سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ثبات قیمت مرغ تا پایان سال در بازار ادامه دارد

عضو اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید پیش بینی می‌شود قیمت مرغ تا پایان سال نوسان چشمگیری نداشته باشد.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت مرغ نسبت به روز گذشته در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۸۰۰ تا ۹ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۷۰۰ تا ۱۳ هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به گسترش بیماری کرونا، تعطیلی رستوران و تالار‌ها و شرایط مساعد تولید مرغ پیش بینی می‌شود که نوسان خاصی در بحث قیمت اتفاق نیفتد.

حجت ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید متوسط قیمت هر کیلو مرغ باید ۱۴ هزار تومان باشد که فروش با نرخ‌های فعلی یک هزار تومان با هزینه واقعی اختلاف دارد که این امر بیانگر زیان مرغداران و عدم سود آن‌ها در فروش این دوره است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید پیش بینی می‌شود که در چند روز باقی مانده تا پایان سال تغییرات چشمگیری نداشته باشیم.

وی ادامه داد: با وجود ازدیاد حجم تقاضا طی روز‌های آتی برنامه ریزی کرده ایم که به همان نسبت عرضه را افزایش دهیم که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر تامین مرغ شب عید وجود ندارد.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به افزایش تلفات ناشی از بیماری‌های فصلی نیاز بود که بازار تا حدی کشش داشته باشد که متاسفانه ویروس کرونا زیان را به تمامی بخش‌ها از جمله صنعت طیور تحمیل کرده است.

وی نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم را ۱۴ هزار تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره اینکه آیا امسال همانند سال‌های گذشته احتمال افزایش قیمت مرغ در ایام عید وجود دارد، بیان کرد: با گسترش ویروس کرونا و لغو سفر‌ها و تجمع افراد در یک شهر دیگر همانند سال‌های گذشته افزایش قیمت نخواهیم داشت و حداکثر قیمت در همین حد در ایام عید خواهد بود.


حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: عرضه با نرخ فعلی بیانگر زیان ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است که با احتساب میزان جوجه ریزی، مرغداران در طول یک ماه ۷۵۰ میلیارد تومان از محل فروش مرغ متضرر شدند.

به گفته وی، با استمرار روند فعلی قیمت پیش بینی می‌شود که نرخ مرغ به سبب کمبود عرضه از ۲۰ فروردین به بعد با روند افزایشی در بازار روبرو شود.

این مقام مسئول میزان جوجه ریزی در ماه‌های دی و بهمن را ۱۴ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به سال‌های قبل حداقل ۱۵ میلیون قطعه بالاتر است که این امر در کنار فراگیر شدن کرونا، تعطیلی مهمانی و لغو سفر را عامل اصلی زیان انباشت مرغداران دانست.

کنجاله سویا گران شد

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش ۱۰ درصدی قیمت کنجاله سویا در بازار خبر داد و گفت: در اواخر هفته گذشته قیمت کنجاله سویا در سامانه بازارگاه‌های نهاده‌های کشاورزی ۱۰ درصد افزایش داشته که این امر در شرایطی که قیمت مرغ سیر نزولی دارد با هزینه تمام شده تولید همخوانی ندارد.

به گفته حجت، قیمت کنجاله سویا از ۲ هزار و ۴۵۰ به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافته است که این امر در کنار کمبود عرضه کنجاله در بازارگاه‌های نهاده‌های کشاورزی طی ۲ هفته اخیر موجب شده مرغداران کنجاله مورد نیاز با قیمت بالای ۴ هزار و ۵۰۰ تومان از بازار آزاد خریداری کنند که این امر بر افزایش هزینه‌های تولید دامن زده است.

این مقام مسئول نرخ هر کیلو ذرت در بنادر را یک هزار و ۳۵۰ تومان و بنادر یک هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: پشتیبانی امور دام نرخ هر کیلو کنجاله سویا را با رشد ۱۰ درصدی از ۲ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش داده است.

حجت ادامه داد: امسال وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی امور دام مدیریت خوبی را اجرا کرد تا با همکادی تشکل‌ها جهت میزان عرضه نهاده به تولیدکنندگان واقعی در ایام پایانی اسفند مدیریت شود و به عبارت دیگرامسال عملکرد مثبتی در عرضه خواهیم داشت که امیدواریم در سال آتی مدیریت همانند امسال از سوی پشتیبانی امور دام صورت گیرد تا کمترین نوسان قیمت را در بخش نهاده نسبت به سال‌های گذشته داشته باشیم.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه ماهانه ۱۷۰ هزار تن مرغ در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیان کرد: با توجه به ازدیاد جوجه ریزی و تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تن مرغ در ایام پایانی سال نیاز است که پشتیبانی امور دام مابه التفاوت این میزان را خرید تضمینی کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: میزان تولید که خارج از مصرف خانوار است و به عنوان مازاد نیاز کشور تلقی می‌شود، باید در اوایل سال آینده پشتیبانی امور دام نسبت به خرید آن جهت جلوگیری از زیان مرغداران اقدام کند.

وی در پایان تصریح کرد: با وجود مدیریت مناسبی که امسال در حوزه نهاده‌های دامی صورت گرفت، انتظار می‌رود با تسریع در حمل و نقل، حواله نهاده‌ها هر چه سریع‌تر به مرغداران‌عرضه کنیم تا در اثر کمبود، تولید دچار چالش نشود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.