به گزارش
حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که شرکتهای ایرانی در حال تولید پیچیدهترین داروهای ساخت داخل برای مقابله با بیماری کرونا هستند.
ستاری در اینستاگرام نوشت:
در چند سال گذشته و با سیاستهای اجرا شده در معاونت علمی و فناوری، زیست بوم بسیار مناسبی در حوزه بیوتکنولوژی در کشور ایجاد شده است.
مجموعهای از دانشگاهها، اساتید، محققین و مهمتر از آنها، استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان باعث شده اند که هم اینک ایران در توسعه علم و فناوری و اقتصاد زیست فناوری قدرت اول منطقه و سوم آسیا باشد.
حجم اقتصاد زیست فناوری در آینده ایران به حدود ۱۰ درصد کل اقتصاد کشور خواهد رسید اما این ویروس چموش باعث شد که ما به روی دیگر سکه زیست فناوری پی ببریم و آن بخش امنیت زیستی کشور است. توسعه زیست فناوری فقط توسعه اقتصادی کشور نیست (گاهی یک گرم داروی زیستی قیمتی معادل یک میلیون یورو دارد) بلکه توسعه امنیت کشور است.
در این مدت کوتاه محققین و شرکتهای دانش بنیان اقدامات بسیار مهمی را انجام داده اند. شش قرارداد برای توسعه ساخت کیتهای تشخیص کرونا بسته شده است.
خوشبختانه محصول کیت تشخیصی ۳ شرکت به تأیید اولیه رسیده است و تا هفته آینده تولید انبوه برخی از شرکتها عرضه خواهد شد. ساخت کیتهای تشخیص در این مدت کم در بخش خصوصی نشاندهنده عمق اشراف علمی جامعه زیست فناوری کشور است.
گرچه هنوز بسیاری از این شرکتها دوره استارتاپی و نوپایی خود را طی میکنند، آمادگی درگیری در یک جنگ تمام عیار با یک ویروس بسیار پیچیده را ندارند، ولی بسرعت در حال رشد هستند و دانش لازم برای مقابله با حوادث این چنینی را به دست آورده اند. ضمن اینکه همین شرکتها در حال تولید پیچیدهترین داروهای ساخت داخل برای مقابله با این بیماری هستند و کلیه داروهای استفاده شده در مراکز درمانی، "ایران ساخت" هستند.
در حوزه تجهیزات پزشکی پیچیدهترین دستگاهها در داخل کشور ساخته میشود. در همین ایام با همکاری وزارت بهداشت مجوزهای زیادی برای این محصولات صادر شد و یا در حال صدور است. تولید اقلام ضروری اتاقهای ICU با سرعت و بصورت سه شیفت در حال انجام است. برای مثال فقط تولید ونتیلاتورهای اتاق عمل به حدود ۳۰ دستگاه در روز رسیده است.
دستگاههایی که تاکنون در کشور تولید نمیشده از پالس اکسیمتر و بای پپ گرفته تا سی تی اسکن در حال اخذ تأییدیههای لازم است.
انشاالله با کمک همه، از این مبارزه به سلامت عبور خواهیم کرد. البته خبرهای خوش در راه است.
انتهای پیام/
از حالا مثل روز روشن است که سال بعد اگر بیماری دوباره شیوع پیدا کند و کشوری واکسن آن را تولید کرده باشد به ایران نمی دهند و می گویند شما تحریم هستید...همانگونه که کودکان پروانه ای در جلوی چشم جوامع مدافع حقوق بشر با زجر و رنج از دنیا رفتند و کشورهای اروپایی از ترس آمریکا، پانسمان این بچه های بی گناه را به ایران نفروختند
پیامبر اکرم(ص): علم اگر در ثریا هم باشد مردمانی از پارس به آن دست خواهند یافت. ما می توانیم
اما عقبه این جبهه کسانی هستند که با خون و دل، شبانه و روز تلاش می کنند تا نیاز بیمارستان ها و سلاح های مقابله با این بیماری رو بسازند
تشکر می کنم از محققین و پژوهشگران علمی کشور که گمنام در حال تلاش هستند
ایشان ثابت کردند که روند پیشرفت علمی کشور در لب مرزها قرار داره و انشالله با تولید دارو و شاید واکسن این بیماری پارو از این مرزها فراتر خواهیم گذاشت
آمین .
كه روال داروسازى در سراسر دنيا ست اينكونه جلوه ميدهد كه انگار دارو جديدى براى يك بيمارى صعب العلاج در ايران كشف و ساخته شده باشد. اغلب ساخت داروى جديد را كه سالها ست در دنيا وجود دارد مژده هم ميدهد.
آفرین بر دانشمندان پزشکی خودمان ایرانیان
دانش اگر در ثريا باشد مردانى از سرزمين پارس بر آن دست خواهند يافت.
مونا جان
دلبندم
دقت کن
اون مرحوم شهید ستاری بودن
با عرض پوزش به خاطر اشتباه تایپی،
لطفا جمع نبند.ایرانی ها اول توکلشون به خداست دوم چشمشون به دست دانشمندان ایرانیست.
به کرنای امریکایی ها توجه نکنید.اونا غلط زیادی میکنند.ضرب المثلی قدیمی میگه کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی و...
امریکای خبیث که پیشنهاد کمک به ایران رو شعاری داد
فقط وفقط دستورات بهداشتی را رعایت کنیم.
برای سلامتی کسانی را بکنیم که شبانه روز در تلاش برای درمان بیماران کرونایی هستند.
به امید خدا هر چه زودتر دل مردم ایران و جهان رو شاد میکنید