سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواب آلودگی زیاد نشانه چیست؟

خواب آلودگی میل شدید فرد برای خوابیدن مداوم است که بعضی اوقات به آن خوابناکی هم گفته می‌شود و به طور معمول با افزایش طول مدت زمان بیدار ماندن ما بیشتر می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ممکن است پرداختن به مقوله‌ای مانند خواب آلودگی از نظرتان عجیب به نظر برسد، اما ما قصد داریم در این مقاله به تشریح این موضوع بپردازیم که خواب آلودگی چیست و چه عواملی باعث بروز آن می‌شوند؟ آیا خواب آلودگی نشانگر وجود برخی از اختلالات خواب مانند آپنه خواب یا نارسایی خون است؟ و، اما خواب آلودگی با خستگی یا بی حالی چه فرق می‌کند و اینکه کلا خواب آلودگی چیست؟ بنابراین در ادامه مطلب بدین موارد خواهیم پرداخت.

برای درک تعریف درست خواب آلودگی، مثالی را که در زیر آمده است در نظر بگیرید:

تصور کنید که در طول چند شب گذشته به اندازه کافی نخوابیده باشید و بعد از میل کردن ناهار خوشمزه‌ای که شامل بوقلمون، سیب زمینی پوره شده و آب گوشت بوده هم اکنون ساعت دو بعد از ظهر است و شما در یک اتاق بسیار گرم بر روی یک کاناپه نرم و بزرگ لم داده اید. شما در حال خواندن یک کتاب خسته کننده هستید یا یک برنامه تلویزیونی تکراری را تماشا می‌کنید که ناگهان پلک هایتان سنگین می‌شوند. احساس گرمای لذت بخشی بر شما غلبه می‌کند و کم کم خوابتان می‌برد.

تعریف و علل احتمالی خواب آلودگی
به طور خاص، خواب آلودگی مربوط به تجمع یک پیام رسان شیمیایی یا انتقال دهنده عصبی در مغز به نام آدنوزین است. آدنوزین ممکن است در بین و یا در درون سلول‌های عصبی تولید شود و هر چه سطح آن در سیستم فعال کننده شبکیه ساقه مغز بیشتر باشد سطح خواب آلودگی نیز بیشتر خواهد بود. (جالب اینجاست که وظیفه کافئین مسدود کردن عملکرد آدنوزین در مغز است و لذا با این کار منجر به بیدار ماندن فرد می‌شود. الکل این انتقال دهنده عصبی را تقویت کرده و به احساس خواب آلودگی فرد کمک می‌کند.) خواب آلودگی ممکن است به طور عادی یا به دلیل اختلالات اساسی خواب رخ دهد.

مردم هر روز به خصوص قبل از اینکه چند ساعت بخوابند احساس خواب الودگی می‌کنند. درجه این خواب آلودگی ممکن است مدت زمان بیدار ماندن شما را افزایش دهد. همچنین در مواقعی که قرار است بخوابید، مانند شب هنگام، احساس خواب آلودگی بیشتری خواهید داشت. این احساسات به نقش ریتم شبانه روزی مربوط می‌شود. خواب الودگی ممکن است در دوره‌های کمبود خواب نیز بدتر شود. اگر خواب بی کیفیتی داشته باشید، ممکن است در طول روز بیشتر احساس خواب آلودگی کنید.

علل احتمالی خواب الودگی
خواب آلودگی زیاد در هنگامی که شما به اندازه کافی می‌خوابید ممکن است نشان دهنده اختلالات خواب باشد. خواب آلودگی بیش از حد در روز، که اغلب با مقیاس خواب آلودگی Epworth اندازه گیری می‌شود، شایع‌ترین شکایت مبتلایان به آپنه خواب یا حمله خواب است. هر یک از این مشکلات می‌توانند منجر به از خواب پریدن‌های ناگهانی شوند و روند دوباره به خواب رفتن را مختل نمایند. بعضی از افراد به علت وجود مشکلی به نام ایدیوپاتیک پر خوابی بدون دلیل روشنی احساس خواب آلودگی می‌کنند.

علاوه بر این، خواب آلودگی ممکن است ناشی از مصرف غذا‌های سرشار از تریپتوفان (مانند بوقلمون)، نوشیدن الکل یا یکی از اثرات جانبی مصرف برخی از دارو‌ها (از جمله قرص‌های خواب آور) باشد. بعد از خوردن یک وعده غذایی، احساس خواب آلودگی شدیدی به فرد دست می‌دهد که به خواب آلودگی بعد از غذا مشهور است.

خواب آلودگی یا خستگی؟
باید توجه داشته باشید که ما نباید خواب آلودگی را با خستگی یا کوفتگی اشتباه بگیریم. خستگی ممکن است ناشی از یک مجموعه جداگانه از مشکلات پزشکی، از جمله کم خونی، کم کاری تیروئید و افسردگی باشد. در حوزه مشکلات خواب، خستگی یکی از شایع‌ترین شکایاتی است که افراد بی خواب دارند.

افرادی که از مشکل خستگی رنج می‌برند اغلب احساس بی حالی می‌کنند، اما اگر فرصتی فراهم شود، معمولاً نمی‌توانند چرت بزنند. لکن راه‌هایی برای جلوگیری از خواب آلودگی وجود دارد.

اگر با خواب آلودگی بیش از حد روبرو هستید، باید با پزشک خود صحبت کنید تا مشکل و اختلال خوابی که به ان گرفتار شده اید مشخص شود.

منبع: آلامتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۱ ۱۳ تير ۱۴۰۱
این چی متنی بود می خواستم گوشی رو بگویم تو سرم نفهمیدم چی گفتی
ناشناس
۰۸:۱۴ ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
مطالب بسیارعلمی ومنطقی ومفید بود
بسیارسپاسگزارم
حبیب
۱۷:۴۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
خیلی بد بود
ناشناس
۲۱:۵۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
خیللی مضخرف وبی معنی
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
بی معنی بود
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
خدا شفات بده چی گفتی اصلا
ناشناس
۰۲:۰۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
خودت فهمیدی چه گفتی .برو بخواب
ناشناس
۰۰:۱۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
ماکه چیزی نفهمیدیم
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۷ تير ۱۳۹۹
تا مفهوم بود
زانا
۲۱:۵۲ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
ممنون از سایت خوبتان
ناشناس
۰۱:۲۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
هیچی نفهمیدم از این متن شما
ناشناس
۱۶:۲۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
ایا مشکل زیادخوابیدن ازکم خونی نیست چون همیشه من خوابم میادوبدنم یخه وفشارم پایینه ایا لین نشانه کم خومی محشوب میشه؟!!!