به گزارش خبرنگار حوزه حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با فرارسیدن چهارشنبه سوری، هر ساله علی رغم هشدارهای اورژانس و پلیس، شاهد حوادث تلخی هستیم که سال نو را برای برخی افراد سیاه میکند.
سوختگیهایی که هر ساله در اثر پرتاب مواد آتش زا گریبان گیر عده ایی میشود، امسال با وجود همه گیری ویروس کرونا در کشور میتواند منجر به فاجعه ایی به مراتب بدتر از سالهای پیش شود.
امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و امکان انتقال ویروس در تجمعات، از مردم تقاضا میشود که مراسم چهارشنبه سوری را برگزار نکرده و از خانههای خود خارج نشوند.
بیشتر بخوانید: امسال چهارشنبه سوری را جشن نگیرید
امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شرایط خاص چهارشنبه سوری امسال گفت: اگر کسی در این شرایط خاص و بحرانی که بیمارستانها پر بوده و کادر درمان به سختی در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند و نیز در شرایطی که بیمارستانها آلوده هستند و ورود به این مکان خطر ابتلا فرد به ویروس کرونا را در پی دارد، این ریسک را به جان خریده و تنها به فکر لحظه ایی شنیدن صدای انفجار مواد محترقه و لذت بردن از آن باشد، قطعا با وجود این شرایط خاص خود را به کام مرگ کشانده است.
با این حال، اگر کسی به هشدارها توجه نکرده و در این مراسم دچار آسیب شد، تا جایی که ممکن است باید در خانه درمان شود؛ چرا که حضور در بیمارستانها به مراتب خطرات بیشتری برای فرد دارد.
این متخصص پوست درباره چگونگی درمان سوختگی در خانه گفت: سوختگیهایی که در چهارشنبه سوری برای افراد ایجاد میشود، سوختگیهای حرارتی ناشی از مواد آتش زا هستند. این سوختگیها باعث تخریب پوست میشوند و ممکن است سوختگی درجه یک تا درجه چهار را برای فرد ایجاد کند. هر چقدر عمق نفوذ و شدت این ماده آتش زا بیشتر باشد، سوختگی عمیقتر خواهد بود و به سمت درجههای دو، سه و چهار پیش برود.
بیشتر بخوانید: چگونه چهارشنبه سوری بی خطر داشته باشیم؟
او افزود: مهمترین نکته در سوختگی ایجاد شده توسط این مواد منفجره، شست و شو فوری محل سوختگی است که باعث پاک شدن محل از ماده آتش زا میشود. شست و شو زیاد باعث رقیق شدن ماده آتش زا و تماس کمتر ماده با پوست میشود و در نتیجه عمق سوختگی را کمتر میکند.
احسانی بیان کرد: بهترین درمان برای سوختگی، استفاده از پمادهای سوختگی است. پماد سیلور سولفادیازین یا پماد نیتروفورازون از پمادهای سوختگی موجود در بازار هستند.
این متخصص پوست در ادامه در رابطه با نحوه درمان سوختگی اظهار کرد: پس شست و شوی اولیه با آب و بدون هیچ ماده افزودنی و سپس خشک کردن و محل و استفاده از پماد سوختگی مثل سیلور سولفادیازین میتواند به درمان سوختگی کمک کند.
احسانی ادامه داد: همچنین میتوان از کرمهای ترمیم کننده حاوی روی و مس نیز استفاده کرد. اگر در محل سوختگی تاول ایجاد شده، ترجیحا باید از ترکاندن آن خودداری کرد. تاول یک فضای محافظ برای حفظ بافت پوست است.
در رابطه با درمان سوختگیهای سطحی در خانه، روشهای غلطی بین مردم رایج است که نه تنها باعث درمان سوختگی نمیشود، بلکه وضعیت فرد را بدتر میکند.
این متخصص پوست با اشاره به روشهای مرسوم برای درمان سوختگی در خانه اظهار کرد: استفاده از خمیر دندان و ماست برای درمان سوختگی، باورهای غلطی است که بین مردم رایج بوده و ریسک عفونت را در محل سوختگی افزایش میدهد.
سوال دیگری که این روزها پیش آمده، این است که آیا سوختگی ممکن است باعث انتقال ویروس کرونا به بدن افراد شود؟ احسانی در پاسخ به این سوال گفت: ویروس کرونا از پوست سالم عبور نمیکند، اما ممکن است از طریق پوست آسیب دیده به بدن منتقل شود.
این متخصص پوست در پایان تاکید کرد: من تاکید میکنم که مردم به هیچ وجه امسال چهارشنبه سوری را با مواد آتش زا و در شرایط خطرناک جشن نگیرند؛ چرا که اگر به احتمال یک درصد احتیاج به مراجعه به بیمارستان داشته باشند، ممکن است یک عفونت ویروسی ثانویه روی محل سوختگی ایجاد شود در حالی که خود سوختگی به تنهایی با استرس بزرگی همراه بوده و سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و در این حالت به ویروس راحتی بدن را دچار درگیری شدید میکند.
انتهای پیام/