سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مالیات خودرو‌های مسافری و باری تعیین تکلیف شد

سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات سال ۹۸ خودرو‌های مسافری، باری و ماشین‌آلات راهسازی را مقطوع اعلام کرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید کامل تقوی نژاد رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور برای اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم صاحبان وسایط نقلیه مسافری، باری، ماشین آلات راهسازی و صنعتی را بر اساس رعایت گروه بندی استان‌ها تعیین کرد.

استان‌های کشور با توجه به امکانات و شاخص‌های موثر و به لحاظ وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز شرایط جوی به گروه‌های مختلف تقسیم می‌شوند.

بر این اساس گروه نخست شامل شهر تهران است.

گروم دوم شامل استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، البرر، خراسان رضوی، فارس، قزوین، گیلان، هرمزگان، مازندران و استان تهران به جز شهر تهران می‌شود.

گروه سوم شامل استان‌های آذربایجان غربی، کرمان، گلستان، سمنان، زنجان، قم، همدان، مرکزی، یزد، بوشهر و خوزستان است.

گروه چهارم شامل استان‌های چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی و اردبیل و گروه پنجم شامل استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کردستان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد می‌شود.

بر این اساس، مالیات عملکرد صاحبان وسایط نقلیه عمومی با ظرفیت ۷ تن بر اساس تقسیم بندی فوق و با اعمال ضرایب ذکر شده در جداول مالیاتی، تعیین می‌شود.

درخصوص مالکان تاکسی و وانت بار که مالک بیش از یک خودرو از انواع مذکور باشند، مالیات خودرو‌های بعدی نیز به صورت مقطوع تعیین می‌شود.

برای سایر صاحبان مشاغل خودرویی که دارای بیش از یک خودرو باشند مالیات خودرو‌های بعدی به صورت مقطوع با ۲۵ درصد (بیست و پنج درصد) افزایش نسبت به جدول مربوط محاسبه و وصول خواهدشد.

همچنین در صورتی که خودروی اول مودی تاکسی یا وانت بوده و خودرو‌های بعدی از سایر خودرو‌ها یا ادوات موضوع جداول این دستورالعمل باشد، مالیات خودرو‌های بعدی با در نظر گرفتن رقم مربوط به مالیات خودرو با وسیله مذکور با ۷۵ درصد افزایش به صورت مقطوع خواهد بود.

مودیانی که در سال ۱۳۹۸ به صورت کامل فعالیت نداشته اند، مالیات آن‌ها بر اساس مدت کار کرد، محاسبه می‌شود.

همچنین صاحبان مشاغل مشمول این دستورالعمل، تکلیفی به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک موضوع آیین نامه ماده ۹۵ قانون مذکور نخواهند داشت.

صاحبان مشاغل موضوع این دستورالعمل مکلفند مالیات مقرر عملکرد سال ۱۳۹۸ را حداکثر تا پایان خرداد ۱۳۹۹ پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت مالیات در مهلت یادشده، مشمول جریمه موضوع ماده ۱۹۰ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ و اصلاحیه‌های بعدی آن هستند.

مالیات صاحبان انواع وانت بار پلاک سفید، وانت بار‌های کرایه آژانس ها، سواری‌های پلاک سفید کرایه آژانس‌ها با موسسات تحت نظارت تاکسیرانی و یا شرکت‌های تاکسی اینترنتی و وانت بار اینترنتی، مطابق جدول اعلام شده، محاسبه و وصول می‌شود.

مالیات عملکرد سال ۱۳۹۹ صاحبان خودرو‌هایی که در سال مذکور به صورت قطعی واگذار می‌شوند به صورت علی الحساب، بر مبنای مدت فعالیت در سال مذکور با ۲۰ درصد افزایش از جداول موضوع این دستورالعمل و رعایت سایر بند‌های این دستورالعمل و نیز مالیات صاحبان خودرو‌های مدل ۱۳۹۹ به نسبت مدت فعالیت در سال مذکور معادل ۲۰ درصد بیشتر از مالیات خودرو‌های مدل ۱۳۹۸ تعیین می‌شود.

در خصوص سایر وسایط نقلیه عمومی که قید نشده است، صاحبان آن‌ها می‌بایست با رعایت گروه بندی صاحبان مشاغل موضوع ماده (۲) آئین نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم، نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی متناسب با گروه بندی خود و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر قانونی اقدام کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ابوالحسنی
۲۲:۴۵ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
با سلام ممنون میشم پیگیری کنید اداره مالیات تدابیری بیاندیشد تا افرادی که دارای خودرو هستند برای ارائه اظهارنامه و پرداخت و گرفتن تسویه حساب مالیاتی از طریق اینترنتی خودشان بتوانند اینکار رو انجام بدند . اینطور تردد کم میشه در شهرها و هر کسی سیستم کامپیوتر داره خودش بتونه کارش رو انجام بده . مثل اظهارنامه های مالیات بر درآمد مشاغل دیگه.
ممنون میشم این مورد رو در اولویت پیگیری قرار بدید چون درخواست خیلی از صاحبان خودرو هست