به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همهی ما وسایل بلااستفادهای در گوشه و کنار خانه داریم، مثل چیزهایی که حتی خریدن شان را به خاطر نمیآوریم. این وسایل زائد نه فقط نظم محیط زندگی ما، بلکه نظم زندگی مان را هم برهم میزنند و به این ترتیب مانع از داشتن یک شروع تازه که هدف همهی ما برای سال جدید است میشود.
در ادامه با ۷ وسیلهای آشنا خواهیم شد که در خانهی همهی ما وجود دارند و باید در سال جدید از شرشان خلاص شویم.
۱- کاغذهای باطله
چرا این اتفاق میافتد؟ به دلیل تنبلی. معمولاً حوصله اش را نداریم برای بررسی آنها وقت بگذاریم و ببینیم که هنوز به آنها نیاز داریم یا نه. در واقع برایمان راحتتر است که آنها را یکجا جمع کنیم تا آنکه تصمیم بگیریم باید دور ریخته شوند یا نه.
نمونههایی از این موارد:
قبوض قدیمی و فیشهای خرید
دفترچههای راهنما و ضمانت نامههای وسایل الکترونیک
آگهیهای تبلیغاتی
کارت پستالها و مجلات قدیمی
اسناد و مدارک بلااستفاده
راه پیشگیری:
اجازه ندهید این اسناد و کاغذهای بلااستفاده روی هم تلنبار شوند. فوراً از شرشان خلاص شوید! به خاطر داشته باشید که بعضی از دفترچههای راهنما و اسناد به شکل الکترونیک هم قابل دسترس هستند. در خصوص کاغذهایی که ممکن است لازم شوند، همگی را در یک کشو قرار دهید. این کشو را مرتب چک کنید و ببینید که کاغذها و مدارک هنوز هم به دردتان میخورند یا نه. علاوه بر این، هر شب کیف و کیف پول خود را چک کنید و فیش ها، لیستهای خرید و کاغذهای تبلیغاتیای که دیگر نیازشان ندارید را دور بریزید.
۲- محصولات تاریخ مصرف گذشته
چرا این اتفاق میافتد؟ به دلیل فراموشی. به خاطر سپردن تاریخ انقضای همهی مواد غذایی و داروهایی که در خانه دارید غیر ممکن است. چک کردن مداوم همهی محصولات هم کار بسیار وقت گیری است و ما را از انجام کارهای جالب تری که میتوانیم به جایش انجام دهیم بازمی دارد. علاوه بر این، بسیاری از محصولات قبل از به سر رسیدن تاریخ انقضایشان تمام نمیشوند.
این مسأله به ویژه در خصوص این موارد صدق میکند:
داروها
ادویه جات
غلات و حبوبات
محصولات آرایشی
راه پیشگیری:
به یخچال، کابینتها و کشوهای خود به طور مرتب سر بزنید و تاریخ انقضای محصولات را چک کنید. این کار را باید حداقل ماهی یک بار انجام دهید. به هر حال این بررسیها ممکن است شما را به پخت یک غذای جدید و ابتکاری یا امتحان کردن یک مدل آرایش جدید ترغیب کند. پس در واقع کار مفرحی میتواند باشد!
۳- وسایل شکسته یا خراب
چرا این اتفاق میافتد؟ ناتوانی در حل به موقع مشکلات خانه. دستگاه قهوه سازی که خراب شده، کفش پاشنه بلندی که پاشنه اش درآمده، تبلتی که صفحه اش شکسته… بهتر است وسایلی که خراب شده اند را در اسرع وقت به تعمیرکار بسپارید. اگر هنوز هم تمایلی به این کار ندارید، احتمالاً واقعاً دیگر احتیاجی به آن وسایل ندارید!
نمونههایی از این موارد:
لباسها و کفشهای صدمه دیده
لوازم برقی خراب
چترها، جواهرات و دیگر اکسسوری شکسته
راه پیشگیری:
برای خودتان یک ضرب الاجل تعیین کنید تا وسایل شکسته و خراب را تعمیر کنید (مثلاً یک ماه). اگر در این مدت فکری به حال وسیلهی صدمه دیده نکردید، پس آن وسیله دیگر به دردتان نمیخورد.
۴- هدایای ناخواسته
چرا این اتفاق میافتد؟ مناسبتهای مختلفی که دادن هدیه در آنها رسم است. در اغلب موارد، آدمها نه توانایی انتخاب یک هدیهی زیبا یا مفید را دارند و نه تمایلی به این کار. بله البته سنتها باید رعایت شوند.
راه پیشگیری:
برای اینکه جلوی تلنبار شدن هدیههای بلااستفاده در خانه تان را بگیرید، در صورت امکان از اقوام و دوستان خود بخواهید چیزی که واقعاً لازم دارید را برایتان خریداری کنند.
۵- وسایلی که برای آینده کنار گذاشته شده اند
چرا این اتفاق میافتد؟ عادت به نگه داشتن چیزهایی که فعلاً استفادهای ندارند، اما ممکن است در آینده لازم شوند. ما همیشه فکر میکنیم یک روز اتفاق خوبی خواهد افتاد. البته این مسأله ایرادی هم ندارد، اما این طرز فکر باعث میشود چیزهایی را بخرید یا نگه دارید که به احتمال زیاد هرگز فرصت استفاده شدن را پیدا نخواهند کرد.
نمونههایی از این موارد:
لباسهایی که حالا اندازه تان نیستند
لباسها و کفشهایی که برای فصل دیگری هستند
سرویس غذاخوری مفصل برای مهمانیهای بزرگ
لباسهایی برای بعضی اتفاقات احتمالی در آینده (مثل یک مراسم خاص)
راه پیشگیری:
فقط چیزهایی را بخرید که حالا به آنها نیاز دارید. از خرید کردن در حراجیها خودداری کنید و سعی کنید وسایل را «محض احتیاط» انبار نکنید.
۶- چیزهای مرتبط با خاطرات گذشته
چرا این اتفاق میافتد؟ میل به نگه داشتن خاطرات با گره زدن آنها به اشیاء. به مرور زمان خانهی ما مملوء از یادگاری میشود. خاطراتی هم که این وسایل یادآور آنها هستند اهمیت گذشتهی خود را از دست میدهند. در هر حال، روشهای بهتری برای حفظ خاطرات گذشته وجود دارد. مثلاً اگر در سفری غذاهای محلی را امتحان کنید و در مراسمهای سنتی شرکت کنید، آن سفر هرگز از ذهن شما پاک نخواهد شد. رویخچالیهای آهنربایی و دیگر یادگاریها در برابر حسهای زنده و تجربیات واقعی هیچ اند!
اینها از جملهی چیزهایی هستند که باید از شرشان خلاص شوید:
نامههای قدیمی
هدایای شرکای عاطفی قبلی
اسباب بازیهای دوران کودکی
بلیتهای قدیمی سینما، کنسرت یا نمایشگاه
سوغاتیها
راه پیشگیری:
یادگاریهای بلااستفاده را دور بیندازید و سعی کنید یادگاریهای جدید را دوباره تلنبار نکنید. در مورد چیزهایی که عزیزتر از آن هستند که بتوان دورشان انداخت، آنها را در یک جعبه یا پوشهی مخصوص نگه دارید. نکته این است که همهی یادگاریها را یک جا نگه دارید. با این کار دیگر سختی دسته بندی کردن آنها را نخواهید داشت و میتوانید چیزهایی که دیگر برایتان مهم نیستند را دور بریزید و از طرفی گهگاه چیزهای جدیدی به این مجموعه اضافه کنید.
۷- چیزهایی که ممکن است «یک روز» به درد بخورند
چرا این اتفاق میافتد؟ صرفه جویی بیش از اندازه و ترس از فقدان. به خاطر داشته باشید که شما میتوانید هر چیزی را به راحتی بخرید، تعمیر یا جایگزین کنید. ارزشش را ندارد که وسایل بلااستفاده را در خانه تان نگه دارید آن هم فقط به خاطر اینکه اندک احتمالی وجود دارد در آیندهای نامعلوم لازم تان شوند.
این وسایل عبارتند از:
وسایل یدکی و خرده ریزهایی که کاربرد مشخصی ندارند
دکمهها و نخهای یدکی
شیشهها و جعبههای خالی
لوازم سرگرمیهایی که دیگر علاقهای به آنها ندارید
راه پیشگیری:
شما هر قدر هم که وسیله در خانه تان انبار کنید، باز هم در برابر بحرانهای پیش بینی نشدهای که در امور خانه رخ میدهند مصون نمیشوید. در نهایت، شما فقط فضای زندگی خود را با وسایل به درد نخور محدود میکنید. از تبدیل کردن خانهی خود به سمساری دست بردارید. شما همیشه میتوانید وسایلی که نیاز دارید را از خانواده، دوستان و همسایه هایتان قرض بگیرید، مگر اینکه که در یک جزیرهی بی آب و علف زندگی میکنید!
با این وسایل به دردنخور چه کاری میتوانید انجام دهید؟
پس یعنی همهی این وسایل را باید دور بریزیم؟ خیر اصلاً! راههای زیادی برای استفاده از این وسایل به نحو احسن وجود دارد:
این وسایل را به نهادهای خیریه و دیگر سازمانهای مشابه ببخشید. مثلاً ژاکتی که زیپش شکسته یا یک ملحفهی کهنه میتواند گرمابخش یک حیوان بی خانمان باشد و زندگی آن را برایش کمی راحتتر کند.
کتابها و مجلات قدیمی خود را به کتابخانههای عمومی ببخشید. علاوه بر این، میتوانید آنها را به دوستان تان که خواهان آنها هستند هدیه دهید.
به وسایل بلااستفاده زندگی دوبارهای دهید. اینترنت پر است از دستور العملهای ساخت چیزهای جدید و مفید با استفاده از تقریباً هر وسیله ای. علاوه بر این، دست ساختههای زیبا هیچوقت از مد نمیافتند.
در نهایت میتوانید بعضی از وسایل بلااستفاده را از طرق مختلف بفروشید. با این کار، نه تنها به دیگران کمک میکنید که چیزهای دلخواه شان را پیدا کنند بلکه خودتان هم از این کار پولی درمی آورید.
چرا خلاص شدن از شر وسایل به دردنخور اهمیت زیادی دارد؟
جایتان باز میشود. با این کار خانهی شما فوراً خلوتتر میشود. به علاوه کار نظافت خانه هم بسیار راحتتر میشود.
بعضی خاطرات، ما را از پشت سر گذاشتن گذشته و ادامهی مسیر زندگی بازمی دارند و مانع رشد فردی ما میشوند. هر چه وسایل کمتری در خانه شما را به یاد گذشته بیندازند، احتمال بیشتری وجود دارد که آیندهی موفقی برای خود بسازید.
خلاص شدن از شر وسایل قدیمی به شدت انگیزه بخش است. این کار ساده شما را تشویق میکند زندگی جدیدی را شروع کنید یا زندگی پویاتری پیدا کنید. دست کم قادر خواهید بود بالاخره لباسی که آرزویش را داشتید بخرید، همان لباسی که همیشه آن را میخواستید، اما فکر آن همه لباس قدیمیای که در کمدتان خاک میخورند مانع از خریدنش میشد. به علاوه چه کسی میداند؛ شاید عوض کردن ظاهرتان باعث شود شغل بهتر یا دوستان جدیدی پیدا کنید!
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/