او با تاکید بر اهمیت گسترش نظام استاندارد در کشور گفت: در تمام دنیا کشورهایی که قصد تبادل تجاری با یکدیگر را داشته باشند باید از نظر استانداردی تطابق داشته باشند، از جمله مواردی که اخیرا مورد توجه قرار گرفت تجارت کره بود که جلسه جداگانهای برای آن برگزار کردیم.
پیروز بخت بیان کرد: کشور نیوزلند یکی از کشورهای مهم در تامین کره کشور و از مدتها قبل با این کشور تبادل تجاری، به خصوص در محصولات لبنی داریم اما اختلافی بر سر مادهای به نام اسید لوریک بین استاندارد ما و استاندارد این کشور وجود دارد. استانداردهای کشور ما سخت گیرانه تر تنظیم شده تا با توجه به شیوه تغذیه رایج در سطح کشور، منجر به بروز بیماری برای هموطنانمان نشود.
بیشتر بخوانید: صادرات محصولات بخش کشاورزی به ارزش پنج میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار رسید
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر آغاز ارزیابی این استاندارد و شروع فعالیتهای تحقیقاتی گفت: اختلاف ۱.۵ درصدی بین کشور ما و نیوزلند وجود دارد که بسیار ناچیزی محسوب میشود اما مورد توجه سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است، تا به امروز ۹۶ درصد از واردات کره ما با استاندارد ۴.۵ درصد، یعنی مطابق استاندارد ایران انجام شده است و ۴ درصدی مابقی اقلام وارد شده به کشور مبدا بازگردانده شد.
پیروزبخت با اشاره به تاثیر این ماده بر بروز بیماریهای قلبی و عروقی تشریح کرد: ارزیابی و پژوهش درباره میزان اسید لوریک موجود در کره از حدود دو سال قبل آغاز شد تا حاصل پژوهشها معیاری برای تعیین استاندارد باشد اما متاسفانه هنوز اطلاعات طرف مقابل به دست ما نرسیده است.
او تصریح کرد: واردات اقلام مختلفی به خصوص درحوزه لبنیات و اقلامی از این قبیل وجود که استاندارد کشورها میتواند در ان تعیین کننده باشد. در کشور ما مانند بسیاری از کشورهای دنیا مدیریت و ارزیابی ریسک انجام نمیشود بنابراین مجبوریم برای سلامت مردم سختگیرانهتر برخورد کنیم.
انتهای پیام/