سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای مقابله با کرونا الکل مصرف کنیم یا نکنیم؟

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره مصرف الکل برای مقابله با کرونا پاسخ داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، این روز‌ها با باور غلطی مواجهیم که برخی تصور می‌کنند ترکیبات الکلی باعث ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت ویروس کرونا می‌شود، در حالی که این مساله هیچ پایه و اساس علمی و وجاهت قانونی نداشته است.

محمدرضا حیدری سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با هشدار نسبت به افزایش تعداد مراجعان دچار مسمومیت ناشی از مصرف الکل در بیمارستان ها، اظهار کرد: چیزی که این روز‌ها شاهد آن هستیم این است که عده‌ای تصور می‌کنند، چون ویروس کرونا نسبت به الکل حساس بوده و با ضدعفونی دست و سطوح با الکل از بین می‌رود، با آشامیدن الکل نیز همین اتفاق در داخل بدن می‌افتد و در واقع به شکلی نقش ضدعفونی‌کننده در بدن دارد، در حالی که این یک باور و تصور غلط، غیرعلمی و غیربهداشتی است.

او با بیان اینکه دو نوع الکل اتیلیک (اتانول) و متیلیک (متانول) وجود دارد، افزود: به الکل اتیلیک در اصطلاح اتانول می‌گویند که هرجا اسم الکل می‌آید منظور همین نوع الکل است و بیشتر برای مصارف طبی استفاده می‌شود، همچنین در مصارف صنعتی هم برای تهیه عطر و ادکلن از آن استفاده می‌شود، این الکل اغلب خاصیت سمی ندارد و برای ضدعفونی کردن و مصارف پزشکی استفاده می‌شود.

او تصریح کرد:، اما مسمومیت با متانول می‌تواند منجر به ایجاد عوارض جدی چشمی از قبیل تاری دید، کاهش بینایی و کوری دائمی و در نهایت درگیری‌های مغزی، کاهش سطح هوشیاری، کما و مرگ بیمار شود.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: مردم باید از اماکن معتبر مانند داروخانه‌ها الکل را تهیه کنند و الکل نیز از نوع اتیلیک باشد، زیرا از نظر ظاهری هیچ فرقی بین این دو الکل وجود ندارد و نمی‌توان تشخیص داد که الکل آیا اتانول است یا متانول و ممکن است ناخواسته عوارضی را برای افراد به همراه داشته باشد.

او ادامه داد: الکل اتیلیک اغلب در غلظت ۷۰، ۸۰ و ۸۵ درصد، اثرات ضدعفونی کننده‌ای که از آن انتظار می‌رود را ایجاد می‌کند.

حیدری با تاکید بر این مساله که در شرایط فعلی همه بیمارستان‌ها و کادر درمان کشور درگیر درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا هستند، افزود: باید سعی کنیم با مراقبت بیشتر و پرهیز از انجام رفتار‌های غلط بی پایه و اساس، از بروز سایر بیماری‌ها و افزایش فشار کاری در اورژانس و مراکز درمانی و تحمیل بار اضافه بر سیستم درمان کشور، جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.