و سپس با ارائه پیشنهاد به کارگروه تنظیم بازار برای ایجاد ممنوعیت اقلام مورد نیاز به ویژه ماسک در تاریخ ۲۰ بهمن ماه مصوبهای دراین کارگروه در این تاریخ تصویب شد و نهایتا ممنوعیت ماسک به صورت مکتوب از ۲۱ بهمن ماه به گمرکات اعلام شد.
ذاکری افزود: از طریق معاونت فنی گمرک بخش نامههایی در خصوص رویههای گمرکی صادر شد و مجدانه در اجرای آن نیز همکاران ما در ستاد و گمرکات اجرایی اقدام کردند. از مواردی که در حوزه فنی در رویه گمرکی این اقلام پیگیری شد میتوان به ابطال اظهارنامههای صادراتی و بازگشت کالاهای مورد نیاز بهداشتی کشور مانند ماسک، دستکش، گان، ضدعفونی کنندها و ...، اعلام کالاهایی که در گمرکات دپو شده و هنوز اظهار نشده اند به وزارتخانههای بهداشت وصمت، ترخیص شبانه روزی اقلام کنترلی و موردنیاز بهداشتی و کیتهای آزمایشگاهی و... با صدور حکم و تنظیم صورتجلسه با حداقل اسناد و حمل یکسره نام برد و اقداماتی مانند ترخیص کالاهای مقابله و کنترل کرونا خارج از نوبت و در مسیر سبز، پذیرش مجوزهای وزارت بهداشت به عنوان حداقل اسناد جهت ترخیص این اقلام، اعمال معافیتهای لازم برای کالاهای اهدایی در چارچوب کنوانسیونهای مرتبط، اعمال معافیتهای حقوق ورودی در خصوص واردات اقلام موردنیاز مرتبط توسط اورژانس، هلال احمر، هیئت امنای ارزی و رایزنی لازم برای ادامه مسیر کالاهایی که مرتبط با این موضوع در مرزها متوقف شدند (تلاش برای ورود به کشور)، هماهنگی لازم با وزارت بهداشت در خصوص صدورمجوزهای لازم برای ترخیص کالاهایی که فاقد ثبت سفارش هستند و درخواست رصد کالاهای موجود در بنادر، مناطق ویژه و آزاد و سایر مراجع تحویل گیرنده که برای واردات قطعی به این مناطق وارد شده و هنوز به گمرک اظهار نشده از وزارت صمت و بهداشت را به آن اضافه کرد.
بیشتر بخوانید: ترخیص فوری ۱۳ دستگاه آمبولانس از گمرک برای مقابله با کرونا
معاون توسعه مدیریت و منابع در ادامه بیان کرد: ابطال اظهار نامه صادراتی ۱۸۳ تن دستکش درگمرکات، ترخیص ۶۳ آمبولانس، انجام تشریفات واردات ۳۰ تن ماسک به کشور، ابطال اظهارنامه صادراتی ۷ تن البسه بیمارستانی و ۱۴۴ تن کاغذ تیشو و برگشت این اقلام به کشور و تحویل آن به سازمانهای توزیع کننده در همین راستا تا کنون انجام شده است.
ذاکری گفت: در مرزها و گمرکات اجرایی از محل اعتبارات استانی دستکش، ماسک و ضدعفونی کنندهها دراختیار پرسنل گمرکات قرار گرفت که در استانهای دارای وضعیت حاد اعتبارات ویژهای برای تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز نیز در نظرگرفته شد
او افزود: هماهنگیهای خوبی نیز با سازمانهای همجوار برای ضدعفونی در مبادی ورودی و توقف گاههای مرزی برای ضدعفونی محیطی و کالاها در مرزها صورت پذیرفت.
دبیر ستاد مقابله با کرونای گمرک در ادامه اظهار کرد: با تدبیر و دستور رئیس کل گمرک علاوه بر مرزها و گمرکات اجرایی، در حوزه ستاد نیز ضمن تجهیز اماکن به ضد عفونی کنندهها و تیشو، دستکش و ماسک نیز تحویل پرسنل شد و جلساتغیر ضرور حذف و نهایتا در حدنیاز غیرحضوری برنامه ریزی شدو پرسنل گمرک نیز شیفت بندی شده تا حتی المقدور خارج از سازمان به وظایف خود بپردازند.
معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران گفت: یکی از اقدامات مجدانه گمرک در این شرایط اطلاع رسانی مداوم وضعیت مرزها در رسانهها به تجار بود تا تجار وصاحبان کالا با آگاهی از آخرین وضعیت مرزها بتوانند تصمیمات لازم را برای اقدامات بعدی خود بگیرند.
ذاکری ضمن تشکر از مسئولان استانی و مدیران گمرکات اجرایی اظهار داشت: پیگیری برای باز نگه داشتن مرزها از طریق مدیران گمرکات اجرایی و مدیران ستادی باهماهنگی مدیران استانداریها اقدام قابل تحسینی بود تا ضمن رعایت مسائل بهداشتی تجارت خارجی کشور حتی المقدور با کمترین توقف همراه باشد.
او افزود: در راستای کاهش مراجعات حضوری خدمات گیرندگان گمرک، هوشمندسازی گمرک و استقرار گمرک موبایل و شبکه فعالان اقتصادی و نیز اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و کاهش هزینههای مرتبط با تجارت، شبکه پیام رسان "ما" نیز در گمرک راه اندازی شد.
ذاکری در پایان گفت: اتصال سامانه گمرک به سامانه انبارها برای رصد مقاصدکالاهای وارداتی به ویژه کالاهای مقابله با ویروس کرونا با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صمت نیز از اقدامات مهم گمرک در این مدت کم به شمار میآید.
انتهای پیام/