او با اشاره به فشارها و تحریمها در حوزه تحریم قطعات جنگندهها گفت: مشکلات برای تامین قطعات و تعمیر این جنگندهها در شرایط تحریم موجب رشد دانش و تخصص جمهوری اسلامی در بازآماد این جنگندهها شد.
فتاحی افزود: در کنار تعمیر اساسی جنگنده ها، آموزش نفرات فنی و انتقال تجربیات از متخصصان قدیمی و با تجربه به جوانان از اقدامات مهمی بود که به خوبی انجام شد و در حال حاضر هم دانشجویان هوایی دانشگاه ستاری در حال فراگیری این علوم هستند.
فرمانده پایگاه شکاری اصفهان تصریح کرد: آمریکاییها از این کار بزرگ ایرانیها تعجب می کنند، زیرا هواپیمایی که چهل و یک سال قطعهای به آن نداده اند امروز پرواز می کند. آنها می دانند تامکتهای ایرانی شاید ظاهرا همانهایی باشد که بیش از چهار دهه گذشته به ایران داده اند، اما ما توانسته ایم تغییراتی در آن انجام دهیم که حتی سبب ترس آنها از این هواپیما شده است.
او تامکت را یکی از برترین هواپیماهای شکاری رهگیر معرفی و تاکید کرد: یکی از بارزترین نقاط قوت تامکتها نوع رادار آنهاست که مبتنی بر داپلر است. یعنی تغییر سرعت هواپیما و یا اهدافی که رهگیری می شوند. هچنین این هواپیما عمر مداومت پروازی بالایی دارد.
فتاحی در پایان گفت: موشک فونیکس یکی دیگر از نقاط قوت این جنگنده است که با توجه به تحریمها، موفق به طراحی و تولید موشک جایگزینی برای آن شدیم که حتی کارایی آن بهتر از نمونه اصلی است.
انتهای پیام/