به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تنورچه یا ترونچه یکی از غذاهای محلی سرزمین پر رمز و راز خوراک یعنی بلوچستان است. در مطلب آشپزی مردم سیستان و بلوچستان به خوراکهای این خطه اشاراتی شد؛ فرهنگ غذایی جنوب استان سیستان و بلوچستان بسیار وابسته به نوع معیشت آنان یعنی دامپروری است. از این رو بسیاری از غذاهای محلی آنان از گوشت دام تهیه میشود.
تنورچه یقینا یکی از معروفترین خوراکهای بلوچی است که علاوه بر طعم شگفت انگیز میتواند هر کسی را که درباره غذاهای محلی بلوچستان اطلاعاتی ندارد، عاشق غذاهای آنان کند. همان طور که از اسم آن پیداست، خوراکی است که در تنور پخته میشود. شیوه پخت آن به دو روش است که در ادامه به معرفی روشهای پخت تنورچه میپردازیم.
روش اول:
در روش اول قطعات بزرگ گوشت گوسفند را به سیخ میکشند. پس از ذبح کردن گوسفند، گوشت آن را به قطعات بزرگ تقسیم میکنند و درون سیخهایی از جنس چوب نخل میکشند. سپس سیخها را درون تنوری که زغال آن کاملا داغ است میگذارند. اگر بخواهند کبابی آبدار و به اصطلاح بخارپز شده داشته باشند، ظرفی از آب را درون تنور روی زغالها گذاشته و سیخها را بصورت ایستاده دور تا دور ظرف میچینند. درب تنور را بسته و روی آن با کاهگل میبندند. (این تنورها همانند بسیاری از تنورها از پایین خروجی جریان هوا دارد) در این حالت تنورچه بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم دارد تا پخته شود.
روش دوم:
در این روش یک گوسفند کامل را ذبح نموده، پاک کرده و درون شکم آن را خالی میکنند. (گوسفند باید به اندازه تنور باشد) سپس دست و پا و شکم آن را بسته و به صورت آویزان درون تنور قرار میدهند. در ادامه درب تنور را کاملا بسته و به مدت یک ساعت اجازه میدهند تا کاملا پخته شود. معمولا تنورچه را با نان یا چلو ساده میل میکنند.
منبع: مجله فرهنگ غذا
انتهای پیام/
ما بلوچها خیلی غذا های متنوع و خوشمزه ای داریم بعد از کرونا دوستان می توانند تشریف بیارن قصرقند بلوچستان خدمت دوستان هستیم پذیرای همه