سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

حضرت علی اکبر (ع) نماد مردانگی و غیرت است/جایگاه ویژه جوانان در پیشرفت اسلام + فیلم

جوانی بهترین ویژگی است که انسان را برای قدم گذاشتن در راه خدا یاری می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،حضرت علی‌اکبر (ع) فرزند امام حسین(ع) و لیلی بنت ابی مرة است. تاریخ دقیق تولد ایشان مشخص نیست اما در تقویم جمهوری اسلامی ایران ۱۱ شعبان به عنوان روز ولادتش، روز جوان نامگذاری شده است. برخی محققان سن او را به هنگام شهادت در سال ۶۱ق، ۲۸ سال دانسته‌اند.

کنیه‌اش ابوالحسن است. همچنین او را اکبر نام نهاده‌اند چرا که از برادرش امام سجاد(ع)، امام چهارم شیعیان متمایز شود.

امام حسین(ع) حضرت علی اکبر (ع) را شبیه‌ترین مردم به رسول خدا(ص) از نظر قیافه ظاهری، اخلاق و سخن گفتن معرفی کرده و از او نقل شده هنگامی که ما مشتاق دیدن پیامبر می‌شدیم، به چهره علی اکبر نگاه می‌کردیم.

همچنین گفته شده معاویه بن ابی‌سفیان علی اکبر را شایسته‌ترین فرد برای حکومت می‌دانست چرا که جدش رسول خدا است و شجاعت بنی هاشم، سخاوت بنی امیه و زیبایی ثقیف را هم دارد.

علی اکبر در واقعه کربلا همراه پدرش بود. به گفتۀ عقبة بن سمعان، امام حسین(ع)، در نزدیکی منزلگاه ثعلبیه یا قصر بنی مقاتل بر زین اسب خوابش برد. پس از آنکه بیدار شد آیه استرجاع را بر زبان جاری کرد و بر اساس خوابی که دیده بود از کشته شدن خود و همراهانش خبر داد و با واکنش حضرت علی اکبر (ع) مواجه شد که «هنگامی که بر حق هستیم از مرگ هراسی نداریم؛ فَإِنَّنَا إِذاً لَا نُبَالِی أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّین».

حضرت علی اکبر(ع) در ۱۰ محرم سال ۶۱ قمری در واقعه عاشورا به شهادت رسید و بدنش در پایین پای پدرش به خاک سپرده شد.[۱۱] قبر او در ضریح امام حسین(ع) واقع شده، و شش گوشه بودن ضریح را هم به همین دلیل دانسته‌اند.

امام حسین(ع) پس از شهادت حضرت علی اکبر (ع) بر بالای جنازه او آمد و گروهی که او را کشته بودند را نفرین کرد: « قَتَلَ اللّهُ قَوْماً قَتَلوک و فرمود: « عَلَی الدُّنیا بَعْدَک الْعَفا؛ پس از تو‌ای پسرم! افّ بر این دنیا باد.»

روز جوان بهترین زمان برای رسیدن به خدا است ، پس در این زمان وظیفه جامعه در مقابل جوانان  بها دادن به آنها و استفاده از آنها در تصمیم گیری‌ها است.


حجت الاسلام و المسلمین مرتضی ادیب یزدی سخنران و کارشناس مذهبی، توضیحاتی را درباره جایگاه جوانان در پیشرفت اسلام ارائه کرده است که می‌توانید در ادامه آن را مشاهده کنید.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۲۹ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
خیلی دلپذیر و شیرین سخن میگویند.
خیلی ممنون.
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
کو استفاده از جوانان فقط حرف میزنن کو عمل نصف جوانان جامعه بیکارن و هیچ استفاده ی ازشون نمیشه
ابوذر معصومی
۰۹:۵۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
السلام علیک یا حضرت علی اکبر(ع)ان شالله جوانان ما حضرت را الگویی برای جوانی خویش قرار بدهند با ذکر صلواتی بر محمدو آل محمد...
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
ملت جوان اینترنت دار و پهبادی
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
جلوی همه سکه یک پول شدم . جلوی زن و بچه ام سکه یکپول شدم . یقه کی بگیرم . واگذار میکنم . به قران خدا