سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به سوالات شما؛

ویروس کرونا؛ آجیل شب عید را چگونه ضدعفونی کنیم؟

یک متخصص تغذیه درباره نحوه ضد عفونی کردن آجیل شب عید توضیحاتی داد.

 

کوروش صمدپور متخصصان تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه استفاده از آجیل شب عید با توجه به بروز ویروس کرونا در جهان گفت: آجیل‌های باز و بسته بندی شده مانند بادام، پسته، تخمه و ... به هیچ عنوان از دست فروشان خریداری نشوند.

او افزود: برای خرید و تهیه انواع آجیل بهتر است به مراکز و فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنیم.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: قرار دادن انواع آجیل‌ها در سینی فر و دادن حرارت ملایم ده دقیقه‌ای به آن‌ها باعث گرم شدن آجیل و کم شدن خطر ابتلا به ویروس کرونا خواهد شد.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آیا از طریق وسایل گرمایشی از بین می‌رود؟


صمدپور ادامه داد: از آن جایی که ممکن است ماندگاری آجیل مشکل ساز شود؛ بنابراین نباید به هیچ عنوان آن را به مقدار زیاد در حرارت قرار داد و بهتر است تنها به اندازه مصرف دو تا سه روز قرار داد.

او افزود: ویروس کرونا به حرارت بالای  ۳۵ الی ۴۰ درجه حساسیت دارد و برای اینکه آن را به صورت کامل نابود کنیم، می‌توانیم با قرار دادن ظرف آجیل‌هایی مانند بادام، فندوق، پسته، گردو و ... به مدت ۱۰ دقیقه در دمای ۴۰ درجه این کار را انجام دهیم و حتما به یاد داشته باشید که حرارت دادن به آن‌ها هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.


بیشتر بخوانید: ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا متوجه نمی‌شوند و بهبود می‌یابند/ ترس از کرونا، می‌تواند آدم سالم را مبتلا کند


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره نحوه خرید شیرینی جات گفت: خرید یا تهیه شیرینی‌ تر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، اما برای خرید شیرینی جات خشک به علت حرارت دادن در فر هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.

 

صمدپور با بیان اینکه انواع شیرینی‌های خشک در اثر حرارت دادن از بین می‌روند، بیان کرد:معلوم نیست چه کسانی به پخت و پز آن‌ها پرداخته اند و می‌توانند به راحتی هنگام دست به دست شدن و قرار گرفتن در جعبه شیرینی، آلوده شوند.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ افراد در معرض خطر برای پیشگیری از کرونا چه اقداماتی انجام دهند؟


او افزود: بهترین کار برای مصرف شیرینی جات پخت و پز آن‌ها در داخل منزل با رعایت اصول بهداشتی است.

پایداری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف مانند لباس، چوب، فلز، کیف و ... بسیار متفاوت است. این ویروس می‌تواند روی میوه، شیرین، آجیل و یا بسته بندی روی شکلات‌ها باقی بماند و به راحتی باعث انتقال آلودگی به بدن افراد شود که در اینصورت می‌توان با استفاده از الکل و صابون یا مایع، بسته روی شکلات را ضدعفونی کرد.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چگونه سبزیجات را ضد عفونی کنیم؟


متخصصان عفونی و کارشناسان تغذیه عقیده دارند که قرار دادن آجیل در فر و یا مایکروفر در حرارت بالای ۴۰ درجه باعث نابودی ویروس کرونا خواهد شد. البته از راهکار‌های دیگر همانند استفاده از باد گرم توسط سشوار و دمیدن آن داخل ظرف آجیل و یا پلاستیک‌هایی که این خوراکی خوشمزه در آن‌ها قرار دارد می‌توان تا حدودی از مضرات این ویروس کشنده کاست و سلامت جسمانی خود را با مصرف آن‌ها تضمین کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
بیژن
۲۰:۰۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام به نظرتون اگه آجیلها رو ۳ یا ۴ روز انبار کنیم ویروسشون از بین نمیره
مهرداد فتونی
۲۳:۵۰ ۰۳ فروردين ۱۴۰۰
۴۸ ساعت از بین میره این اما شما چهار ،پنج روز بذار بمونه ویروس کارش تمومه با خیال راحت مصرف کنید قضیه ماکروفرو سشوار هم همش بیهودس طعم خشکبار تو دمای بالا خراب میشه
اراد
۱۵:۵۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام ممنون.ن از مطلب خوبتون
برای ضدعفونی کردن نان و شیرینی خشک چه مدت در مایکروفر بزاریم?
امیر
۱۱:۳۵ ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
من ۱۵ اسفند اجبل خریدم
پلاستیک روش رو شستم
و تا امروز بازش نکردم
روز اول عید باز کردم ، به نظرتون الان میشه خورد
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
سلام خسته نباشی ما یکمی آجیل خریدیم می خواهیم آن هارا ضدعفونی کنیم چه جوری آن را ضدعفونی کنیم
زینب
۲۳:۴۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
ماهم هم به دولت الحرام میگذاریم در خانه میمانیم مهمانی نمیگویم ولی اگر مهمان آمد در خانه بازاست آجیل را خودم درست کردم همسرم دوکیلو میوه عید می خرد آجیل فندق گردو باغ خودمان
سمیرا
۱۹:۳۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
سلام ممنونم که راهنمایی کردید فقط با سشوار چند دقیقه حرارت بدیم؟
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
عالی بود
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
نخریدن بهتر است چون درست است که شیرینی در حرارت پخته میشودبرای چیدن میوه ها در سینی چند کارگردخالت دارند خدا میداند بهداشت رعایت کنند یا خیر بالاخره چیدن میوه هم در جعبه با دست انجام میگیرد
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
ما که نه آجیل خریدیم نه شیرینی ، داریم خودمون به اندازه خودمون شیرینی درست میکنیم ، خدا کنه کسی عید دیدنی نیاد ما که جایی نمی یریم
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
آجیل رو هم خام فروشی کنن، مردم خودشون توخونه یه تف بدن خودشون،

شیرینی هم مایشو بفروشن،مردم تو خونه بپزنش
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
خوب شد نوشتین ما یه سه چهار کیلو گرفته بودیم بعدش به شک افتادیم که مصرف بکنیم یا نه
زهرا
۰۹:۲۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
چندروز نگهش داریم ویروس از بین نمیره؟
زهرا
۰۹:۲۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
چندروز نگهش داریم ویروس از بین نمیره؟
سادات خانم
۱۹:۱۹ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
سلام ویروس هفته ها باقی میمونه.اجیل هارو بریز سینی فر دمای 30فرپایینو روشن کن طبقه وسط 15دقیقه. ماست وپنیر ومیوه رو بااحتیاط بامایع ظرفشویی بشور. قشنگ کف ومایع روی خوراکی ها نمونه وخشکشون کن بزار یخچال. یادت نره این ویروس چرب. بااب خالی ازبین نمیره.
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
ببخشید.. همه میرن بازار واسه خرید آجیل! وقتی هم ازشون میپرسی چرا اومدین بیرون میگن: مجبوریم دیگه بدون آجیل می میریم! نمیشه آجیل نخوریم که ...
منصور
۰۹:۰۳ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
اگه اجیل نخری دیگه ضد افونی هم نمیخواد