او افزود: رقم ۵ میلیارد دلار برای مبادلات مرزی استان رقم مناسبی است، اما باید تلاش کنیم افزایش یابد، زیرا یکی از راههایی که میتواند ما را به سمت توسعه اقتصادی ببرد مرز و در آینده نزدیک منطقه آزاد تجاری صنعتی مریوان و بانه خواهد بود.
جعفری در ادامه از تلاشهای مردم وفرمانداری مریوان، گمرک استان و سازمان راهداری و پایانههای کردستان که نقش اصلی را ایفا میکنند و نیز اتاق بازرگانی، انجمن صنفی صادرکنندگان، اداره صمت و سایر دستگاههای ذیربط که در روزهای اخیر با تمام توان تلاش کردند مرز باشماق به فعالیت خود ادامه دهد قدردانی کرد و افزود: ما اعتقاد داریم که مرز باید با حفظ اصول وچارچوبهای لازم، باز بماند.
او یادآور شد: در شرایط فعلی که بیماری کرونا شایع شده باید هم از لحاظ بهداشتی و هم روانی اقدامات لازم را انجام دهیم تا سلامت کارکنان و مردمی که در باشماق حضور دارند، حفظ شود.
معاون اقتصادی استاندار، در ادامه با اشاره به فراهم شدن امکان واردات موز از مرز باشماق، بر لزوم رعایت شرایط اعتبار گواهی صادرات سیب تاکید کرد و افزود: باید اعتبار محصولات صادراتی حفظ شود.
او از اتاق بازرگانی سنندج خواست ارتباط خود با اتاق سلیمانیه را افزایش دهد و خاطرنشان کرد: با توجه به اختیاراتی که اتاق دارد باید دغدغههای بازرگانان استان را پیگیری کند تا تجار مجبور نباشند به بخش دولتی مراجعه کنند.
جعفری، برگزاری نمایشگاهی شایسته نام جمهوری اسلامی از سوی کردستان در سلیمانیه عراق را آرزوی چندین ساله استان عنوان کرد و گفت: به عنوان مطالبهای از اتاق سنندج و شرکت نمایشگاهی استان امیدواریم در سال ۹۹ پس از عبور از بحران بیماری کرونا نمایشگاهی با رعایت استانداردهای لازم برگزار کنیم.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاههای تخصصی در استان نیز اظهار داشت: میخواهیم از امکانات برای رسیدن به اهداف استفاده کنیم لذا قیمت بالای تعرفههای نمایشگاهی به ضرر استان است بنابراین اگر بخواهیم از تولید و صادرات حمایت کنیم باید تلاش کنیم تعرفه پایین باشد تا نمایشگاهها فعال و جذاب برگزار شوند.
انتهای پیام/ع