سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه ته‌انداز ماهی بوشهری

ته‌انداز یک غذای پلویی لذیذ جنوبی است که در برخی از استان‌های جنوبی و بخصوص بوشهر تهیه و طبخ می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ته‌انداز غذایی شبیه ته‌چین است، اما با این تفاوت که مواد مخلوط پلو صرفا زیر برنج قرار نمی‌گیرد و می‌تواند لابلای برنج استفاده شود. ته‌انداز ماهی بوشهری یکی از غذا‌های لذیذ جنوبی است که در این مطلب با دستور تهیه آن آشنا می‌شوید.

مواد لازم:

ماهی ۲ عدد
سیر ۴ حبه
گشنیز خرد شده ۱۵۰ گرم
شنبلیله خرد شده ۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
تمبرهندی حل شده در آب ۳ قاشق غذاخوری
برنج ۲ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
شوید خرد شده ۱۰۰ گرم
پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
ادویه کاری و فلفل قرمز به مقدار لازم
زرد چوبه و نمک به مقدار لازم

 

دستور تهیه:

ابتدا لازم است برای تهیه این خوراک از ماهی سفت و گوشتی همانند شوریده، قباد یا شیر استفاده کنید. ماهی‌ها را خوب پاک کنید و به آن‌ها نمک و آبلیمو بزنید و بگذارید نیم تا یک ساعت بماند و بعد از این مدت آن‌ها را بشویید. بهتر است شکم ماهی را از پهلو برش دهید تا فضای بیشتری برای پرکردن شکم آن داشته باشد. لوبیایی که از قبل خیس کرده و پخته‌اید را کنار بگذارید. برنج را نیز خیس کنید.

پیاز خرد شده را به همراه سیر خرد شده درون تابه‌ای تفت بدهید تا طلایی شود. سپس گشنیز و شنبلیله را به آن‌ها بیافزایید تا کمی تفت بخورد و رنگ سبزی‌ها عوض شود. ادویه‌جات و تمبر هندی حل شده در آب را به مواد بیافزایید و بعد از کمی حرارت دیدن شعله را خاموش کنید. با این مواد شکم ماهی‌ها را کاملا پر کنید و بوسیله نخ نسوز شکم ماهی را بدوزید تا در هنگام سرخ شدن باز نشود. کمی زردچوبه و آرد را مخلوط کنید و ماهی‌های کامل خشک شده را در آن بغلتانید و سپس در روغن سرخ کنید (اگر می‌خواهید ماهی را کف قابلمه قرار دهید یک طرف آن‌ها را خیلی کم سرخ کنید تا درون قابلمه نسوزد).

برنج را آبکش کنید و به آن لوبیا و شوید را اضافه کنید. حال ماهی‌ها را در کف قابلمه‌ای که روغن ریخته‌اید بگذارید و برنج را روی آن بریزد و با دست فشار دهید تا کاملا سطح بالای آن صاف شود. بگذارید ته‌انداز ماهی به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد و بعد از دم کشیدن آن را درون ظرفی مناسب برگردانید.

 

نکات:

♦ طعم این غذا باید کمی ترش و تند باشد، اما اگر این طعم را دوست نداشتید می‌توانید بجای تمبرهندی از سس یا عصاره نارنج استفاده کنید.

♦ برای اینکه برنج بصورت قالبی دربیاید باید ارتفاع آن درون قابلمه کم باشد تا به راحتی برگردد.

♦ ماهی‌ها را می‌توانید بصورت درسته یا تکه تکه در کف یا لابلای برنج نیز استفاده کنید.

♦ در هنگام دم کردن برنج برای بهتر شدن عطر آن می‌توانید، درون قابلمه یک عدد بوته سیر بگذارید و پس از دم کشیدن آن را خارج کنید.

منبع: فرهنگ غذا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.