سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با این نرم افزار‌ها وضعیت عملکرد کامپیوتر خود را بسنجید

در این مطلب تصمیم گرفتیم به معرفی ۱۰ نرم افزار برای تست عملکرد کامپیوتر یا همان بنچ‌مارک بپردازیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر زمان که یک پردازنده گرافیکی و یا یک CPU جدید وارد بازار می‌شود، خبر‌های الکترونیکی در دنیا اطلاعات زیادی در رابطه با بنچمارک و عملکرد آن‌ها منتشر می‌کنند. بنچمارک‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا دمای پردازنده، قدرت عملکرد کامپیوتر در زمینه‌های مختلف نظیر توان نمایش فریم بر ثانیه را مشاهده کنند. علاوه بر این، بنچمارک کامپیوتر می‌تواند مشخص کند که وضعیت دستگاه در چه وضعیتی قرار دارد و چقدر با استاندارد‌های کنونی دنیا فاصله دارد.

در ادامه نرم افزار‌هایی معرفی می‌شوند که می‌توانند در زمینه‌های گوناگون اطلاعات منحصر به فردی را در اختیارتان قرار دهند. با ما همراه باشید.

بررسی عملکرد‌های کلی
در این بخش به معرفی نرم افزار‌هایی می‌پردازیم که به طور کامل به بررسی عملکرد کلی کامپیوتر می‌پردازد. در ادامه با چند نرم افزار مناسب در این زمینه آشنا خواهیم شد:

۱. CPU-Z

اپلیکیشن CPU-Z به شما اجازه می‌دهد که اطلاعات کامل و دقیقی از قطعات داخلی کامپیوتر خود به دست بیاورید. البته تمرکز این نرم افزار به طور خاص بیشتر معطوف پردازنده مرکزی یا CPU خواهد بود.

البته نرم افزار یاد شده به شما اجازه می‌دهد که برخی مشخصات مادربورد، رم و کارت گرافیک را نیز مشاهده کنید. به همین دلیل می‌توان گفت این نرم افزار، گزینه‌ای مناسب برای مشاهده وضعیت سخت افزار‌های به کار رفته در کامپیوتر به شمار می‌رود. علاوه بر این شما می‌توانید با استفاده از این نرم افزار و از طریق گزینه Tools اطلاعات مربوط به کامپیوتر را در یک فایل TXT ذخیره کنید.

۲. HWMonitor

نرم افزار HWMonitor نه تنها به صورت گرافیکی وضعیت و اطلاعات مناسبی در رابطه با کامپیوتر در اختیارتان قرار می‌دهد؛ بلکه برای شما این امکان را فراهم می‌کند که بتوانید پارامتر‌های جالبی در زمینه عملکرد قطعات مختلف را مشاهده کنید.

این پارامتر‌ها شامل میزان توان مصرفی، سرعت فن‌ها، درصد کاربی، سرعت کلاک‌ها و دمای قطعات می‌شود. پارامتر‌هایی که بسیار مهم هستند و می‌توانند اطلاعات مناسبی در زمینه قطعات داخلی کامپیوتر در اختیارتان قرار دهند.

۳. SiSoftware Sandra Lite

اپلیکیشن SiSoftware Sandra Lite برای آن دسته از کاربرانی است که اطلاعات جامع و داخلی در رابطه با قطعات داخلی کامپیوتر خود دارند. همچنین نرم افزار یاد شده می‌تواند گزینه‌ای مطلوب برای شرکت‌هایی باشد که قصد دارند آنالیز و بررسی‌های کامل و دقیقی از عملکرد دستگاه‌های خود داشته باشند.

با استفاده از این کامپیوتر می‌توانید پهنای باند حافظه کامپیوتر خود را بررسی کنید. همچنین امکان بررسی عملکرد شبکه و بهینه بودن مصرف انرژی را هم خواهید داشت. یکی دیگر از ویژگی‌های کاربردی این نرم افزار این است که از یک پایگاه داده آنلاین برخوردار شده است.

در واقع این موضوع باعث می‌شود که بتوانید با استفاده از SiSoftware Sandra Lite قطعات به کار رفته در کامپیوتر خود و عملکردشان را با دیگر کامپیوتر‌ها و قطعات سخت افزاری ثبت شده در پایگاه داده آنلاین آن مقایسه کنید تا متوجه شوید که چه زمانی بهتر است نسبت به به روزرسانی کامپیوتر خود اقدام نمایید.

۴. Speccy

این اپلیکیشن را سازنده‌های CCleaner طراحی کرده‌اند و می‌توان گفت یکی از گزینه‌های مورد علاقه گیمر‌ها به شمار می‌رود چرا که با رابط کاربری بسیار ساده اطلاعات کاربردی را در رابطه با سخت افزار کامپیوتر و عملکردشان ارائه می‌دهد.

بعد از این که اپلیکیشن را باز می‌کنید، Speccy اطلاعات را به صورت گرافیکی در رابطه با همه قطعات سخت افزار به شما نمایش خواهد داد. همچنین می‌توانید از بخش سمت چپ اپلیکیشن عملکرد تک تک هرکدام از قطعات را به طور دقیق بررسی کنید.

۵. Fraps
یکی دیگر از نرم افزار‌های خوب برای گیمر‌ها Fraps نام دارد که به شما اجازه می‌دهد به راحتی بتوانید عملکرد پردازنده گرافیکی در ارائه فریم بر ثانیه یا همان FPS را مشاهده کنید. این اپلیکیشن رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد که باعث می‌شود استفاده از آن آسان باشد.

CPU Benchmarking
بنچمارک پردازنده تنها به دریافت اطلاعات در رابطه با دما و سرعت کلاک‌ها مربوط نمی‌شود. یک بنچمارک مناسب باید وضعیت کنونی پردازنده شما را با دیگر CPU‌هایی که در دنیا وجود دارند مقایسه کند.

به یاد داشته باشید که جداسازی کامل بنچمارک CPU و GPU کار بسیار دشواری است چرا که هردوی آن‌ها در کنار هم عملکرد کلی کامپیوتر را نمایش می‌دهند. مادربورد یک کامپیوتر هم تاثیر زیادی روی عملکرد CPU دارد و استفاده از یک مادربورد ارزان قیمت و نه چندان قدرتمند می‌تواند توانایی CPU را تحت الشعاع قرار دهد و از توان آن بکاهد.

۶. CineBench

نرم افزار CineBench یکی از قابل اعتماد و مورد تایید‌ترین نرم افزار تولید شده در زمینه بررسی عملکرد CPU محسوب می‌شود. این اپلیکیشن را شرکت معروف MAXON تولید کرده. اپلیکیشن یاد شده یک تصویر را رندر می‌کند -فرآیند رندر یکی از اصلی‌ترین عملکرد‌های CPU محسوب می‌شود که عمدتا انجام می‌پذیرد- و آن را با قدرت رندر دیگر پردازنده‌ها مقایسه می‌کند.

در حالی که بیشتر نرم افزار‌های بنچمارک و تست عملکرد کامپیوتر عملکرد کلی کامپیوتر شما را مورد بررسی قرار می‌دهند؛ CineBench به طور خاص به بررسی عملکرد تک تک هسته‌های CPU می‌پردازد و دیگر خبری از عملکرد ترکیبی GPU و CPU نیست. با استفاده از این تست می‌توانید به طور دقیق عملکرد پردازنده کامپیوتر خود را بررسی کنید.

۷. RealBench

یکی دیگر از نرم افزار‌های مورد تایید برای مقایسه عملکرد دقیق پردازنده RealBench نام دارد. اپلیکیشن یاد شده از چهار تست استفاده می‌کند که همگی به بررسی دقیق ظرفیت‌های مختلف می‌پردازند: طراحی تصاویر، انکد ویدیو‌های H.۲۶۴، بررسی OpenCL و پردازش‌های موازی سنگین.

شما می‌توانید یافته‌های خود را در RealBench ثبت کنید تا عملکرد‌های ثبت شده کامپیوتر شما با دیگر سخت افزار‌های موجود در دنیا مقایسه شود. احتمالا بهترین مزیت RealBench این است که بررسی قدرت کامپیوتر شما را شبیه سازی می‌کند؛ بنابراین نیازی نیست نگران فشار زیاد وارد شده روی پردازنده خود باشید. البته به عنوان گزینه‌ای دلخواه می‌توانید فشار واقعی را هم روی CPU خود تحمیل کنید چرا که این گزینه هم در RealBench وجود دارد.

بررسی عملکرد پردازنده گرافیکی
پردازنده گرافیکی یکی از مهم‌ترین قطعات کامپیوتر به شمار می‌رود و باید در نظر داشته باشید که این قطعه اصلی‌ترین نقش را در اجرای مطلوب بازی‌ها بر عهده دارد. بررسی عملکرد این قطعه بسیار مهم می‌تواند در رابطه با سرعت کلاک، سرعت BUS ها، دما و سرعت فن پردازنده گرافیکی باشد.

۸. MSI Afterburner

این نرم افزار به طور خاص تنها برای پردازنده‌های گرافیکی تولید شده توسط MSI کاربرد ندارد و از طرفی می‌توان آن را بهترین نرم افزار برای تحلیل عملکرد پردازنده گرافیکی دانست. Afterburner به کاربران اجازه می‌دهد که سخت افزار خود را اورکلاک کنند و عملکرد آن را به طور دقیق مشاهده نمایند.

این اپلیکیشن به طور دقیق همه پارامتر‌های مورد نیاز برای یک پردازنده گرافیکی را بررسی می‌کند: سرعت کلاک، دما، میزان استفاده از RAM، سرعت فن و میزان استفاده از CPU. همچنین می‌توانید پروفایل‌های اورکلاک ایجاد کنید و در زمان بالا آمدن سیستم عامل آن‌ها را فعال یا غیر فعال کنید.

۹. Unigine Suite

نرم افزار Unigine Suite یک نرم افزار برای بررسی عملکرد کارت‌های گرافیک است که سال‌ها از فعالیتش می‌گذرد. اگر به عنوان مثال قرار باشد یک اورکلاک خاص به سخت افزار شما آسیب بزند، این نرم افزار تلاش می‌کند با بررسی همه احتمالات و تست حداکثر فشار روی کارت گرافیک، احتمال یاد شده را به حداقل برساند. همچنین به کاربران اجازه می‌دهد که به طور دقیق جزئیات مختلف مربوط به سخت افزار خود را متوجه شوند.

۱۰. FutureMark Suite

این نرم افزار را می‌توانید به طور مستقیم از طریق نرم افزار استیم دانلود و نصب کنید. این اپلیکیشن به شما اجازه می‌دهد که بررسی کامل و دقیقی از عملکرد پردازنده گرافیکی خود داشته باشید. این نرم افزار البته دارای نسخه پولی هم هست که ۳DMark Basic Edition نام دارد. البته امکان استفاده از دموی رایگان آن را هم خواهید داشت.

این نسخه که از DirectX ۱۲ Benchmark Time Spy استفاده می‌کند، بیش از حد نیازتان می‌تواند اطلاعات دقیق و کاملی از پردازنده گرافیکی در اختیارتان قرار دهد. امتیازاتی که در ۳DMark ثبت می‌شوند شاید بهترین معیار برای مقایسه پردازنده‌های گرافیکی باشند.

منبع: دیجیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.