مواد لازم: کاهوی تازه – نمک – آرد برنج – شکر – آب – سیر – زنجبیل – پیاز – سس ماهی (در ایران موجود نیست و میتوانید به سلیقهی خود از رب انار یا جایگزینهای دیگر استفاده کنید) – ماهی– فلفل قرمز – تره فرنگی – پیازچه – هویج – ترب
نکته: ۱- مواد لازم برای کیمچی حد مشخصی ندارد و بسته به نظر و سلیقهی افراد میتواند کم و زیاد شود. ۲- ماهی : برای تهیه ماهی باید ۳۰۰ گرم ماهی بسیار تازه را شسته و استخوانها را کاملا در بیاورید سپس ۳ پیمانه نمک به آن اضافه کرده و با قاشق کاملا مخلوط با نمک کنید و بعد درون یک ظرف شیشهای ریخته و یک هفته دورن یخچال قرار دهید. بعد از یک هفته از یخچال خارج کرده و تمیز شسته و خشک کنید و بعد از خرد کردن به مواد کیمچی اضافه کنید.
طرز تهیه: ابتدا کاهو را به چهار بخش ببرید و مغز کاهو را خارج کنید، سپس برگهای کاهو را تکه تکه کرده و داخل ظرف بریزید. آب را روی کاهوها ریخته تا حدی که در آب غوطه ور شود و سپس نمک را اضافه کنید (برای یک کیلو کاهو یک فنجان نمک کافی است). کاهوها باید یک و نیم ساعت در آب نمک بماند تا کاملا ترد شود سپس با آب سرد آبکشی کرده و چند بار کاهوها را بشویید تا نمکها کاملا برطرف شود. بعد از آبکشی کاهوها را کنار بگذارید.
به ازای هر سه فنجان آب نصف فنجان آدر برنج را در ظرفی مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید و آرام آرام هم بزنید تا جوش بیاید (زمانی که روی فرنی حباب بزند یعنی آماده شده است) و سپس یک چهارم فنجان شکر به ازای مواد فوق الذکر اضافه کنید و مجددا به هم بزنید تا فرنی شفافی به دست بیاید.
کیمچی کرهای
حال فرنی را از روی اجاق بردارید. نکته: دقت کنید که اگر مایلید از مواد بیشتری استفاده کنید میزان مواد را به تناسب مورد ذکر شده افزایش دهید. وقتی فرنی کمی سرد شد آنرا داخل کاسهی بزرگی ریخته و سس ماهی و بعد فلفل قرمز و مقداری هم رب گوجه فرنگی داخل ان اضافه کنید و بعد هم سیر له شده و زنجبیل و پیاز خرد شده را به مواد اضافه کنید.
نکته: میتوانید برای بهتر مخلوط شدن مواد از دستگاههای مخلوط کن و یا غذا ساز استفاده کنید. حالا ماهی مرکب را نواری خورد کنید و به مواد فوق اضافه کنید.
بعد هم پیازچه، تره فرنگی، ترب و هویج را نواری خرد کنید و به مواد فوق اضافه کنید. حالا مواد فوق را داخل ظرف بزرگی که کلیهی مواد جا بشود ریخته و کاهوها را نیز اضافه کرده و با دست به خوبی به هم بزنید مواد را اینقدر مخلوط کنید تا کاهوها و بقیهی سبزیجات کاملا به سس آغشته شود.
حالا مواد را در یک ظرف پلاستیکی درب دار ریخته و درب آنرا گذاشته و داخل یخچال قرار دهید. شما میتوانید همان موقع از کیمچی خود استفاده کنید، ولی توصیه میکنیم مدتی آنرا داخل یخچال بگذارید. کیمچیها را تا چند روز میتوانید داخل یخچال نگه داری کنید و به مرور از آن استفاده کنید. امیدوارم که این دستور غذای کرهای هم مورد استفاده و عنایت شما قرار گرفته باشد. از خوردن کیمچی لذت ببرید. به علت بوی زیادی که کیمچی داره کره ایها یخچال مخصوص کیمچی درست کرده اند به نام کیمچی ننجانگو که کیمچی در این یخچال نگهداری میشود و از ترش شدنش تا مدت طولانی تری جلوگیری میکند.
بیشتر بدانید از کیمچی چیست
کیمچی کرهای در واقع یک نوع ترشی است که از تخمیر سبزیجات (اغلب کلم چینی) تهیه میشود و به دلیل استفاده از مقادیر زیادی فلفل و ادویه بسیار خوش طعم و پرمزه است. اما کرهای به کیمچی به چشم یک ترشی ساده نگاه نمیکنند و آن را تقریبا با هر غذایی میخورند. در واقع، مثلی در بین کره ایها وجود دارد که میگوید هرجا یک فرد کرهای باشد کیمچی هم باید باشد! به همین دلیل وقتی اولین فضانورد کره جنوبی به فضا فرستاده شد مقداری کیمچی هم با خود به فضا برد!
کیمچی انواع مختلفی دارد و مثل ترشی خودمان با سبزیجات مختلفی میتواند تهیه شود. اما معروفترین نوع کیمچی از کلم چینی تهیه میشود. کرهای کیمچی را در کنار انواع غذاهای برنجی، گوشتی و حتی در ترکیب با گوشت و مرغ و ماهی هم میخورند و آن را غذای ملی خود میدانند.
منبع: ایران ناز
انتهای پیام/