مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با دعوت از وزیر بهداشت و کارشناسان مربوطه در صحن علنی حدود سه ساعت جلسهای را برگزار کردیم؛ گفت: از روز اول باید قم قرنطینه میشد، باید با بیماری با قاطعیت برخورد میکردیم، وقتی بیماری در حال گسترش است و دیگران را مبتلا میکند نباید اجازه دهیم تا عامل بیماری به راحتی در جامعه بگردد.
او ادامه داد: باید از روز اول با موضوع به طور قاطع برخورد صورت میگرفت، چین با قاطعیت ایستاد و منطقه ووهان را قرنطینه کرد و تدارکات و اقدامات لازم را انجام داد.
پزشکیان با اشاره به اینکه رئیس جمهور رئیس شورای عالی سلامت است؛ افزود: این شورا باید کل دولت را در این ماجرا درگیر میکرد، دولت و رئیسجمهور باید در خصوص بیماری مسئول باشند به طوری که رئیس مجلس هم خدمت مقام معظم رهبری نامهای ارائه دادند تا مسئولیت این ماجرا پیگیری شود، در این گرفتاری دولت موظف است تمام وجود خود را بگذارد تا مشکل برطرف شود.
پزشکیان گفت: رئیس مجلس به مقام معظم رهبری در مورد تغییر ریاست ستاد مقابله با کرونا نامه نوشت.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲ نماینده از۱۰۰ نماینده مجلس تست مثبت داشتند گفت: دولت و معاونان رئیس جمهور باید با قدرت بایستند تا با تمام وجود مشکل موجود در کشور را برطرف کنند، باید به یکدیگر کمک کنیم لذا برخورد صادقانه اگر تلخ باشد بهتر از برخوردهای دیگر است.
او با اشاره به اینکه باید از ابتدای بروز بیماری با قاطعیت برخورد میشد؛ خاطرنشان کرد: طبق قانون باید ستادهای استانی، شهرستانی و منطقهای وارد عمل میشدند و خانه به خانه را مانیتور و نظارت میکردند، در این صورت کسی نمیتواند آمار غلط و یا اطلاعات غلط بدهد.
پزشکیان با اشاره به اینکه وزیر بهداشت مجبور است تا سیاست دولت را پیگیری کند؛ افزود: ما میگوییم باید قانون اجرا میشد و رئیس دولت و کل سیستم با تمام وجود به صحنه میآمدند و خانه به خانه پیگیر ماجرا میشدند، دولت باید زندگی و خدمات مردم را تدارک میکرد، اگر قانون را درست اجرا میکردیم دیگر وزیر بهداشت گیر نمیکرد که نتواند حرفی بزند، باید به وزارت بهداشت کمک کرد، باید دولت با تمام وجود به صحنه بیاید و همه با قاطعیت بایستند لذا با شل کن و سفت کن نمیتوان کاری را انجام داد.
سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به اینکه وضعیت سفید یعنی هیچ گزارشی از کرونا در کشور اعلام نشده است گفت: این گزارشها از آزمایشگاههای مختلف بر اساس سلسله مراتب موجود اعلام میشود، اما بر اساس جمع بندی و در ۲۴ بهمن ماه اعلام کردیم که هیچ موردی از کرونا در کشور وجود ندارد و این به معنای آن است که هیچ گونه مورد کرونایی به صورت رسمی اعلام نشده بود؛ البته ممکن است مواردی در جاهای مختلف وجود داشته باشد، اما به صورت رسمی اعلام نشده است.
او با بیان اینکه ما در همان زمان و بعد از گسترش ویروس کرونا در چین جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل را تشکیل و شرایط را برای آنها تشریح کردیم ادامه داد: اقدامات مرحله پیشگیری و مقابله با گسترش ویروس کرونا در کشور را بررسی و دستورالعملهای لازم را اعلام کردیم تا هر دستگاه بداند چه اقداماتی را باید انجام دهند.
سردار جلالی با اشاره به اینکه در آن زمان تیمهایی را برای بررسی کنترل ورود و خروجهای مسافران خارجی در فرودگاه اعزام کردیم تا مشخص شود ادامه داد: ما گزارشهایی را تهیه و به وزارت دفاع اعلام کردیم تا دستگاههایی برای تشخیص حرارت بدن مسافران تولیدشود و در اختیار آنها قرار بگیرد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به اینکه در سالهای گذشته سازمان پدافند زیستی را طراحی کردیم افزود: ساختارهای مختلف را تعیین و ابلاغ کردیم لذا قرارگاه زیستی فعال شد، در ۱۰ استان سازمان پدافند زیستی تشکیل شد و وظایف آنها را اعلام کردیم.
او تصریح کرد: وقتی ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل شد دیدیم که اسم سازمان پدافند غیر عامل در این ستاد ملی وجود ندارد و من به عنوان نماینده ستاد کل در این جلسات شرکت میکنم.
سردار جلالی با اشاره به بیوتروریسم بودن ویروس کرونا عنوان کرد: برای این ویروس گمانی اولیه وجود داشت، گمانه اول؛ طغیان طبیعی و بدون دخالت انسان بود، گمانه دوم نشت آزمایشگاهی از آزمایشگاه یوهان چین بوده است و گمانه زنی سوم این است که این ویروس یک مدلی از جنگ بیولوژیک باشد.
او با اشاره به اینکه در این خصوص گمانه زنیهای متفاوتی وجود دارد گفت: در این حوزه حدود ۶۰ درصد از فضا رسانهای است که با استفاده از رسانه صنایع و مردم را تحت تأثیر قرار میدهند، به عنوان مثال شبکه بیبیسی ۱۲۰ برنامه تولید میکند که ۸۰ مورد آن مربوط به ایران است و در داخل یک شرایط منفی هم شکل گرفته است؛ البته برای اینکه مطمئن شویم یک جنگ بیولوژیک است باید از طریق ویروس شناسی و بررسی در آزمایشگاهها این اطمینان را به دست آوریم، ما برای بررسی این موضوع انجمن ویروس شناسی کشور را دعوت و در یک جلسه به بررسی موضوع پرداختیم.
سردار جلالی خاطرنشان کرد: به صورت قاطع نمیتوان گفت که این ویروس جنگ بیولوژیک است یا نه البته بخش زیادی از ویژگیهای یک جنگ بیولوژیک را دارد، آزمایشگاه بیولوژیک آمریکا در اطراف ایران، چین و روسیه وجود دارد این ویروس بخش زیادی از ویژگیهای جنگ بیولوژیک را دارد.
او با اشاره به جنگ رسانهای و بمباران اطلاعاتی دشمن علیه کشورمان گفت: اخبار بخشی از پدافند زیستی است و اقدامات مقابله کار رسانهای است، رسانه باید کارهای آموزشی را انجام دهد، در آمریکا یک ستاد ویژهای برای اعلام اخبار کرونا تشکیل شده و اگر کسی غیر از این ستاد اخبار کرونا را اعلام کند جریمه میشود. ما باید یک ستاد رسانهای برای مقابله با جنگ رسانهای و اخباری که در فضای موجود وجود دارد تشکیل دهیم، بر اساس قانون موجود کشور ما بهترین کسی که میتواند شرایط را مدیریت کنند رئیسجمهور یا معاون اول رئیس جمهور است.
سردار جلالی خاطرنشان کرد:پدافند زیستی تنها مسئله پزشکی نیست و بخشهای مختلفی دارد، وقتی این کار به وزارت بهداشت سپرده میشود کارهایی به او داده شده که در اختیار او نیست و توان انجام آن را ندارد و ما میبینیم که مواجه میشویم با احتکار ماسک.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: سازمان پدافند غیر عامل کشور تمامی برنامهها، آموزشها و ساختارسازی و رزمایشهای مختلف را انجام داده و آمادگیهای لازم را داریم و در سال گذشته سناریو مشابه کرونا که امروز وجود دارد را تمرین کردیم، اما وقتی در شب عملیات و آغاز موضوع شما ساختار را به هم میزنید آن آمادگیها را از بین میبرد، زیرا کسی یاد نگرفته است که از پزشک دستور بگیرد، در دستگاه مانند دستگاه اجرایی، پلیس و بخش صنعتی از یک پزشک دستور نمیگیرند و این وظیفه باید به عهده یک استاندار بر اساس ساختار قرار میگرفت، ستاد ملی مقابله با کرونا نیز باید به ریاست رئیسجمهور یا معاون اول شکل بگیرد و این مهم یک ضرورت بسیار جدی است که میتواند به رفع بحران موجود کمک بسیاری کند.
او افزود: وقتی که وزارت بهداشت تصمیم میگیرد که گردشگری و مسافرت تعطیل شود بخشی از آن اقتصاد است بخشهایی مانند گردشگری، هتلداری و مسائلی جانبی تعطیل میشود و به شدت اقتصاد را تحت تأثیر قرار میدهند؛ پس باید تصمیم گیری و برنامه ریزی درست در این زمینه وجود داشته باشد.
حسین عرفانی رئیس اداره مراقبتهای واگیر وزارت بهداشت طی تماس تلفنی با برنامه با اشاره به اینکه ارائه روند افزایشی یا کاهشی بیماری کرونا، زمانی یک هفتهای یا ده روزه را میطلبد گفت: روند افزایش بیماری کرونا تا شب عید بیشتر خواهد بود.
انتهای پیام/
قم که فرودگاه بین المللی نداره
قم اولین شهری است که ویروس را شناسایی کرد و متوجه این خطر شد.
دکتر محبی فوق تخصص جراحی: برای اولین بار در قم ویروس را شناسایی کردیم و به وزارت خبر دادیم و الا ویروس در شهرها بود اما کسی خبر نداشت
در اصل باید مدیون متخصصین شهر کریمه اهل بیت مسولین باشند.
اینهمه فضا سازی علیه حرم اهلبیت!!؟؟ بیرونیا کم بودن داخلیا هم اضافه شدن.