سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عادت‌های بد مالی که شما را به خاک سیاه می‌کشانند!

بهبود سلامت مالی و تمکن می‌تواند به اندازه سلامت جسمی حائز اهمیت باشد. این کار به شما امکان می‌دهد که به راحتی از پس هر نیاز دیگری در هر زمانی بربیایید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید شما عادت داشته باشید دنبال خرید‌های تخفیف‌دار و حراج بروید، حقوق نسبتا خوبی دارید و حتما به طور کل، برای خرید مایحتاج خود سراغ برند‌های مشهور و گران نمی‌روید، اما در تعجب مانده‌اید که چرا هنوز هم حساب بانکی‌تان آنقدر‌ها که دلتان می‌خواهد چشمگیر نیست و همیشه کم می‌آورید.

اگر این وضعیت برای شما آشناست یا حتی اگر دلتان می‌خواهد پس انداز بیشتری برای روز مبادا داشته باشید، قطعا باید یک سری عادت‌هایی که در سال گذشته داشتید را کنار بگذارید و روش‌های جدیدی را به عنوان عادات مفید با هدف پس‌انداز پول در پیش بگیرید.

با چند عادت مخرب و منفی در خرج کردن پول آشنا شوید؛ عاداتی که یقینا پول شما را به هدر می‌دهند و پس اندازتان را به صفر می‌رسانند.

۱- استفاده از دستگاه‌های خودپرداز قدیمی
نقد کردن پول از دستگاه‌های خودپرداز یا ATM قدیمی از نظر راحتی و آسایش به نظر ارزشمند است، اما ممکن است در درازمدت هزینه بیشتری را متحمل شوید. استفاده از دستگاه‌های خودپرداز قدیمی شارژ بالاتری دارند. با مراجعه به بانک و چک کردن حساب خود می‌توانید هزینه استفاده از خودپرداز‌های مختلف را چک کنید.

۲- چک نکردن وضعیت حساب بانکی خود
اگر پیام‌های بانک را به صورت مرتب چک نکنید، احتمال دارد حساب خرج‌هایتان از دستتان در برود؛ و همین بی‌اهمیتی شما نسبت به اندوخته بانکی خود باعث می‌شود بیشتر خرج کنید و کمتر پس‌انداز داشته باشید.

حتی ممکن است بابت آیتم‌ها یا خدماتی که اصلا استفاده نمی‌کنید متحمل هزینه شوید؛ هزینه‌های کوچکی که روی هم به مرور زمان به مبلغ بزرگی تبدیل می‌شوند. شاید هم هزینه سنگینی را بابت هک شدن متقبل شوید و بدون آن که متوجه شوید جیب شما زده شود. بسیاری از هکر‌ها یا سارقان اینترنتی با سرقت پول‌های اندک از حساب شما شروع می‌کنند تا شما متوجه کم شدن پول از حسابتان نشوید و سپس شروع به ربودن رقم‌های درشت می‌کنند.

۳- خرید روزانه قهوه
اگر دلتان می‌خواهد مدام چای بخورید، سعی کنید خودتان در خانه یا محل کارتان چای دم کنید یا حداقل قهوه و نسکافه فوری روزانه بخرید تا در زمان خود هم صرفه جویی کرده باشید.

قیمت یک استکان چای یا یک فنجان قهوه یا نسکافه در کافی شاپ بالاست؛ تازه اگر با کرم خامه یا شیر بادام هم بخواهید که دیگر بیشتر از این‌ها می‌شود. شما می‌توانید در این هزینه صرفه جویی کنید و اگر حدود سه ماه بی‌خیال قهوه خوردن در کافی شاپ شوید، شاید بتوانید با پولی که پس انداز کرده‌اید، از تماشای یک دربی جانانه در استادیوم آزادی لذت ببرید.

۴- بودجه‌بندی نداشتن
خیلی از ما عادت به بودجه‌بندی نداریم. وقتی برای خرج کردن پول و پس‌انداز بودجه‌بندی نداشته باشیم، طبیعی است که با شکست مواجه می‌شویم. شما نمی‌توانید بودجه‌ای را در نظر بگیرید که اصلا وجود خارجی ندارد. اختصاص بودجه متغیر است، اما به طور متوسط باید تلاش کنید که به صورت ماهانه مبلغی را برای غذا یا سرگرمی و تفریح کنار بگذارید.

در این صورت، به نظر می‌رسد شما با آرامش خاطر بتوانید به سوی خلاقیت قدم بردارید. اگر پول زیادی را بابت یک سرگرمی و تفریح هدر بدهید، باید سعی کنید جایگزین‌های مقرون به صرفه برای کار‌های دیگر و خرج‌های دیگرتان پیدا کنید. حتی می‌توانید سرگرم‌های کم‌خرج‌تر و اقتصادی‌تر را برای گردش و پیک نیک انتخاب کنید. مثلا به موزه‌های ارزان بروید یا به جای سینما رفتن از شبکه نمایش خانگی یا شبکه‌های اینترنتی پخش فیلم استفاده کنید.

۵- عدم استقبال از خوردن غذا‌های خانگی
غذا خوردن در بیرون از منزل و رستوران از عادت‌هایی است که اغلب گران تمام می‌شود. بعد از دو دهه تحقیق و بررسی، مشخص شد که تنها ۱۰ درصد از امریکایی‌ها عاشق آشپزی کردن هستند و ۴۵ درصد از امریکایی‌ها از آشپزی کردن اصلا نفرت دارند. لذت‌بخش‌تر کردن فرایند آشپزی شیوه‌ای قدرتمند برای لذت بردن از کتاب‌های آشپزی جیبی و صرفه جویی در پول است.

تحقیقات نشان می‌دهد که امریکایی با هر بار مراجعه به رستوران ۱۶ تا ۳۰ دلار هزینه می‌کنند. اگر سه بار در هفته به رستوران بروید، هزینه‌ای بالغ بر ۱۵۶۰ دلار در پایان ماه در انتظار حساب بانکی شماست. هر وعده غذای خانگی خیلی کمتر از ۱۰ دلار قیمت دارد و ارزان‌تر تمام می‌شود. برای یک فرد ایرانی این رقم از ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر وعده صرف غذا در رستوران متغییر است.

۶- سیگار کشیدن روزانه
با کم کردن سیگار، هم در پول خود صرفه جویی کنید، هم سلامت خود را حفظ کنید. بهتر این است که بتوانید به طور کل سیگار را ترک کنید. امریکایی‌ها در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه در سال را به بیماری‌های مربوط به کشیدن سیگار اختصاص می‌دهند؛ مثل مرگ زودهنگام و تاثیر قرار گفتن در معرض دود سیگار برای افراد غیر سیگاری.

روشی برای ترک سیگار پیدا کنید که برای شما بهتر است؛ چه این روش رفتاردرمانی باشد، یا استفاده از برچسب‌های ترک سیگار یا آدامس یا مصرف دارو.

۷- استفاده از خودروی شخصی
شاید استفاده از خودروی شخصی برای خرید، گردش یا رفتن به سر کار راحت باشد، اما ارزان نیست. خانواده‌هایی که از سرویس‌های حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند، می‌توانند ماهانه مبلغ زیادی را در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند.

دیگر روش‌های ذخیره هوشمندانه پول برای سفر‌های درون شهری عبارت است از دوچرخه سواری، پیاده روی یا تاکسی.

۸- پرداخت هزینه برای خدمات بدون استفاده
شاید برای شما راحت باشد که شارژ اتوماتیک برای باشگاه، اشتراک وب سایت یا سرویس شبکه‌های اینترنتی نمایش فیلم و سریال را که استفاده نمی‌کنید را فراموش کنید. اما باید حواستان به پول‌هایی که ماهانه برای اشتراک باشگاه یا چیز‌های دیگری که می‌پردازید، اما استفاده نمی‌کنید باشد، زیرا رفته رفته به مبلغ هنگفتی مبدل می‌شود.

هر ماه حساب بانکی خود را بررسی کنید و از هزینه‌های ناخواسته‌ای که متحمل می‌شوید یادداشت بردارید و اگر از سرویس‌های خاصی استفاده نمی‌کنید، حتما آن‌ها را کنسل کنید.

۹- سر نزدن به حراجی‌ها و تخفیف‌ها
آیا متوجه تخفیف‌های شیرین و جذاب اشتراک سرویس‌های شبکه‌های نمایش اینترنتی شده‌اید؟ و این که آرام آرام آن‌ها هزینه‌های اشتراک را بالا می‌برند؟ بهتر است قبل از هر چیز قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس هر کدام که ارزش بیشتری دارد را انتخاب کنید.

اگر از برنامه‌های رایگان تلویزیون کابلی خوشتان نمی‌آید، با تغییر سرویس‌های اشتراک اینترنت و شبکه نمایش خانگی می‌توانید مبلغ زیادی در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

۱۰- پس انداز نداشتن یا اندوخته خیلی کم
طبق آمار GOBankingRates در مورد پس انداز امریکایی‌ها، ۳۹ درصد از شرکت‌کنندگان هیچ پولی را برای روز مبادا پس انداز نداشتند و ۵۷ درصد از آن‌ها کمتر از یکهزار دلار پس انداز در حساب بانکی خود داشتند.

پول پس انداز کردن هم پول می‌خواهد! اما نه آنقدر که شما فکرش را می‌کنید. سعی کنید با تلاش آگاهانه از هزینه‌های خود بکاهید و مقدار متوسط و معقولی از پول خود را در حساب بانکی خود پس انداز نگه دارید. هر بار که حقوق می‌گیرید و پولی به دست می‌آورید، قسمتی از آن را پس انداز کنید. بسیاری از متخصصان و کارشنایان امور مالی توصیه می‌کنند که پول خود را برای سه تا ۶ ماه آینده پس انداز کنید، زیرا ممکن است به طور ناگهانی به آن نیاز پیدا کنید.

۱۱- سرمایه‌گذاری نکردن
آمار نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری نکردن در بازار بورس یکی از بزرگترین پشیمانی امریکایی‌ها در سال ۲۰۱۷ بوده است.

سرمایه‌گذاری کردن در بازار بورس، سهام خریدن و خرید اوراق بهادار ممکن است غیر واقعی و حتی ورشکست‌کننده به نظر برسد؛ البته اگر اطلاعات کافی در مورد آن نداشته باشید. اما حتی سرمایه‌گذاری در حد اعتدال آنقدر‌ها هم که فکر می‌کنید پیچیده نیست و به شما کمک می‌کند پس‌انداز خوبی را به دست بیاورید.

اگر هر ماه مبلغی را پس انداز کنید، بعد از ۴۰ سال یا حتی ۱۰ سال مجموعه دارایی شما بسیار زیاد خواهد شد. هر چقدر هم که این مبلغ کم باشد، حداقل بهتر از هیچ است.

۱۲- انصراف بعد از تنها یک اشتباه
هر کس ممکن است در پس انداز و یا حتی خرج کردن پول دچار اشتباه شود. اگر افکار خجالت‌زدگی یا خودمخرب را به ذهن خود راه دهید به راحتی می‌توانید از پس انداز کردن و حسابگر بودن و همین طور عادات منفی خرید‌های گران منصرف شوید.

اما حتی اگر پولی پس انداز نکرده باشید، سال‌های سال تمام آن چه درآمد داشتید را خرج کرده‌اید و حالا مملو از قرض و قسط هستید، لازم نیست نگران باشید، زیرا هنوز هم جای امیدواری دارید و تمام در‌ها به رویتان بسته نشده است. مطالعات اخیری که در مجله Personality and Individual Differences (تفاوت‌های شخصیتی و فردی) به چاپ رسید نشان داد که با بخشیدن خودتان عقب‌ماندگی را کاهش می‌دهید و جبران می‌کنید. بنابراین، خودتان را ببخشید و از اشتباهات گذشته خود درس عبرت بگیرید و به سمت پیشرفت گام بردارید.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.