او به طرحهای احداث کارخانه اسید و روشهای کنترلی برای کاهش آلایندگی توسط کارخانه مس سرچشمه و خاتون آباد اشاره کرد و افزود: کارخانه بازیابی اسید کارخانه مس سرچشمه تا پایان سال ۹۷ احداث و عملیات اجرایی کارخانه اسید خاتون آباد تا سال جاری طول کشید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان تصریح کرد: کارخانه مس سرچشمه موظف به راه اندازی دستگاه پایش کیفی هوا در قالب ۲ ایستگاه در حوزه شهرستان رفسنجان و همچنین مقرر شد کارخانه مس خاتون آباد در شهر خاتون آباد و شهرستان شهربابک این دستگاهها را نصب و نگهداری کند.
او گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان هم اکنون در حال رایزنی و مشخص کردن مکان مناسب برای استقرار ایستگاههای پایش کیفی هوا در مناطق رفسنجان، شهربابک و خاتون آباد است.
شاکری با بیان اینکه هر دستگاه پایش کیفی هوا حدود ۲ میلیارد تومان هزینه دارد گفت: نگهداری از این دستگاهها نیز بر عهده شرکت مس و این اتفاقی بی نظیر در کشور است.
او بیان داشت: در این طرح بخش خصوصی در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی، متولی پایش کیفیت هوا با نظارت مستقیم سازمان حفاظت محیط زیست شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان تاکید کرد: دستگاه پایش کیفی آنلاین هوا در کارخانهها وجود دارد، اما این دستگاهها در مکانهایی نصب میشوند که شعاع آلایندگی کارخانه را مشخص و با نصب تلویزیونهای شهری، مردم را از سلامت هوا آگاه میکند.
شاکری اخذ مصوبات نصب دستگاه پایش کیفی هوا در استان کرمان را توسط بخش خصوصی مدیون حمایتهایی در سطح ملی و استانی دانست و تاکید کرد: اخذ این مصوبات مدیون حمایتهای معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست و همراهی استاندار کرمان با مجموعه اداره کل حفاظت محیط زیست است.
با توجه به مصوبات هیات دولت به منظور رفع آلایندگی کارخانههای مس سرچشمه و خاتونآباد چهار دستگاه پایش کیفی هوا در استان کرمان نصب و راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام /س