به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پاپریکا (Paprika)، یک نوع ادویه خاص مجارستانی میباشد که به عنوان طعم دهنده انواع غذاها در اکثرخوراکها استفاده میشود. در واقع این ادویه از آسیاب فلفل خشک شده درست شده است که علاوه بر تغییر طعم و عطر غذا، باعث تغییر رنگ آن نیز میشود. اکثر اروپاییان، ادویه پاپریکا را به عنوان همان فلفل میشناسند و درتهیه اکثر غذاهایشان استفاده میکنند.
طعم ادویه پاپریکا نیز میتواند در طیفی از طعم تند و آتشین تا طعم ملایم قرار گیرد؛ بنابراین بسته به نوع ذائقه و عادت غذایی خود، اگر طرفدارغذاهای تند و فلفلی هستید باید ادویه پاپریکای شما علاوه بر فلفل پاپریکا که آسیاب شده است، کمی فلفل تند قرمز نیز به همراه داشته باشد.
خواص پاپریکا
وجود انواع ویتامینها و منابع معدنی در ادویه پاپریکا باعث شده است که این ماده گیاهی به عنوان یک ادویه و چاشنی ارزشمند و مفید در میان تمام افراد جهان شناخته شود. اگر بخواهیم تنها به تعدادی از این فواید و خواص پاپریکا اشاره کنیم، این خواص مهم برای سلامتی بدن عبارتند از:
۱. پاپریکا مفید برای درخشندگی و ضد پیری پوست
پاپریکا سرشار از ویتامین ها، بتاکاروتن، آهن و… میباشد که این مواد معدنی موجب روشن شدن و درخشندگی پوست، جلوگیری از چین و چروک و افزایش شل شدن پوست صورت میشود. همچنین از پاپریکا برای تهیه انواع ماسکهای صورت جهت رفع جوشهای سرسیاه و مشکلات پوستی استفاده میشود.
۲. سلامتی مو و جلوگیری از ریزش
وجود ویتامین B۶ در پاپریکا باعث جلوگیری از ریزش مو و کمک به حفظ سلامت آن میکند. در واقع مواد مغذی مفیدی که در پاپریکا وجود دارد از اکثر قرصهای ویتامین نیز مزایا و فواید بسیار بیشتری دارد؛ بنابراین مصرف این چاشنی را فراموش نکنید.
۳. سلامت قلب و عروق
پاپریکا حاوی ویتامینهای B۶، B۱۲، C، E میباشد که این مواد معدنی باعث تنظیم فشارخون و سلامتی قلب و عروق میشود. در واقع با بهبود جریان خون و عملکرد قلب، سلامتی بدن را تضمین میکند؛ بنابراین مصرف این چاشنی باعث اکسیژن رسانی و خون رسانی بهتر در عضلات و بافتهای بدن میشود و از حمله قلبی جلوگیری میکند.
۴. پیشگیری و درمان دیابت
مصرف پاپریکا باعث هضم و بهبود قندهای موجود در خون میشود که این خود باعث جلوگیری از دیابت در افراد میشود. همچنین این ادویه با تنظیم سطح انسولین در خون باعث درمان این بیماری در افراد شده است.
۵. انرژی دهنده و محرک
پاپریکا یک منبع غذایی مهم از ویتامین B۶ میباشد که مصرف این ویتامین باعث تعادل کردن ۱۰۰ آنزیم دیگر و بهبود کارکرد آن میشود که در نهایت منجر به ایجاد انرژی میشود. البته این ادویه حاوی آهن نیز میباشد که این ماده معدنی باعث انتقال اکسیژن در سراسر بدن و تولید انرژی خواهد بود؛ بنابراین پاپریکا یک محرک فوق العاده برای بدن میباشد که میتواند احساس خستگی و رخوت را برطرف نماید.
۶. بهبود بینایی
پاپریکا حاوی ویتامین A میباشد که این ویتامین باعث سلامت و بهبود بینایی افراد میشود. البته ویتامین A در گروه ترکیبات کاروتتوئید قرار میگیرد. در پاپریکا ۴ نوع کاروتنوئید وجود دارد:بتاکاروتن، زآگزانتین، لوتئین، بتا کریپتوزانتین؛ که چشمها برای تبدیل نور به تصویر از این ویتامینها بهره میگیرد. همچنین زآگزانتین و لوتئین باعث پیشگیری از بیماریهای آب مروارید و تباهی لکه زرد در سنین بالا میشود.
۷. سایر فواید
وجود انواع ویتامینها و مواد مغذی در پاپریکا، چون ویتامین A، E، C، K، B۶ کلسیم، آهن، زینک، فسفر، پتاسیم، کربوهیدرات، آب و… باعث تاثیرات مثبت دارویی و سم زدایی این ادویه پرخاصیت شده است. از دیگر مزایای پاپریکا میتوان به التیام زخمها و توقف خونریزی، بهبود کیفیت خواب، بهبود دستگاه گوارش، پیشگیری از کم خونی، درمان سرطان، پاکسازی کبد، رفع سرماخوردگی و صدها فواید دیگر اشاره کرد.
تمام موارد و نکات بیان شده در این مقاله، صرفا گریز مختصری به فواید و خواص پاپریکا میباشد. چرا که وجود انواع مواد معدنی در ادویه پاپریکا باعث صدها فواید و خواص شده است. در مقالههای بعدی خواص پاپریکا را با بیان جزئیات تکمیل خواهیم کرد.
منبع: غذالند
انتهای پیام/