او ادامه داد: در واقع میزان کاهش ۱.۵ میلیون بشکه ای با همکاری روسیه توافق شده بود اما در این میان غیر اوپکیها مخالفت کردند. به دنبال این تصمیم قیمت نفت به حالت رها شده در آمده است.
خطیبی اضافه کرد: امروز هم کشور عربستان قیمت نفت را کاهش داد و نفت خود را با کشور آمریکا با قیمت ۷ دلار، آسیا ۳ دلار و اروپا ۵ دلار ارزان تر معامله کرد. بسیاری از کارشناسان در این زمینه این کاهش قیمت نفت را جنگ نفتی می نامند.
نماینده پیشین ایران در اوپک اضافه کرد: عدم توافق اعضای اوپک و غیراوپک به ویژه روسیه برای کاهش تولید جهانی نفت باعث شد تا قیمت نفت برنت به زیر ۵۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.
او تصریح کرد: با قیمت های به وجود آمده در بازار نفت، دعوا میان روسیه و عربستان بالا خواهد گرفت و به نوعی می توان این دعوا را تسویه حساب روسیه و عربستان نامید. کاهش ۳۰ دلاری قیمت نفت در بازار نفت هم با این تنش ها بی ارتباط نیست.
خطیبی بیان کرد: روسیه فقط حاضر است توافق قبلی با اوپک را تمدید کند و موضع رسمی این کشور در این زمینه تغییر نخواهد کرد و با توجه به اینکه در آستانه فصل بهار هستیم قیمت نفت کاهش پیدا میکند.
نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: در واقع برای اینکه به یک توافق اصلی در نشست اوپک برسیم به زمان بیشتری نیازمند بودیم، معتقدم در این بین باید یک رایزنی انجام می شد.
او ادامه داد: این اجلاس در شرایطی برگزار شد که ویروس کرونا بر تمامی ابعاد اجلاس اوپک سایه افکنده بود و باعث شد تا بازارها علاوه بر زمینه فروش نفت در سایر زمینهها هم به نوعی رکود مبتلا شوند.
خطیبی اشاره کرد: از سوی دیگر روسیه در تلاش برای کاهش سهم نفت در بودجه عمومی کشورش بوده و با قیمت نفت ۴۰ دلار در بشکه هم راضی است، به طوری که مطالعات قبلی نشان میدهد، قیمتی که روسیه مدعی است با آن راحت است، تنها در شرایطی میسر خواهد بود که روسیه، بتواند تولیدی در سطح ۱۳ میلیون بشکه در روز را تداوم بخشد.
نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: به عبارت دیگر روسیه در شرایط کنونی بازار جهانی نفت، بین قیمت و سهم بازار به سمت سهم بازار متمایل است بنابراین رغبت چندانی در ادامه مسیر با سازمان اوپک از خود نشان نمیدهد و این برای عربستان و سازمان اوپک نگران کننده است.
خطیبی بیان کرد: کشورهای عضو اوپک امیدوار بودند تا کاهش بیشتر تولید نفت مورد توافق همه قرار بگیرد تا بازار به تثبیت برسد. در این بین، اما روسها با مخالفت خود از این توافق جلوگیری کردند تا هم پیمان همکاری سه ساله میان اوپک و روسیه شکست بخورد و هم قیمت نفت به حوالی ۴۵ دلار برسد. این در حالی است که غالب پیش بینیها برای قیمت نفت در سال ۲۰۲۰ چشم اندازی بیش از ۷۰ دلار را نشان میداد.
او ادامه داد: روسیه تصمیم گرفت تا راهبرد "زمین سوخته" را برای بازار نفت در پیش بگیرد.
نماینده پیشین ایران در اوپک بیان کرد: در واقع باید دید که این توافقات و همچنین بیماری کرونا چه میزان در عرضه و تقاضای نفت در بازار جهانی تغییرات ایجاد میکند و اوپک برای کاهش ۳۰۰ هزار بشکه ای تولیدات نفت روسیه چه برنامه ریزی کرده است؟
خطیبی گفت :ویروس کرونا این روزها بر تمام ابعاد اقتصاد سایه افکنده است با این حال انتظار میرود این معضل تأثیر کوتاه مدتی بر تقاضای نفت بگذارد و مصرف در نیمه دوم سال مجدد افزایشی شود.
نماینده پیشین ایران در اوپک اضافه کرد: به طور کلی ویروس کرونا فعالیتهای اقتصادی را در کشورهای صنعتی تحت تاثیر قرار داده و مشکلات و رکود قابل لمسی را در بازارها ایجاد کرده است.
او ادامه داد: قیمتهای پایین نفت را هیچ کشور تولید کننده نفت نمیپسندد، چون همه کشورها بودجه خود را با قیمتهای بالاتر از این بسته اند.
نماینده پیشین ایران در اوپک در پایان ابراز کرد: باید منتظر ماند و دید که آیا در آینده اجلاسی فوق العاده برای اوپکی ها در نظر گرفته میشود یا خیر؟ که اگر تشکیل شود باید نگران قیمتها بود.
انتهای پیام/
واز طرفی نفت شل آمریکا هم عملا خریداری نداره چون قیمتش بالاست و آمریکا هم به .. خوردن میفته