به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «دیپاک ساکسنا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه نیویورک، در این باره میگوید: «سلولهای قرار گرفته در معرض سیگار الکتریکی بسیار در معرض عفونت قرار دارند. همچنین سیگارهای الکتریکی منجر به افزایش التهاب شده و به سلامت دهان آسیب میرسانند»
به محض اینکه فرد دچار التهاب میشود، امکان بروز لکههای سفیدی در دهان موسوم به لوکوپلاک وجود دارد که گاهی اوقات به سرطان تبدیل میشوند.
افرادی که سیگارهای معمولی استفاده میکنند در معرض ریسک بالاتر بیماری لثه و عفونتهای دهانی قرار دارند. به گفته محققان، تنباکو موجب بروز تغییراتی در محیط عادی دهان میشود که منجر به تضعیف واکنش سیستم ایمنی شده و امکان رشد باکتریهای بد فراهم میشود.
در این مطالعه، ۱۱۹ شرکت کننده که اصلاً هیچ نوع سیگاری نمیکشیدند با تعداد یکسانی از افرادی که سیگار معمولی یا سیگار الکتریکی دود میکردند مقایسه شدند.
محققان آزمایشهای دهان را بر روی افراد انجام دادند و نمونه بزاق شان را جمع آوری کردند تا باکتریهای ساکن در دهان شرکت کنندگان را آزمایش نمایند.
نتایج نشان داد سه چهارم افراد مصرف کننده سیگارهای عادی دارای علائم بیماری لثه یا عفونت بودند. ۴۳ درصد استعمال کنندههای سیگارهای الکتریکی دارای علائمی از این نوع مشکلات بودند. تنها ۲۸ درصد افراد غیرسیگاری دارای علائم بیماری لثه یا عفونت بودند.
محققان با آزمایش باکتریها به وجود انواع متفاوت باکتریهای دهانی در این سه گروه پی بردند.
محققان بر حفظ بهتر بهداشت دهان و دندان در مورد این افراد تاکید دارند. به گفته محققان، ممکن است مصرف پروبیوتیکها به حفظ میکروبیومهای دهان در این افراد کمک کند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
منبع: مهر
انتهای پیام/