علی احسان ظفری، مدیر عامل و صاحب مجهزترین کارخانه لبنیاتی غرب کشور در نهاوند که دستگاه و خط تولید پیشرفتهای دارد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان گفت: کار من تولید لبنیات است، اما یک خط تولید باظرفیت ۳۰۰هزار لیتر در روز برای تولید الکل سفید و طبی در اختیار دارم که در صورت لزوم و صدور مجوز میتوانم با نصف قیمت الکل استانهای غربی کشور را تامین کنم.
او افزود: من خودم در این مورد با فرماندار صحبت کردم، چون ناراحت میشوم وقتی میبینم مردم نهاوند برای ۲۵۰سیسی الکل طبی در صف طولانی میایستند و گیرشان نمیآید با گذشت بیش از دو هفته از گسترش بیماری ویروسی کرونا ما همچنان به دنبال دریافت مجوز از وزارت صنعت معدن تجارت و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هستیم.
این تولید کننده موفق داخلی بیان کرد: همه چیز خط تولید من آماده است و در ۳شیفت کاری میتوانم به سرعت روزانه ۳۰۰هزار لیتر الکل طبی و ژل ضد عفونی کننده مورد نیاز مردم استانهای غرب کشور را تامین کنم،اما متاسفانه هنوز مجوز تولید دریافت نکرده ایم.
ظفری گفت: کارخانه من تولید لبنیات است، اما یک خط تولید ویژه داریم که آماده تولید الکل طبی و سفید برای زد عفونی کردن و جلوگیری از گسترش ویروس کرونا است و قیمت این محصول با شروع تولید به نصف میرسد و دیگر بازار سیاه و احتکار و گران فروشی نخواهیم داشت.
مالک کارخانه احسان سپیده نهاوند تصریح کرد: ما همیشه در جنگ اقتصادی در کنار مردم بوده ایم، اما موانع و بروکراسی اداری مانع بسیاری از کارهای ما شده این در حالی است که استفاده از وایتکس و دیگر مواد شوینده از این دست برای ریه و افراد سالمند و بیمار در خانه عوارض زیادی دارد، اما الکل مشکلات کمتری دارد.
یعقوبی، مدیرعامل کارخانه شیمی خودرو نهاوند که الکل صنعتی تولید میکند نیز گلایه و درد دلهای دیگری دارد و در گفت و گو با ما میگوید: دو هفته است برای تولید الکل طبی پیگیر صدور مجوز هستیم ، اما تاکنون مجوزی برای ما صادر نشده است.
این تنها تولید کننده الکل صنعتی در شهرستان نهاوند با اشاره به توان و ظرفیت کارخانه خود میگوید به محض اینکه مجوز تولید الکل طبی برای ما صادر شود، مواد اولیه را از خرم آباد وارد میکنیم و روزانه میتوانم خط تولید ۶۰ هزار لیتری را زیر بار تولید ببرم و کارخانه من برای تولید تمامی مراحل نیازی به بیرون ندارد و بطری مخصوص الکل را هم خودمان تولید میکنیم.
یعقوبی گفت: ما فقط معطل دریافت مجوز از وزارت بهداشت و صنعت معدن و تجارت هستیم تا بتوانیم نیاز نهاوند و استان را تامین کنیم.
او افزود: دیروز عصر فرماندار به همراه مدیر صنعت معدن و تجارت نهاوند از کارخانه بازدید کردن و قول مساعد پیگیری دریافت صدور مجوز را دادند.
بیژن ترابیان، مدیر اداره صنعت معدن و تجارت نهاوند هم میگوید خوشحال میشویم مشکلات مردم را کمتر کنیم به همین منظور برای تولید خط الکل طبی در شهرستان صحبت کردیم در مورد کارخانه شیمی خودرو به زودی مجوز تولید صادر میشود.
او گفت: دیروز به اتفاق فرماندار از کارخانه تولید الکل صنعتی شیمی خودرو نهاوند بازدید کردیم این کارخانه ظرفیت تولید الکل طبی را دارد و من و آقای فرماندار پیگیر صدور مجوز آن هستیم.
ترابیان افزود: در مورد کارخانه لبنی احسان سپیده که ظرفیت بهتری دارد سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به ما مجوز نمیدهد و میگوید کارخانههای لبنیاتی نمیتوانندالکل تولید کنند، ولی مدیر کارخانه میگوید میتواند خط جداگانهای را راه اندازی کندو ظرفیت خالی دارد. اما دکتر مومنعلی دارابی رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند از اینکه تولید الکل طبی در نهاوند زیر بار تولید برود خوشحال است و میگوید حداقل بار روانی جامعه کمتر میشود.
او افزود: آقای علی احسان ظفری مدیر عامل کارخانه لبنیاتی احسان سپیده که یکی از مجهزترین کارخانهها در غرب کشور است شخصا برای صدور مجوز الکل طبی به ما مراجعه کرد،اما مقررات سازمان غذا و دارو اجازه نمیدهد و ما همچنان برای صدور مجوز در حال پیگیری هستیم، زیرا شهرستان به این ماده ضد عفونی کننده نیاز مبرم دارد.
دارابی بیان کرد: آقای ظفری دنبال را اندازی خط ویژه تولید الکل با ظرفیت بالا است ، اما مقررات غذا و دارو فعلا اجازه فعالیت نمیدهد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند گفت: برای شرکت تولید الکل صنعتی شیمی خودرو هم پیگیری کردیم تا حداقل مجوز برای این کارخانه صادر شود و انشالله به زودی این مشکلات اداری برطرف شوند.
دارابی افزود: اگر به تولید الکل طبی در نهاوند برسیم بار سنگین روانی و سیاه بازار را در نهاوند برداشته ایم و کمک شایانی به جلوگیری از شیوع کرونا ویروس کرده ایم.
اما مراد ناصری فرماندار نهاوند هم به شدت پیگیر صدور مجوز تولید الکل طبی است به طوری که دیروز عصر شخصا با چند نفر از مدیرانش به کارخانه شیمی خودرو مراجعه کرده و قول پیگیری صدور مجوز را داده است.
فرماندار نهاوند هم میگوید الان در این شرایط دشوار اگر خط تولید الکل برای ضد عفونی کردن بیمارستانها و منازل و ادارههای شهرستان و سایر اماکن راه اندازی شود حداقل مشکلات مردم کمتر و بار روانی جامعه سبکتر میشود.
گزارشگر: علی سهرابی