سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آموزش آشپزی؛ از میگو پلو خوشمزه جنوبی تا آش ترش و بال ترش مرغ + طرز تهیه

در گزارش زیر طرز تهیه ۵ نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.

طرز تهیه میگو پلو، غذای خوشمزه جنوبی

میگو پلو از غذا‌های جنوبی و بسیار مقرون به صرفه است، زیرا در تهیه آن از میگوی ریز استفاده می‌شود که قیمت نسبتاً مناسبی دارد. همراه این غذا بهتر است ترشی انبه تند بخورید نه شور. حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید. میگو پلو به صورت مخلوط با برنج و یا با شوید پلو تهیه می‌شود که برایتان آورده ایم.

طرز تهیه شوید پلو با میگو

مواد لازم

۲ پیمانه برنج خام
۳ الی ۴ قاشق غذاخوری شوید خشک یا شوید تازه خورده شده
۴۰۰ گرم میگو
۱ عدد پیاز
۱ قاشق مربا خوری سیر خورد شده
زعفران به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه میگو پلو؛ غذای خوشمزه جنوبیطرز تهیه میگو پلو؛ غذای خوشمزه جنوبی

طرز تهیه شویدپلو

۱. برای تهیه این میگو پلو ابتدا باید برنجشو آماده کنیم و دم بذاریم و بعد بریم سراغ پخت میگو، چون میگو ظرف کمتر از نیم ساعت آماده میشه و بنابراین تا برنج دم بیاد میگو هم آماده است، پس برنجی رو که از قبل خیس کردیم رو با مقدار کافی نمک داخل آب جوش میریزم و وقتی به اندازه کافی نرم شد آبکشش میکنیم حالا برنج آبکش شده رو داخل یه کاسه بزرگ ریخته و با شوید و کمی زعفران دم کرده مخلوط میکنیم تا به صورت یکنواخت همه جای برنج به شوید و زعفران آغشته بشه.

۲. کف قابلمه مورد نظرمون کمی روغن ریخته و بعد مخلوط برنج رو داخلش میریزیم. برای اینکه برنجمون بعد دم کشیدن خشک نشه کمی کره هم روی سطح برنج میذاریم و بعد حدود یک سوم فنجون آب دور تا دور برنج میدیم و برای مدت نیم ساعت تا سه ربع دمش میذاریم. تا برنج دم بیاد میگومون رو حاضر میکنیم.

طرز تهیه میگو پفکی

۱. ابتدا پیازی که داشتیم رو به صورت نگینی خورد کرده و با کمی روغن تفت میدیم.

۲. وقتی پیاز نرم شد سیر رنده شده و زرچوبه رو بهش اضافه کرده و باز مواد رو با هم تفت میدیم، ولی نباید بذاریم خیلی سرخ بشن، چون قراره میگو هم داخل همین مواد بپزه و اگه خیلی سرخ شده باشن تا پختن میگو میسوزن.

۳. حالا میگو رو اضافه میکنیم و کمی تفتش میدیم تا میگو خودشو جمع کنه.

۴. در نهایت به مقدار کافی زعفرون دم کرده، نمک و فلفل سیاه یا قرمز اضافه میکینم و باز مواد رو با هم تفت میدیم تا آب زعفرون خوب کشیده بشه و میگو هم سرخ بشه.

۵. دیگه کاری نمونده تا برنج دم بیاد و میگو پلوی خوشمزه مون رو سرو کنیم.

میگو پلو مخلوط

مواد لازم

۳ عدد پیاز
۱ عدد فلفل دلمه‌ای رنگی
۵۰۰ گرم میگو
۴ پیمانه برنج
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
سبزیجات معطر تازه/خشک به میزان لازم
کاری به میزان لازم
نمک وفلفل به میزان لازم
زعفران آب زده به میزان لازم
طرز تهیه میگو پلو؛ غذای خوشمزه جنوبیطرز تهیه میگو پلو؛ غذای خوشمزه جنوبی

طرز تهیه

۱. پیاز را ریز خرد کرده به همراه کمی روغن تفت داده سپس میگو پاک شده وشسته را اضافه کرده و تفت دهید.

۲. رب و ادویه‌ها را به مایه‌ی میگو اضافه کرده سبزی‌ها و فلفل‌ها را نیز افزوده و حرارت را خاموش کنید.

۳. برنج را آبکش کرده و ته دیگ مناسب قرار دهید سپس برنج و مواد را لایه لایه ریخته و برنج را دم کنید.

۴. در انتها کمی روغن روی برنج داده و در ظرف مناسب سرو کنید.

نکات:

۱. سبزی معطر این دستور شامل گشنیز، جعفری، شوید و ریحان می‌باشد.

۲. میگویی که در این غذا استفاده می‌شود، به هیچ‌وجه نباید درشت باشد.

۳. ادویه‌هایی که در تهیه میگوپلو استفاده می‌شود؛ زردچوبه، فلفل قرمز، کاری، زعفران و گرد لیمو هستند که هنگام تهیه این غذا نباید فراموش شوند.


لازانیا با گوشت و سبزیجات

لازانیا از جمله غذا‌های پرطرفداری است که به شیوه‌های گوناگونی آماده می‌شود. امروز برای شما روش تهیه‌ی لازانیا به همراه گوشت و سبزیجات را آماده کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

مواد لازم:

لازانیا: ۵۰۰ گرم

آرد: سه قاشق غذاخوری

شیر: یک لیتر

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

ادویه: یک قاشق چایخوری

سرکه: یک قاشق غذاخوری

پیاز: دو عدد

سیر: هشت حبه

گوجه فرنگی رنده شده: ۴ عدد

سس گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری

کره یا روغن: دو قاشق غذاخوری

آویشن: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری

خامه: یک پیمانه

گشنیز یا جعفری خرد شده: نصف پیمانه

شوید خرد شده: نصف پیمانه

اسفناج خرد شده: یک پیمانه

طرز تهیه:

پیاز را به همراه سیر، خرد می‌کنیم. ظرفی را روی حرارت قرار داده و داخل آن روغن می‌ریزیم. پیاز و سیر را به روغن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. گوشت را به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دادن را ادامه می‌دهیم. گوجه فرنگی پوست گرفته و رنده شده را به مواد قبلی افزوده و نمک، فلفل، ادویه و آویشن را اضافه می‌کنیم.

سبزیجات خرد شده را به مواد قبلی افزوده و تفت می‌دهیم.

مواد را روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم.

ظرفی را روی حرارت قرار داده و کره یا روغن را به همراه آرد، داخل آن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم. این کار را به مدت پنج دقیقه ادامه می‌دهیم. شیر را به همراه خامه به آرد اضافه کرده و هم زدن را ادامه می‌دهیم.

ظرف مستطیل شکلی را آماده کرده و دو قاشق غذاخوری از سس بشامل آماده شده را داخل آن می‌ریزیم. یک طبقه از لازانیا را روی سس می‌چینیم و از مواد گوشت و سبزیجات روی آن می‌ریزیم. یک طبقه‌ی دیگر لازانیا روی آن می‌چینیم. این کار را ادامه می‌دهیم تا مواد، تمام شوند. ظرف لازانیا را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه قرار می‌دهیم. لازانیا را از فر خارج کرده، برش داده و سرو می‌کنیم.


دستور تهیه آش ترش

آش ترش مختص شهر‌های ملایر، همدان، بروجرد و نهاوند همچنین استان زنجان و استان مازندران است که در آن از برگه زردآلو، رشته و آلوچه استفاده میشود. برای آموزش این آش خوش طعم با ما همراه باشید.

مواد لازم:

لوبیای پخته شده - یک پیمانه
نخود پخته شده - یک پیمانه
هویج پخته و خرد شده - یک پیمانه
پیاز - یک عدد
چغندر خرد شده و پخته شده - یک و نیم لیوان
سبزی آش شامل اسفناج، تره، گشنیز، جعفری - ۳۰۰ گرم
برگه زردآلو - یک پیمانه
آلوچه - یک پیمانه
رشته آش - ۲۰۰ گرم
آب غوره - نصف لیوان

طرز تهیه:

۱. حبوبات را از شب خیس می‌کنیم تا هم نفخ شان از بین برود و هم راحت‌تر پخته شود. برای شروع هویج را به صورت نگینی و ریز خرد می‌کنیم و در یک قابلمه به همراه آب روی حرارت می‌گذاریم تا بپزد. همچنین چغندر را به همین روش خرد می‌کنیم و می‌پزیم.

۲. نخود و لوبیا را در قابلمه‌های جداگانه روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزند. توجه کنید نباید در یک قابلمه آن‌ها را بپزید، چون لوبیا در مدت دو ساعت می‌پزد، ولی نخود به زمان بیشتری نیاز دارد.

۳. پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد می‌کنیم و به همراه روغن، روی حرارت تفت می‌دهیم سپس سبزی آش را به همراه یک پیمانه برگه زردآلو، یک پیمانه آلوچه و یک لیتر آب به آش اضافه و حدود ۴۰ دقیقه صبر می‌کنیم تا همه مواد باهم بپزند.

۴. نخود و لوبیای پخته شده را به همراه هویج و چغندر پخته و خرد شده به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا همه مواد باهم مخلوط شود.

۵. ۲۰۰ گرم رشته آش را هم اضافه می‌کنیم و زمان می‌دهیم تا همه مواد آش به خوبی بپزند. در انتهای پخت، کمی نمک به همراه نصف لیوان آب غوره یا هر مقداری که تمایل داشتید به آش اضافه و صبر می‌کنیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. توجه کنید مقدار آب غوره کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.


طرز تهیه خورش مرغ آلو

خورش مرغ  آلو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که امیدواریم با پخت آن از میل کردنش لذت ببرید.
 

مواد لازم برای مرغ آلو:

مرغ تکه‌ای به تعداد نفرات
آلو بخارا برای هر تکه مرغ ۳-۵ عدد
پیاز درشت رنده شده ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
رب انار یا آلوچه در صورت لازم ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
شکر ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مرغ آلو:

ابتدا تکه‌های مرغ را که به آن‌ها ادویه و نمک زده ایم را در روغن سرخ می‌کنیم و از روغن خارج می‌کنیم. سپس در همان روغن پیاز رنده شده اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا طلایی شوند بعد از آن رب ااضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا خوشرنگ شود سپس کمی آب می‌ریزیم و مرغ‌های سرخ شده را اضافه می‌کنیم تا بپزد. وقتی جا افتاد آلو‌ها را به همراه شکر اضافه می‌کنیم تا چند جوش بزند و جا بیفتد.

* بعضی از آلو خورشتی‌ها شیرین هستند و ترش نیستند در این صورت دیگر احتیاجی به شکر نیست، ولی اگر ترش و ملس دوست داشتید می‌توانید کمی رب آلوچه یا رب انار به همراه شکر اضافه کنید و، اما اگر آلوهایتان ترش بودمی توانید به آن‌ها شکر اضافه کنید تا ملس شود و احتیاجی به رب انار نیست.

* آلو‌های من زودپز بودند و آن‌ها را حیس ندادم، ولی اگر آلوهایتان دیر می‌پزند کمی از قبل در آب خیس بدهید.


بال ترش مرغ + دستور تهیه

  بال ترش مرغ  یکی از غذاهای شمالی ایران عزیز است. این غذا با رب انار درست میشود. در ادامه دستور تهیه این غذای خوش طعم را برای شما قرار داده ایم با ما همراه باشید.

مواد لازم
بال مرغ :10 عدد

رب انار ترش و شیرین :از هر کدام دو قاشق غذاخوری
نمک :به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن :به مقدار لازم
پیاز :یک عدد

طرز تهیه بال ترش

1. بال ها را در قابلمه بگذارید ، کمی آب روی آن بریزید و بگذارید آب پز شود.

2. بال ها که آبپز شدند ، کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و آنها را سرخ کنید.

3. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید.

4. دو قاشق غذاخوری رب انار ترش و شیرین را ( از هر کدام) با کمی آب یا در صورتی که آب مرغ موجود است با آب مرغ رقیق کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید .

5. زیر اجاق را کم کنید تا چند دقیقه ای روی حرارت ملایم بپزد تا خامی رب از بین برود.

6. رب انار را بریزید روی بالهای مرغی که قبلا سرخ کرده اید و بگذارید چند دقیقه با سس رب انار بپزد.

 

منابع: برترین ها, خراسان , بیتوته

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.