او با اشاره به اینکه آنکارا خواستار حل بحران ادلب است، افزود: به واسطه فشارها و انتقادهای خارجی به ترکیه که مربوط به نگرانی ها از افزایش درگیری و ورود به منازعه ای جدید در منطقه می شود، اردوغان در تلاش است تا راهکاری برای خروج از این بحران ارائه کند، بویژه اینکه اقتصاد شکننده ترکیه اجازه نمی دهد این کشور بیش از این وارد تنش شود. همچنین دغدغه مهم تری برای آنها وجود دارد و آن تعیین تکلیف برای ورود حدود یک میلیون آواره جدید به این کشور است که راهکاری برای حل بحران ادلب را ضروری تر می کند.
حق پناه با بیان اینکه ادامه بحران ادلب نتیجه مطلوبی نداشت و صرفا به تشدید تقابل آنکارا- مسکو منجر می شد، اظهار کرد: به همین دلیل من فکر می کنم ترکیه بیشتر مایل به شکل گیری توافق با مسکو بود؛ در حال حاضر هم نسبت به توافق ۲۰۱۸ که در منطقه ادلب انجام شده بود، روسیه و ارتش سوریه دست بالاتری پیدا کردند اما آنکارا چاره ای جز توافق نداشت.
این کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به پیشنهاد ایران به دو دولت ترکیه و سوریه جهت برگزاری نشست آستانه، گفت: بعید می دانم مادامی که آنکارا و مسکو می توانند با برگزاری نشست دو جانبه به توافق برسند، پذیرای طرف سومی برای حل این منازعه باشند.
او با ابیان اینکه در حال حاضر مشخص شده است که آنکارا در سیاست خود همراهی قابل توجهی با مسکو دارد، عنوان کرد: به عقیده من همین روند توافق دوجانبه روسیه و ترکیه بر هر توافق چند جانبه دیگری اولویت خواهد داشت؛ همچنین علاوه بر اینکه موضوع نشست اردوغان با پوتین فوریت داشت، دو طرف به لحاظ میدانی با یکدیگر بیشتر درگیر بودند و به همین دلیل تلاش کردند تا به توافق برسند و اجرای آن را هم خود بر عهده بگیرند.
بیشتر بخوانید: آیا مسیر صلح ترکیه - سوریه از تهران میگذرد؟
پنجشنبه گذشته پوتین و اردوغان روسای جمهور ترکیه و روسیه در مسکو با یکدیگر دیدار کردند؛ محوریت این دیدار موضوع بحران ادلب و کشته شدن چند سرباز ترک در این منطقه بود که پوتین ضمن تسلیت به اردوغان، اظهار کرد ارتش روسیه و سوریه نمی دانستند نیروهای ترک در منطق هدف قرار داده شده حضور دارند. در این نشست خبرنگاران و برخی رسانه ها، چهره های دو طرف را مورد توجه قرار داده و نوشتند: گویا جو کرملین چندان سر حال نیست!
انتهای پیام/