سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چهارآیین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت هر کیلو مرغ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان شد

کارشناس صنعت طیور گفت: امروز در بازار متوسط نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان است.

برومند چهار آیین کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۵۵۰ تا ۸ هزار و ۶۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان است.

وی مازاد ۸۰ هزارتنی تولید را عامل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: علی رغم شوک تقاضا برای خرید مرغ به دنبال شیوع ویروس کرونا، اما قیمت مرغ همچنان کمتر از نرخ مصوب است که با این وجود مرغداران در حاشیه زیان هستند.

به گفته چهارآیین، با توجه به مازاد تولید مرغ پیش بینی می‌شود که مرغداران تا پایان سال از حاشیه زیان خارج نشوند.

این کارشناس صنعت طیور با بیان اینکه در شرایط فعلی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ متحمل زیان ۲ هزار تومانی هستند، گفت: بنابر آمار، مرغداران طی ۴ تا ۵ ماه اخیر از ناحیه فروش مرغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی با انتقاد از عدم دسترسی مرغداران به آمار و اطلاعات روز گفت: با وجود آنکه در تمامی نظام‌های اقتصادی دنیا مرسوم است که تولیدکننده به اطلاعات روز باید دسترسی داشته باشد، اما عملا تولیدکننده محروم از دسترسی به این آمار و اطلاعات است که همین امر منجر به مازاد تولید و گرفتاری نظام اقتصادی کشور شده است.

وی ادامه داد: در نگاه کلان، عدم دسترسی تولیدکنندگان به آمار و اطلاعات روز ضربه مهلکی به منافع ملی کشور وارد می‌کند چرا که تعدادی از تولیدکنندگان چاره‌ای جز خروج از چرخه تولید ندارند.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی با انتقاد از توزیع مرغ منجمد در بازار گفت: توزیع مرغ منجمد از سوی پشتیبانی امور دام بدون شک بر زیان مرغداران تاثیر گذار است و به عبارت دیگر در اقتصاد دستوری مداخله دولت همیشه می‌تواند اثرات منفی خود را داشته باشد.

وی ادامه داد: براساس ماده ۵ و ۶ اساسنامه شرکت پشتیبانی امور دام موظف به حمایت از تولیدکنننده هستند که بدین منظور مرغ مازاد باید جمع آوری و در کشتارگاه‌های مناسب کشتار کنند.

چهار آیین با اشاره به اینکه زیرساخت تولید ۱.۵ برابر نیاز داخل است، بیان کرد: برخی افراد حمایت از تولید را اقدامی علیه مصرف کننده می‌دانند، در حالیکه اگر تولیدکننده آرامش خاطر داشته باشد به طور مستمر بحث تولید در دستور کار قرار دارد.

این کارشناس صنعت طیور عرضه مرغ منجمد را تهدیدی برای تولید داخل دانست و گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید، عرضه مرغ منجمد تهدیدی برای استمرار تولید به شمار می‌رود، از این رو باید از اتخاذ چنین سیاستی پرهیز کرد تا بتوان از فرآیند تولید که به نفع دولت و مصرف کننده است، حمایت کرد.

چهارآیین قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: طی ماه های اخیر مرغداران از محل فروش مرغ به سبب عرضه کمتر از نرخ واقعی رقمی حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند.

این کارشناس صنعت طیور مازاد ۸۰ هزارتنی تولید مرغ را آوار بزرگی بر سر مرغداران دانست و گفت: علی رغم شیوع ویروس کرونا، تقاضا برای خرید مرغ در بازار مناسب بوده و تنها به سبب افزایش جوجه ریزی و مازاد تولید، مرغداران متضرر هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سالیانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرغ در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به سرانه مصرف مرغ باید مدیریت دقیقی در امر تولید صورت گیرد در غیر این صورت دود فقدان دسترسی به آمار و اطلاعات به چشم همه می‌رود.

این کارشناس صنعت طیور با انتقاد از قیمت دستوری مرغ در بازار بیان کرد: در شرایط فعلی نیاز است که نوع نگاه را به بخش خصوصی تغییر دهیم به طوریکه برنامه ریزی تولید و مکانیزم‌های تولید و عرضه را به بخش خصوصی واگذار کنیم چرا که در بازار رقابتی همچون مرغ نیازی به دخالت دولت نیست و همواره ماهیت بازار‌های رقابتی به گونه‌ای است که بازار را کنترل می‌کند.

به گفته وی، بنابر تجربه موفق تمامی کشور‌ها باید به دنبال آن باشیم که زیان‌های سریالی وارد شده تولید را کنار بگذاریم و همواره با واگذاری صفر تا صد امور اجازه دهیم بخش خصوصی نفس بکشد.

بازار نهاده‌های دامی همچنان ملتهب است

چهارآیین درباره آخرین وضعیت بازار نهاده‌های دامی گفت: در حال حاضر قیمت ذرت به سبب التهاب بازار از مرز ۲ هزار تومان فراتر رفته است.

این کارشناس صنعت طیور افزود: هم اکنون کمبود کنجاله سویا در بازار احساس می‌شود و در بازار آزاد کنجاله ۶ تا ۷ درصد بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه توزیع نهاده‌های دامی در بازارگاه‌های نهاده‌های کشاورزی در جلوگیری از التهاب قیمت و کوتاه کردن دست واسطه‌ها و دلالان نقش موثری دارد، جای تاسف است که مسئولان نسبت به این امر کوتاهی می‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.