سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وصیت نامه دسته جمعی شهدا، یادگاری رزمندگان به بازماندگان + فیلم

۵۴ نفر از رزمندگان اهل سورک در عملیات کربلای ۴ وصیت نامه‌ای نوشتند تا مسیر را به آیندگان نشان دهند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عملیات کربلای ۴، هیچ وقت شجاعت رزمندگان را فراموش نمی‌کند، عملیاتی که رادار‌های آمریکایی به جبران قضیه مک فارلین، همه جزئیات عملیات را به عراقی‌ها داده بودند.

عملیاتی که در آن ۵۴ نفر از نیرو‌های رزمنده‌ای از دل یک روستا پای وصیت نامه‌ای را امضا می‌کنند که از مجموع این افراد ۱۵ نفر جانباز و ۱۱ نفر شهید شدند، در بین این شهدا از هادی محمدزاده نوجوان ۱۶ ساله گرفته تا محمدباقر ملازاده پیرمرد ۵۲ ساله حضور داشتند.

سخن از مردان عاشورایی سورک در عملیات کربلای چهار، گروهان حضرت فاطمه (س)، گردان عاشورا از لشکر ویژه و خط شکن ۲۵ کربلا است که در آن می‌توانی از معلم گرفته تا کارگر، از پدر و فرزند در کنار هم تا برادر در کنار برادر، بیابی.

در پشت جبهه در آن روز‌ها شور و حال عجیبی در دل مردم به راه افتاده بود، شور و حالی که از طرفی مظهر غیرت و اخلاص و اعتقاد مردان یک روستا و از طرفی هم حضور بیش از ۵۰ نفر در یک گروهان در یک عملیات، اضطرابی خاص در دل مردم به راه انداخته بود و حتی برخی از فرماندهان جنگ از حضور این تعداد از یک روستا را در یک گروهان آن هم به عنوان خط شکن و غواص بسیار خطرناک دانسته و تبعات آن را سخت می‌دانستند.

اما مردان حاضر در جبهه جنگ تصمیم خود را گرفته بودند و آن هم حضور همه جانبه در میدان نبرد با فریاد الله اکبر بود.

تهیه پیش نویس وصیت نامه روی جعبه شیرینی

تنها چند روز مانده به عملیات کربلای ۴ حاج‏ عبدالله شریفی که در آن زمان فرمانده پایگاه بسیج بود ، ۵۰ نفر از جوانان روستایی کوچک، اما غیرتمند به نام سورک را برای اعزام به جبهه‎‌ها ثبت‎نام و اعزام می ‎کند.

یکی از بازار و یکی از مزرعه، از مدرسه یا کارخانه هم آمده بود، اما همه با یک هدف که دفاع از کشور بود، اما اتفاقی مهم در شب قبل از عملیات کربلای چهار رزمندگان این منطقه را جاودانه کرد.

راوی این رویداد که محمود محمدزاده است و در آن زمان فرمانده یک گردان غواص بود در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید: وضعیت در آن زمان خاص بود و پس از  عملیات والفجر هشت، بیش از هفت ماه بود که عملیاتی انجام نشده بود.

او افزود: برای عملیات جدید خیلی نیرو به جبهه‎‌ها آمده بودند و یک کاروان از سورک به نام انصارالحسین (ع) نزدیک به ۵۰ نفر از داوطلبان را ثبت‎ نام و به هفت ‎تپه اعزام کرده بود.

محمدزاده گفت: من به همراه برخی دیگر از بچه‎های سورک در گردان عملیاتی عاشورا بودیم و نیرو‌های جدید سورکی هم با دیدن ما همه خواستار الحاق به این گردان بودند.

این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به مخالفت خود و دیگر بچه‎های قدیمی گردان با این مساله گفت: دلیل آن را احتمال شهادت تعداد بالای افراد با توجه خطرات عملیات فردا دانست، اما گوش کسی بدهکار نبود.

او افزود: ما نگران این بودیم که اگر در عملیات آینده گردان با آتش سنگین یا حمله بعثی‎ها مواجه شود تعداد زیادی شهید می‌شوند و شاید این مساله در یک روستای کوچک برای مردم سنگین باشد.

محمدزاده نقش گردان عاشورا را در عملیات کربلای چهار خط ‎شکن و نوک پیکان عملیان توصیف کرد و گفت: گردان عاشورا باید از سه معبر رودخانه اروند را شنا می‎کرد و یکی از حساسیت‏های عملیات در همین کار بود.

این فرمانده دفاع مقدس افزود: شب قبل از عملیات در ذهنم جرقه ‏ای زد و به عبدالله شریفی پیشنهاد کردم که به احتمال زیاد در عملیات فردا تعدادی از بچه‌ها شهید می‎شوند و اگر یک وصیت‌ نامه دسته جمعی بنویسیم، یادگاری از این لحظات و ساعت‎های قبل از شهادت و رشادت خواهد ماند، شریفی هم پذیرفت و پیش‎ نویس این وصیت نامه را روی مقوای جعبه شیرینی نوشت.

 او گفت: من هم چند کلمه به آن اضافه کردم و پس از پاکنویس کردن این وصیت نامه آنرا در جلسه ‎ای با بچه ‎ها مطرح کردم که با استقبال همه مواجه شد، همه ۵۴ نفر آن را امضا کردند و این کار تاثیر خوبی بر روحیه رزمندگان روستا داشت.

محمدزاده افزود: صبح فردا  عملیات را شروع کردیم و در این عملیات چند نفر از بچه‎‌ها از جمله خود عبدالله شریفی فرمانده پایگاه بسیج به شهادت رسیدند و برخی هم در عملیات‎‌های بعدی مانند کربلای پنج و ۱۰ وهمچنین والفجر ۱۰ به یاران و هم پیمانان خود ملحق شدند.

او گفت: پس از امضای آخرین نفر وصیت‌نامه پیش یکی از بچه‎ها باقی ماند و بعد از عملیات آن را تحویل گرفتم که تا امروز آن را لحظه‎‌ای از خود دور نکرده ‎ام.

این فرمانده دفاع مقدس افزود: بعد‌ها رونوشتی از این سند مهم را برای اطلاع مردم از رشادت فرزندان این منطقه در بین مردم توزیع کردیم تا از ولایت‎ پذیری و شهادت ‎طلبی و  میهن دوستی مردان این منطقه مطلع شوند که نتایج خوبی نیز داشت و امروز کمتر کسی است که در شهر از این موضوع خبر نداشته باشد.

اطاعت از ولی امر مسلمین، اصل مشترک وصیت نامه دسته جمعی

کاردان رزمنده دفاع مقدس که خود در عملیات کربلای ۴ حضور داشت، می‌گوید: به ما اعلام کردند که نوک پیکان قرار داریم و احتمال دارد همه ما به شهادت برسیم ما هم این کار سخت را قبول داشتیم تا شاید افتخار شهادت داشته باشیم.

کاردان گفت:  مسئله‌ای که افراد به صورت گروهی روی آن صحه می‌گذارند، می‌توان پشتوانه‌ای قویتری در اجرا داشته باشد و به همین خاطر ما آن وصیت نامه دسته جمعی را امضا کردیم.

این رزمنده دفاع مقدس افزود: در این وصیت نامه به طور کلی عامه مردم را به وحدت، یکپارچگی و اطاعت از، ولی امر مسلمین دعوت کردیم.

فرازی از متن وصیت نامه دسته جمعى رزمندگان سورک

وصیت نامه دسته جمعى رزمندگان سورک از سوی جمعى از رزمندگان سورک در منطقه عملیات کربلاى ۴ در داخل سنگر نوشته شده بود که به امضا کلیه افراد رسیده است.

بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند از مومنان جان‌ها و اموالشان را خریدارى مى کند که در مقابل به آنان بهشت عنایت کند و آن‌ها که در راه خدا پیکار مى کنند مى کشند و کشته مى شوند و عده اى است بر عهده خدا که هم در تورات آمده و هم در انجیل و هم در قرآن. چه کسى از خداوند به عهدش وفادارتر است بنابراین نسبت به این معامله اى که کردید به خویشتن بشارت دهید و این همان فوز عظیم است (سوره توبه قرآن کریم)

شکر به درگاه ایزدمنان که به ما نعمت هستى بخشید و با نزول قرآن کریم ما را هدایت کرد و توفیق شرکت جهاد در راه خودش یعنى در این دفاع مقدس را به ما عنایت و سلام و درود بى پایان بر حضرت محمدبن عبدالله (ص) و ائمه اطهار بخصوص حضرت حسین بن على (ع) که راه و رسم زندگى را به ما آموختند.

اینجانبان خدمت گذاران کوچک اسلام و شاگردان مکتب ولایت که با راهیان کربلا «متشکل در گردان عاشورا» عازم جبهه حق علیه باطل شدیم زیرا شرکت فرموده امام امت که همان حکم اسلام است بر خود واجب دانسته و بى توجهى به آن را باعث ذات و خوارى در دنیا و عذاب دردناک در آخرت براى خود شمرده و از خداوند بزرگ مى خواهیم که این اعمال ناچیز ما را به زحمت خویش قبول بفرماید و از خطایا و لغزشهاى بزرک و کوچک ما همانطور که در قرآن وعده داده است در گذرد و آنچه موجب رضایت و خوشنودى اوست براى ما فراهم نماید و ماهم با خداى خویش پیمان بسته ایم و با امام امت تجدید عهد کردیم تا کوتاه کردن دست متجاوز و انهدام حزب بعث کافر عفلقى صدام به پیش خانواده هاى خویش بر نگردیم. مگر در صورت شهید یا زخمى شدن.

همگى را به جهاد مقدس در راه خدا دعوت مى نماییم همانطورى که مولایمان على (ع) در آخرین ساعات طبق وصیتى فرمودند. خدا را در مورد جهاد با اموال جان‌ها و زبانهایتان (مبادا در اولین راه سستى به خرج دهید) و بر شما باد که پیوند‌ها را محکم کنید و از بذل و بخشش یکدیگر (مخصوصاً در راه جهاد هیچ فروگذار نکنید) و حال که امام عزیز پرچمدار این نهضت مى باشد چه نعمتى بالاتر از این که در رکاب این نائب امام زمان (عج) براى اسلام شمشیر زدن و امروز ما هر نعمتى کسب کردیم به برکت رهبریت قاطع و خردمندانه این بزرگ مرجع عالم اسلام بوده است.

از آنجائیکه انقلاب ما یک انقلاب مکتبى نشات گرفته از اسلام بوده اگر بخواهیم این انقلاب را حفظ نمائیم باید با توکل به خدا و توسل به قرآن و درس گرفتن از زندگى انبیاء اطهار شعور و آگاهی هاى دینى و سیاسى خویش را بالا برده و با استفاده از مسجد همانند صدر اسلام آن را پایگاهى براى زدودن شیطانهاى درونى و بیرونى قرار دهیم.

 به جوانان عزیز بخصوص دانش آموزان سفارش مى نمائیم که مواظبت از سلامتى جسمانى و توجه به درس خویش و از نظر اخلاقى و معنوى خود را بسازند و ایمان خود را قویتر کنند و نه تنها از نظر باطن، بلکه به ظاهر هم توجه کنند و خود را ملبس به لباس و عوامفریبى و فتنه انگیزى ننمایند که استکبار امروزه از این راه وارد مى شود.

تاریخ ۲ دى ۱۳۶۵

کربلای ۴ یادآور غیورمردان دست بسته با سیم‌های خاردار

کربلای ۴ یادآور مظلومیت سربازان خمینی (ره) است، عملیاتی که رزمندگان با مظلومیت هر چه تمام تر در برابر تیر‌ها و بمباران و موشک‌های بی امان  دشمن سینه سپر کردند، اما سر خم نکردند.

کربلای ۴ یادآور مردانی از این سرزمین است که پا در آب سرد اروند نهادند با قلب‌هایی آهنین که معطر از جنس حضور خدا بود، مردانی که عاشقانه سرود وصل را سردادند تا به معبود خویش برسند.


گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی

انتهای پیام/ م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم