سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار! مروارید کاخ را آب نبرد/جان دوباره محوطه کاخ مروارید را نگیریم

بنای ناخوش کاخ مروارید کرج نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی و کشوری است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، در طول تاریخ، قصر و کاخ به عنوان یکی نمادهای اصلی زندگی اشرافی و همراه با زر و زور حاکمان، مطرح بوده است.

یکی از این کاخ ها کاخ شمس پهلوی، خواهر محمدرضا شاه پهلوی یا همان کاخ مروارید است.

 

این کاخ که در ابتدای بلوار ارم واقع شده ، يكى از زيبا ترين بناهای کشور است. سازه اصلی و طرح کاخ به شکل یک سفره‌ماهی است که صدفی آن را دربرگرفته‌ است.

 

این ساختمان به دست وسلی پیترز و بنیاد فرانک لوید رایت به مبلغ یک میلیون دلار آمریکا و در سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ با زیربنای ۲۵۰۰ متر برای زندگی شمس پهلوی، خواهر محمد رضا شاه پهلوى  ساخته شد.

 

این كاخ فضاهای گوناگونی دارد كه از جمله آن می توان به دفتر مخصوص شمس، تالار پذیرایی، سالن سینما، سالن بیلیارد، استخر، آب‌نما، محل نگهداری پرندگان کمیاب، اتاق‌های خواب و... اشاره كرد.

 

یکی از مهم‌ترین بخش‌های این کاخ، اتاق صدف است که دارای تزئینات مختلفی بوده، به خصوص نمای بیرونی آن که به صورت حلزونی شکل ساخته شده‌ و  فضای بیرونی آن را  دریاچه کوچکی احاطه کرده است.

 

به منظور آگاهی بیشتر از احوال این کاخ از گذشته تا امروز به دیدار حجت‌ الاسلام والمسلمین فخرالدین  صابری، مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز رفتیم.

حجت الاسلام صابری در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: از سال ١٣٩٣  فرصتی به منظور بازسازی کاخ که به دلایل مختلف در معرض تخریب قرار گرفته بود در اختیار اداره كل ميراث فرهنگى و صنايع دستى و گردشگرى البرز قرار گرفت .

 

مدیرکل میراث فرهنگی البرز افزود: اولین گام میراث فرهنگی برای حفظ این بنای تاریخی بازسازى و مرمت كاخ بود.

صابری با بیان این که طى سه سال اخير كار مطالعات، مرمت و مقاوم سازى پايه هاى اين كاخ انجام شده است، گفت: تا کنون اعتبارى براى  مرمت مجموعه كاخ مرواريد به صورت استانى و ملى مصوب نشده است .

 

او افزود: طى چند دهه اخیر پايه هاى كاخ  بر اثر حوادث طبیعی استحكام خود را از دست داده بود كه خوشبختانه  مقاوم سازى آن انجام گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی  البرز گفت: ‎پس از برف سنگین دهه ۸۰، سقف قسمت مرکزی کاخ، که دارای سازه فلزی و روکش فلکس است فروریخته بود که ترمیم شد.

صابری افزود: ورقه فلکسی که برای پوشش سقف بود در سیر مرمت و بازسازی با نوسان قیمت دلار مواجه شد و نیمه تمام باقی ماند.

در سایه بی مهری های متولیان امر، حیات فضای سبز کاخ مروارید را مرگ جبران ناپذیری قرار گرفت اما با ورود دادستان وقت مرکز البرز به این مسئله، وظیفه احیا و نگهداری از فضای سبز کاخ مروارید به شهرداری کرج محول شد.

از آن جا که سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج، به نمایندگی از این شهرداری متولی احیا و نگهداری فضای سبز کاخ مروارید است، وضعیت کنونی این محوطه را از پیمان بضاعتی پور، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج، جویا شدیم.

بضاعتی پور در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: فضای سبز کاخ مروارید به مساحت ۲۷ هکتار با کاشت ۵۰۰۰ اصله درخت و هفت نوع گل، احیا شده است.

او افزود:کاخ مروارید از شهریور ۹۸ در اختیار شهرداری کرج و به تبع آن سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج قرار گرفت.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج در ادامه گفت: ۱۰۰ هزار پیاز لاله در فضای سبز کاخ مروارید کاشته شده و امکاناتی مانند سیستم روشنایی، مبلمان شهری، سطل زباله و... در محوطه آن در حال تکمیل است.

با کمی قدم زدن و مشاهده زباله ها، دیوار نویسی ها، درخت نویسی و... در محوطه کاخ مروارید می توان دریافت که علاوه بر مسئولان ذی ربط گویا ما شهروندان هم قدری نسبت به حفظ بناهای های تاریخی به عنوان سرمایه امروز و آینده بی تفاوت شده ایم.

به حفظ و نگهداری از بناهایی مانند کاخ مروارید که همواره حامل پیامی برای نسل های بعدی است باید به عنوان یک وظیفه عمومی نگریست، وظیفه ای که نه تنها هیچ مسئول بلکه هیچ شهروندی نمی تواند از آن شانه خالی کند.

انتهای پیام/خ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
راد
۱۲:۳۰ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
کاخ را باید در معرض بازدید عموم و توریست گذاشت تا هزینه نگهداری خودش را تامین نماید .چرا تا حالا اینگونه بلااستفاده بوده ؟