او افزود: البته مطابق با اظهارات آنکارا و مسکو بناست اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه به روسیه رفته و با پوتین دیدار کند؛ بنابراین باید برای تحلیل های بیشتر منتظر نتیجه این دیدار بمانیم.
محبعلی با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم با توجه به منافع ملی ایران و ترکیه، دو کشور تقابلی با یکدیگر نخواهند داشت، اظهار کرد: مصلحت ایران در این است که میانه قرار گرفته و شیوه میانجیگری را در پیش بگیرد؛ بعلاوه تهران نباید به کشورها و بازیگران دیگر منطقه مانند آمریکا که خواسته اند تنشها را به بحران میان ترکیه و ایران تبدیل کنند اجازه دهد و با کشوری وارد بحران نشود.
بیشتر بخوانید: اعلام نیازهای ضروری ایران برای مقابله با کرونا/ قدردانی از کمکهای سازمان جهانی بهداشت
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه در سوریه سیاستهای کشورهای دیگر با یکدیگر برخورد دارد، عنوان کرد: یعنی آنچه که ترکها به دنبالش هستند با سیاستهای روسیه تضاد دارد؛ اما هر سه ایران، روسیه و ترکیه به دلیل منافعی که در حوزههای دیگر دارند و شاید مهم تر از مسئله سوریه باشد، مایل به حفظ ارتباط با یکدیگر هستند.
او با بیان اینکه هر سه کشور روسیه، ترکیه و ایران با یکدیگر همسایه هستند اضافه کرد: نه تنها ترکیه و ایران، بلکه روسیه و ترکیه هم به یکدیگر وابستگی دارند و نمیتوانند این وابستگیها را قطع کنند؛ اما در سوریه سیاستها با یکدیگر تطابق نداشته و ائتلافها مصلحتی و متعلق به زمان و شرایط خاصی هستند.
محبعلی با بیان اینکه هر سه کشور ایران، روسیه و ترکیه تلاش کنند از برخورد و تنش دور بمانند، تاکید کرد: بویژه آنکارا و مسکو باید اختلاف نظرها را به حداقل برسانند تا زمینه اعتماد میان دو طرف سوری و ترکی ایجاد شود و ترکیه نیروهای خود را بدون درگیری و جنگ از این کشور خارج کند و آرامش در منطقه برقرار شود.
انتهای پیام/