سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

کارشکنی بانک‌ها در اعطای وام ازدواج / آیا ضامن‌های وام ازدواج در سال آینده افزایش پیدا می‌کند؟

بانک‌های عامل مدت هاست که برای اعطای وام ازدواج به زوجین موانع زیادی را ایجاد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه مسئله ازدواج در زندگی فردی و اجتماعی انسان‌ها نقش بسزایی دارد و یک ازدواج موفق نیازمند یک پشتوانه مالی جدی و محکم است که دولت‌ها می‌توانند در این زمینه ایفای نقش کنند.

اما سوال اینجاست که دولت‌ها چگونه می‌توانند برای ازدواج زوجین پشتوانه مالی شوند؟ دولت با در نظر گرفتن مبالغی تحت عنوان وام نقش موثری در تسهیل ازدواج‌ها در بین جوانان دارد.

طبق آمار‌های رسمی ثبت احوال کشور تعداد ازدواج‌های ثبت شده در تابستان سال ۹۷ تعداد ۱۶۴ هزار و ۴۰۷  ازدواج که تعداد ۲۲ هزار و ۷۳۹  ازدواج آن مربوط به شهر تهران است.

همچنین تعداد ازدواج‌های ثبت شده در تابستان امسال ۱۴۴ هزار و ۲۵۵  ازدواج است که تعداد ۱۹ هزار و ۱۰۲  آن مربوط به شهر تهران است.

میزان ازدواج در سال ۹۸ کاهش یافته است

این آمارها نشان می‌دهد طی یک سال  و در یک بازه زمانی مشخص در سراسر  کشور تعداد ازدواج‌ها ۲۰ هزار و ۱۵۲  نفر کاهش یافته و در شهر تهران حدود ۳هزار و ۶۳۷ ازدواج کاهش یافته است.

از اول سال ۹۸ تا پایان آذر، بانک‌های کشور بیش از ۶۸۷ هزار وام قرض‌الحسنه ازدواج به مبلغ ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند.همچنین مبلغ پرداختی در ۹ ماه امسال، ۴۰ درصد بیشتر از وام ازدواج پرداختی در کل سال ۹۷ است.

قرار بود بانک مرکزی حساب یارانه زوجین را  به عنوان یکی از وثیقه های این افراد برای پرداخت اقساط وام ازدواج در نظر بگیرد و همین امر به عنوان یک ابلاغیه به بانک ها اعلام شد اما جامه عمل نپوشیده از دستور کار خارج شد.

وام ازدواج ۵۰ میلیون تومانی؟

هر ساله همزمان با تقدیم لایحه بودجه به مجلس یکی از خبرسازترین بخش‌ها وام ازدواج پیشنهادی دولت برای سال آینده است.

تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای زوج‌هایی که که تاریخ عقدشان از فروردین ۱۳۹۶ به بعد است مبلغ سیصد میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنج‌ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است؛ امسال ۱۷ آذر ۹۸ لایحه بودجه تقدیم مجلس و مشخص شد که پیشنهاد دولت برای وام ازدواج سال ۹۹ همان ۳۰ میلیون تومان سال قبل باقی بماند؛ اما زمانی نگذشت که نمایندگان مجلس به این مبلغ واکنش نشان دادند و در کمیسیون اقتصادی مبلغ ۵۰ میلیون تومان را برای سال ۹۹ تصویب کردند.

اما مسئله اینجاست که تصویب وام ازدواج ۵۰ میلیون تومانی در کمیسیون اقتصادی به این معنی نیست که این مبلغ برای سال آینده قطعی می‌شود بلکه این مبلغ پس از تصویب در کمیسیون مربوط باید در کمیسیون تلفیق و سپس در صحن علنی مجلس تصویب شود تا وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی برای زوجین قطعی شود.

اقساط وام ازدواج در سال ۹۹

طبق مصوبه کمیسیون اقتصادی در سال ۹۹ وام ازدواج به صورت ۵ ساله پرداخت خواهد شد. با توجه این مصوبه اگر مبلغ ۵۰ میلیون تومان در صحن علنی مجلس تصویب شود تقریبا مبلغ اقساط ماهیانه ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود و با احتساب کارمزد ۴ درصد حدود ۲ میلیون تومان سود از فرد دریافت خواهد شد.

تضامین وام ازدواج تغییری نمی کند

طبق تصویب مجلس در سال ۹۸ دریافت وام ازدواج تنها با یک ضامن امکان پذیر است. البته بانک مرکزی طی چند بخش نامه بانک‌ها را موظف کرد تنها با اخذ یک ضامن وام ازدواج را پرداخت کنند.  گفته می شود که با این مبلغ ممکن است تعداد ضامن ها بیشتر شده و ۲ ضامن شود.

وعده‌ای که عملی نشد!

چند ماه پیش میرمحمد صادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درباره اقدام برخی از بانک‌ها برای دریافت گواهی اشتغال به کار از زوجین در زمان پرداخت وام ازدواج گفت: اگر بانکی گواهی اشتغال به کار دریافت کند دیگر نیازی نیست که از متقاضیان بخواهد ضامن کارمند رسمی را معرفی کنند.

اما کافیست سری به برخی از بانک‌ها بزنید تا متوجه شوید این حرف نه تنها عملیاتی نشده است بلکه بانک ها کارشکنی های زیادی را برای اعطای وام انجام می دهند. در صورتی که رئیس کل بانک مرکزی در بسیاری محافل تاکید می کند که به زوجین برای دریافت وام ها سختگیری نکنند.

یکی از متقاضیان دریافت وام ازدواج  در گفت و گو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: به چندین شعبه بانکی مراجعه کردم اما برخی از بانک‌ها ۲ یا ۳ کارمند رسمی دولت را به عنوان ضامن از من درخواست کردند در حالی که بانک مرکزی این سختگیری ها را منع کرده است. 

احتمال شانه  خالی کردن بانک ها برای وام ازدواج

بیژن عبدی کارشناس مسائل  اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان, در خصوص  تصویب  وام ازدواج اظهار کرد:  تصویب وام ازدواج در درجه اول به مجلس و پافشاری نمایندگان مجلس در تصویب این طرح,  اراده دولت و منابع اختصاص یافته بانک ها به وام ازدواج است.

وی ادامه داد: تاکنون بانک ها به بهانه های مختلف از ارائه تسهیلات برای ازدواج زوجین شانه خالی کرده  و به نظر می رسد در آینده هم حتی اگر این طرح در صحن علنی مجلس تائید  شود, به رویه سابق خود با بهانه هایی از جمله کمبود منابع ادامه  دهند.

عبدی بیان کرد: مجلس بنابر تعریف قانون طرح مورد نظر را به دولت ابلاغ می کند اما اراده عملی کردن آن باید در دولت وجود داشته باشد که با توجه به شرایط کنونی و موارد مشابه  به آن تردید دارم.

 وی در پایان با اشاره به یارانه معیشتی اظهار کرد: دولت  مدعی است که یارانه معیشتی به اکثر افراد جامعه تعلق گرفته است؛ در حالیکه افراد زیادی  در جامعه هستند که اظهار دارند به آن ها یارانه معیشتی تعلق نگرفته است. حال  موضوع دریافت وام ازدواج هم مسئله ای مشابه به همین است.


بیشتربخوانید:پرداخت بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه ازدواج در ۹ ماه سال ۹۸ 


عبدالله جعفری کارشناس بانک در در گفت و گو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان,اظهار کرد: اگر دولت با وام ازدواج ۵۰ میلیون تومانی زوجین موافقت کند در نتیجه بازپرداخت آن ۷ ساله می‌شود؛ همچنین بر اساس این مصوبه به هریک از زوجین ۵۰ میلیون تومان و در مجموع ۱۰۰ میلیون تومان به دو طرف تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: متاسفانه بانک‌ها با بی‌اعتنایی‌های مکرر در پرداخت زودهنگام وام ازدواج موجب نابسامانی شده اند که ضروری است در جهت بهبود اوضاع، برنامه‌های عملیاتی جدیدی به کار بگیرند. همچنین بانک‌ها باید با در نظر گرفتن جامعه و مشکلات اقتصادی جوانان به یک ضامن اکتفا کنند و شرایط را بیشتر از این برای جوانان سخت نکنند.

این کارشناس در پایان بیان کرد: اگر وام ازدواج ۵۰ میلیون تومان شود احتمال دارد بانک‌ها شرایط را برای دریافت وام سخت‌تر کنند تا از پرداخت اقساط آن مطمئن شوند.

 حال باید منتظر ماند و دید دولت در برابر  این طرح مجلس چه واکنشی نشان می دهد؟ همچنین خالی از لطف نیست که دولت شرایط جوانان جامعه را در نظر بگیرد.

گفتنی است با شرایط کنونی جامعه و مشکلات اقتصادی پیش آمده  حتی اگر این وام ۵۰ میلیون تومان هم شود  کمکی به زوجین نمی کند؛ پس با این وضع بهتر است شرایط  را بهبود دهند تا جوانان بیش از این درگیر شرایط سخت وام ازدواج نشوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
عادل بیات
۰۰:۵۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
من از اول برج دو تا الان هر بانکی میرم یه شرایط سختی میزارن که طرف بی‌خیال همه چی بشه بخدا دیگه نمیدونم چکار کنم .رفتم بانک ملت میگه چهار تا ضامن با گواهی اشتغال بکار با شماره بیمه تامین اجتماعی رفتم بانک سینا میگن ضامن کارمند رسمی پتروشیمی قبول نیست خب آقایی که میگی یه ضامن من از کجا بیارم ضامن باب میل اقایون با سی ملیون حقوق تورو خدا رسیدگی کنید
فیروزربیع
۲۰:۴۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
دخترمن الان دو ساله نامزده وبخاطراینکه بانک ملت دوتاضامن ازما میخواد تاامروز نتونستیم ضامن دوم را پیدا کنیم ووام رو بگیریم که این کار دولت وبانکش باعث شده که کار زوجین به طلاق وجدایی بکشه این است اسلام که شما دم ازان میزنید این ااست انسانیت
M
۱۴:۰۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
کاش انقدر سخت نمیگرفتن جوونا همه افسرده شدن
Mohsen
۱۳:۲۵ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
این بیماری کروناهم باعث شده افرادمهربون کم بشوندهم باعث شده پول توسپرده های جدیدوقدیم پرسودزیادبشه یعنی الان درهنگام شیوع ویروس کروناشیوع شبه نقدینگی داریم.
وام گیرنده بایدپول زوربدهد.زورویروس کرونا.
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
یه پارتی داشته باشی وامت جوره
ناشناس
۰۷:۵۹ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
دولت باید به جای اینکه وام رو بالاتر ببره و زوجهای جوان رو بدهکارتر کنه بیاد وام رو پایین بیاره ولی قیمتهای لوازم خانگی و ... رو کم کنه . این که نشد صورت مسئله رو با افزایش مبلغ وام پاک کنید
ناشناس
۰۶:۵۶ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
بحث ضامن گرفتن را مثل خیلی از کشورها حذف کنید وبه جای آن خوش حسابی افراد اعتباری برای آن ها محسوب شود
ناشناس
۰۵:۵۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
سلام بانکها در ایران خودمختارند و هرکدام دستور العمل خاصی برای خودشان دارندو بخشنامه های بانک مرکزی هم فرما لیته می باشد
ناشناس
۰۵:۱۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
بانک ها در نظام اسلامی چنان قدرتمند شدند که هیچ کسی توان مقابله با این بانک ها رو ندارد
ناشناس
۰۱:۱۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
وقتی بانکها سخت میگیرن دار با زبان بی زبانی بهت میگه ازدواج نکن عزیزم خودتو بدبخت میکنی
ناشناس
۰۰:۴۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
عجب
ناشناس
۰۰:۴۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
من زن میخوام
ناشناس
۰۰:۰۹ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
وام نباشه چجوری خونه کرایه کنیم جهیزیه بگیریم دولت که دیگ بیخیال شده مجلس شاید یکاری کنه
شهین
۲۳:۱۴ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
بیشتر این ازدواجها در روستایی به نام سمغان و سمغانیهای روستای ملای انبار از توابع شهرستان کوهچنار در استان فارس است هست که در کل کشور تاثیرگذار هست و از ۱۶ سالگی به بعد ازدواج میکنند و به مدت چهار ماه پشت سر هم بدون تعطیلی ازدواج میکنند و روزی چندین عروسی وجود دارد واقعا یه گزارشی تهیه کنید
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
سلام.
الان که کار و اقتصاد کشور به خاطر کرونا تعطیل شده حداقل به بانک ها دستور بدن که وام ازدواج و بقیه وام های مردم پرداختش دوماه به تعویق بیوفته یک بار هم که شده بانک ها به مردم کمک کنن نه اقازاده ها که وام چند ده هزار میلیاردی میگیرن و پس نمیدن و اب از اب هم تکون نمیخوره
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
با این شرایط محاله ازدواجم کنم یکی دیگه رو هم بدبخت کنم
مهدی
۲۳:۰۵ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
من همین امروز برای یکی از دوستانم برای ضمانت وام دختر تازه عروسش به بانک مراجعه کردم.الان شاید بیش از 8 ماه از زمانی که از من برای ضمانت درخواست کرده می گذرد و در این مدت نتوانسته بود یک کارمند دیگر هم برای ضمانت پیدا کند.وقتی به بانک رفتم علاوه بر 35 ملیون سفته درخواست یک برگ چک به همین مبلغ هم نمودند.بنده مدتهاست درخواست چک نداده ام و یک برگ چک قدیمی داشتم که قبول نکردند و فقط چک چکاوک می پذیرند که صدور آن چند روز طول می کشد و احتمال دارد وام به امسال نرسد و به این بنده خدا گفته اند که وام آنها فقط تا پایان سال اعتبار دارد.چرا ؟
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
هعی خدا
حسین
۲۱:۴۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
هیچ کاری برای جوونا نمیکنن یه وام زیاد کردن حالا بهونه میارن و دبه میکنن که کنسلش کنن.
یا یه حرفیو نزنید یا مردونه پاش وایسید
ناشناس
۲۱:۲۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
شمایی که این بحث را می کنید خود شما حاضرید 50 میلیون تومان را به کسی همینطور بدهی و یک نفر ضمانتش را بکند ، البته عمر دست خداست بعد از 2سال ضامنت فوت کند چطور می خواهی پولت را پس بگیری بانکها هم همینطور چون این پولها مربوط به سپرده گذاران هستند و بانکها وکیل شان هستند، لطفا حرف منطقی بزنید و برای جذب مخاطب بحث های غیر کارشناسی نکنید من خودم کارمند بانک هستم و در طول 29سال خدمت اینقدر تجربه دارم متاسفانه نماینده گان مجلس نه اینکه برای جذب رای از ملت فعالیت می کنند به فکر اقتصاد و فرهنگ سازی تعهد به عهد و پیمان را نادیده می گیرند برای تصویب اینگونه مصوبات باید 4تا کارشناس که در شعبه کار کرده اند نظر بدهند نه کسانی که اصلا یا بانک نرفته اند یا در شعبه کا. نکرده اند و با ارباب رجوع برخورد نداشته اند فقط در مناصب مدیریتی بوده اند .
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
خودت چنتا ضامن بردی تا حالا برای وامهای بدون سودت آقای کارمند بانک
چهار ماه طول کشید
۲۱:۱۷ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
من یکماه پیش وام ازدواجمو گرفتم. بیش از دوماه طول کشید که اعتبار وام رو بدن (به اصطلاح پیامک بیاد) ، بعد برای اینکه بانک پول رو تو حساب خودش نگه داره هر روز میگفت این مدارک کمه برو فردا اینا رو بیار ، بعد که مدارک کامل شد گفت وام رو گذاشتیم نوبت یکماه طول میکشه نوبتت برسه، با کلی دعوا و بحث بعد یکماه وام رو ریختن حسابم ، رفتم که پول رو بردارم دیدم پول نمیده رفتم بانک پرسیدم گفتن حسابت رو مسدود کردیم باید ده روز دیگه هم تو حساب بمونه. این شرح حال وام گرفتن من بود.از ما گفتن ، تا گریه نکنی وام نمیدن
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
یک ضامن؟؟؟کدوم بانک یک ضامن قبول میکنه مطمعنید درمورد ایران صحبت میکنید؟؟؟
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
من به تازگی به بانک سینا شعبه شهرک اکباتان مراجعه کردم و نهایت همکاری رو بعمل اوردند . ضامن هم کارمند قراردادی بود . و سریعا وام را پرداخت نمودند
amir
۱۹:۳۸ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
مملکتمون درست و حرفه ای اداره نمیشه که این اوضاع و احوالمونه اونوقت یه جوون بالغ و عاقل چرا باید با ازدواج خودشو پرت کنه ته چاه! من خودم از مجردیم راضی هستم چون مجردی خیلی بی دغدغه هست و ما درگیر هزاران فکر و خیال و غم و اندوه نیستیم و به هر کس و ناکسی هم جواب پس نمیدیم الان با این اوضاع بدترین حماقت ازدواج هست چون هیچگونه ثبات اقتصادی و شغلی وجود نداره به نظر من برای مردهای سن بالا و متمول برنامه ریزی کنن منظورم بازنشسته هاست برای گرفتن زن دوم و سوم و چهارم چون صاحب شغل هم هستن پس وام ازدواج گرفتن هم بر میان نیاز به ضامن ندارن چون خودشون ضامن تمام بدبختی های فعلی ایران هستن.
ناشناس
۰۶:۵۷ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
موافقم
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
وقتی ازدواج نمیکنیم و مجردیم حرف های فامیل و دوست و اشنا و تیکه ها شون نگاههاشون خیلی اذیتمون میکنه
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
باسلام بنده چهار ساله ازدواج کردم بدلیل مشکلات مالی توان پرداخت اقساط وام رو نداشتم برای همین وام به اسمم در اومد ولی اقدام نکردم بعد دوسال که خدمت سربازیم تموم شد و کار پیدا کردم رفتم همون شعبه که اسمم در اومده بود ولی هر کاری کردم بهم وام ندادن و گفتن که چون دوسال از عقدت گذشته بهت تعلق نمیگیره کاش میشد یه تبسره چیزی برا امسال من بزارن
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
بانک ها الکی میگن واسه وام ۳۰ میلیون من اقدام کردم دو تا ضامن با حقوق بالای ۳ میلیون میخوان
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
آقای رئیس جمهور لطفا دستور بدین بانک ها به ما جوانان سخت نگیرن
موسوی
۱۹:۰۵ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
دراغلب کشورها ضمانت تعهدات بانکی وغیربانکی ،برخورداری از کلیه خدمات اجتماعی هست یعنی اگر شخصی به تعهدات خود عمل نکند تمام خدمات اجتماعی وی قطع می شود مانند گواهی نامه ، همه نوع بیمه شخصی و درمانی،تمام کارتهای بانکی ودسته چک ،انواع مجوزها و پروانه کار و ثبت نام در هر نوع فراخوانهاوغیره....ویک سابقه منفی برای او به عنوان یک شخص بی تعهدثبت می گردد.اگر درکشورما هم چنین اطلاعاتی جامع و شفافی وجود داشت هیچ وقت نیاز به ضامن وجود نخواهد داشت.
میلاد
۲۲:۴۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
در کشور ما بدون تمام اینها میتوان زندگی کرد...
ابوالفضل
۱۸:۲۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
بهتراست دولت محترم بلاعوض پرداخت کند بجای اینکه به بانکها فشار بیاورد
1- منابع بانکها از محل سپرده های گران
2- با وضعیت اقتصادی الان. درآمد مردم بالفرض بانکها هم سخت نگیرن آیا زوجین می توانند ماهی 2 تومن قسط پرداخت کنند بجز درصد کمی اکثر قالب این توان رو ندارن
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
متاسفانه هیچکی به فکر جوان ها نیس. حتی اگه این وام 100 میلیونی رو هم بدون دردسر بهشون بدن بازم با این همه گرونی و وضع مسکن کمک خاصی بهشون نمیکنه.
يك جوان
۱۸:۲۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
خداوكيلي همش حرفه شما الان ميخوايد بريد وام بگيريد تا سه تا ضامن نياريد حق نداريد اسم وامو بياريد.كاشكي اينهمه كه رو گروني بنزين مانور ميدادن و عمليش كردن رو بحث وام ازدواج هم مانور ميدادن،يه جوون ٢٥ساله هستم بايد آرزوي ازدواج رو با خودم به گور ببرم
ناشناس
۱۸:۰۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
همين يك ضامن هم به هيچ وجه گيرنمياد اون وقت ميخوان ضامن روبيشتركنند؟
ضامن هست اما اكثرشون ميگن بايد نصف وام روبهمون بدي براي هر50ميليون نصفشوضامن ببره چيزي نميمونه چطوري جوونا ازدواج كنن اخه يكم بفكرباشين
کیان آرا
۱۷:۵۹ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
قسطش خیلی زیاده واقعا حالا نمیشد هفت ساله میزدن بعدشم نه خیلی وضع خوبه یارو ماهی یکوهشتصد از کجا بیاره قسط بده اونم اول زندگی مگه هردو شاغل باشن
ناشناس
۱۷:۴۸ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
شرایط فضایی میخواد
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
بانکها با این روال پیش برن تا ۲ سال اینده میزان ازدواج صفره