سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رازهای تخصصی معماری شهری برای جلوگیری از حملات تروریستی

در گزارش پیش رو به چگونگی استفاده از معماری شهری برای مقابله با حملات تروریستی می‌پردازیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در مقابل استادیوم ویژه امارات برای باشگاه فوتبال آرسنال در لندن می‌توانیم علامتی متشکل از حروف بزرگ را به زبان انگلیسی مشاهده کنیم که کلمه آرسنال Arsenal را تشکیل می‌دهد، این حروف در مقابل ورودی استادیوم قرار دارد، و به این معنی است که با ورود به ورزشگاه، شصت هزار هوادار مقابل این علامت عبور می‌کنند. این علامت و میدان پشت آن نقطه تجمع هواداران آرسنال است که به آن‌ها گانرز می‌گویند، زیرا این باشگاه گانرز به معنای توپچی‌ها نامیده می‌شود.

اما در حقیقت، هدف از این علامت نه تنها افتخار نام باشگاه و تشویق آن بلکه محافظت از هواداران است، زیرا می‌توان گفت این مکان در مقابل حمله تروریستی با استفاده از وسیله نقلیه بسیار آسیب پذیر است، زیرا دانستن ساعت تجمع هواداران از سوی تروریست‌ها آسان است و هواداران هنگام ورود به ورزشگاه مجبورند با پای پیاده از اینجا عبور کنند.

این علامت از هواداران محافظت می‌کند و مردم را از خطر حمله تروریستی به روشی که خوشحالی آن‌ها از بین نرود، دور نگه می‌دارد، بنابراین می‌توان گفت این علامت مثال خوبی برای چگونگی استفاده از طراحی برای زیباسازی فضا‌های عمومی و در عین حال محافظت از مردم است.

انگلیس شاهد بسیاری از اقدامات تروریستی از جمله انفجار سال ۱۹۹۶ در منچستر، حمله با استفاده از خمپاره در لندن سال ۱۹۹۱ و بمب گذاری در لندن در سال ۱۹۸۲ بوده است. این کشور شاهد بسیاری از حملات تروریستی توسط ارتش جمهوریخواه ایرلندی در دهه هشتاد و نود قرن گذشته بود.

مقامات انگلیسی آنچه را که به عنوان حلقه فولادی در لندن معروف شد ایجاد کردند. این یک مرکز امنیتی و نظارتی متشکل از معابر و پاسگاه‌ها و فاصله بین ماشین ها، پیاده روها، ساختمان‌ها و بسیاری از دوربین‌های متصل به سیستم مداربسته تلویزیونی بو و قوانینی سختگیرانه برای کنترل سرعت خودرو‌ها وضع شد، اگرچه این اقدامات بی فایده بود و حسّ ترس را به شهروندان القا می‌کرد، اما از نظر مقامات برای حفظ امنیت لازم بودند.

حلقه آهنین لندن

سؤال این است که چگونه می‌توانیم بدون ترساندن همزمان شهروندان امنیت را حفظ کنیم؟ جواب: طراحی معماری شهرها. طراحان شهر مانند مسئولان تیم آرسنال که قبلاً در مورد آن‌ها صحبت کردیم، به دنبال راه‌هایی برای ایمن سازی ساکنان شهر هستند، اما آن‌ها در تلاشند این کار را به روش‌های خلاقانه انجام دهند که در عین حال ظاهر شهر را بهبود بخشد، به طوری که ساکنان احساس نکنند که در یک منطقه جنگی زندگی می‌کنند.

حملات تروریستی که در دهه هشتاد و نود قرن بیستم اتفاق افتاد، مانند انفجار‌های انجام شده توسط ارتش جمهوریخواه ایرلند، بمباران ساختمان تجارت جهانی در نیویورک با استفاده از یک بمب کامیون در سال ۱۹۹۳ و بمب گذاری‌های تروریستی که شهر اوکلاهما شاهد آن بود، همه چیز را تغییر داد و طراحان این شهر مجبور بودند که احتمال حملات تروریستی را در طراحی‌های خود لحاظ کنند، اما نه طرح‌هایی که مثل حلقه فولادی مشخص و ترسناک باشد.

در سال ۲۰۰۵، دیواری در اطراف بنای واشنگتن نصب شد تا از نزدیک شدن کامیون‌ها جلوگیری شود سطل زباله‌های فلزی که در ایستگاه‌های مترو یا خیابان‌های شهر در چند کشور یافت می‌شدند حذف شدند و به جای آن سطل زباله‌های غیرفلزی را جایگزین کردند که در صورت انفجار به ترکش‌های ریز خطرناک تبدیل نشوند.

اما اوضاع تغییر کرده است و شهر‌ها با چالش‌های مختلفی روبه رو هستند و این واقعیتی است که هر روز در خبرنامه‌ها مشاهده می‌کنیم اخیراً حملات تروریستی زیادی نظیر حمله تروریستی در پاریس ۲۰۱۵ و حمله تروریستی ۲۰۱۷ در لاس وگاس رخ داده است علاوه بر این حمله تروریستی در شهر کریستچرچ در نیوزلند در سال ۲۰۱۹ رخ داد و تروریست‌ها در این سه حمله تروریستی با استفاده از سلاح گرم و نه بمب کار خود را انجام دادند.

انفجار معروف اوکلاهاما ۱۹۹۵ میلادی

حملات تروریستی با استفاده از سلاح‌های سنگین علیه مردم به یک واقعیت ثابت در دنیای معاصر ما تبدیل شده است. فرانسه طی چند سال گذشته شاهد چندین حمله مشابه بوده است؛ بنابراین پنل‌های شیشه‌ای ضد گلوله را در مجاورت پایگاه برج ایفل نصب کرده است. تکنولوژی دیگری که توسط طراحان برای محافظت از اماکن عمومی استفاده می‌شود، ایجاد اختناق (سوفوکیشن) است.

نقاط خفگی فضا‌های باریکی است که از آنجا می‌توانید وارد شوید یا آنجا را ترک کنید و به همین ترتیب امکان نظارت بر ورودی‌ها با استفاده از دوربین‌های نظارت آسان می‌شود و مأموران پلیس در محل مجاز به نظارت بر ورود افراد در محل می‌باشند، اما نیازی نیست این نقاط خشن و ترسناک باشند، بلکه با ورودی‌های زیبا و رنگارنگ می‌توان زیبایی‌های این مکان را افزایش داد.

در چند سال گذشته نیز حملات تروریستی دیگری رخ داده است که به جای انفجار یا تیراندازی، مهاجم با یک وسیله نقلیه جمعیت را فراری داده است، مثل آنچه که در مراسم جشن ساکنان توکیو در سال نو در اولین روز سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاد و همانطور که در سال ۲۰۱۶ در شهر نیس و در سال ۲۰۱۷ در نیویورک اتفاق افتاد. در نتیجه این حملات، شهر‌ها مجدداً سعی در یافتن تدابیری برای حفظ ایمنی بیشتر در مناطق عابر پیاده دارند. برای مثال، شهرداری نیویورک در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای نصب ستون‌های فلزی کوتاه‌تر یا موارد مشابه در شلوغ‌ترین مکان‌های عمومی مانند بزرگراه غربی، میدان تایم، میدان هارولد و مجسمه آزادی هزینه کرده است.

منطقه احاطه شده مجسمه آزادی بسیار باز به نظر می‌رسد، اما در واقع این فضا با استفاده از ستون‌های فلزی کوتاه و مانند آن محکم بسته شده است، که محافظت بسیار خوبی را برای جلوگیری از حمله با استفاده از وسیله نقلیه را فراهم می‌کند و اقدامات مشابهی در سراسر جهان انجام شده است. در برخی مناطق فقط اتومبیل‌های خودران امکان تردّد دارند، در حالی که برخی خواستار ممنوعیّت ورود هرگونه وسیله نقلیه به مکان‌های پر از رهگذر و عابر پیاده مانند Flatrion نیویورک هستند.

با استفاده از صندلی چوبی، درخت و باغچه نیز جا‌هایی شبیه پارک درست شده اند که هدف از این پارک‌ها مثل علامت باشگاه آرسنال حفاظت از جان عابران است تا جلوی حملات تروریستی با ماشین گرفته شود، درخت و صندلی چوبی جزئی از راه حل‌های زیبا برای جلوگیری از حملات احتمالی هستند.

به عنوان مثال، مقامات واشنگتن دی سی در حال طراحی مجدد محله چینی‌ها در این شهر هستند تا از حملات تروریستی با استفاده از وسایل نقلیه جلوگیری کنند، اما به جای قرار دادن ستون‌های فلزی کوتاه که شهر را در شرایط جنگی نشان می‌دهد، از صندلی‌ها و درختان چوبی برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کنند، تا امنیت و زیبایی را در کنار هم داشته باشند.

پروژه‌ی نگهداری و مراقبت از وال ستریت که شرکت‌های Rogers Partners Architects و Urban Designers آن را انجام داده اند.

اما علاوه بر حملات تروریستی با استفاده از وسایل نقلیه، مقامات باید با حملات بمبگذاری تروریستی مقابله کنند؛ بسیاری از شهر‌های جهان شاهد بمب گذاری‌های انتحاری مانند حمله انتحاری در موگادیشو در سال ۲۰۱۷، حمله انتحاری در منچستر در سال ۲۰۱۷ و حمله انتحاری شهر ولگوگراد روسیه در سال ۲۰۱۳ بوده اند. برای مقابله با حملات انفجاری تروریستی، مسئولان برنامه ریزی معماری شهر لندن به همان ایده اتکا کردند که در اواخر قرن گذشته به آن پناه بردند؛ آن‌ها شروع به برنامه ریزی برای ایجاد حلقه آهنی جدید در لندن کردند که متشکل از ستون‌های فلزی کوتاه، موانع ایست بازرسی، موانع ضد خودرو و ... بود. احتمال می‌رود این پروژه در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ با هدف محافظت از آسمان خراش‌ها در سطح شهر به پایان رسیده باشد.

استفاده از موانع برای کند نمودن حرکت اتومبیل‌ها برای جلوگیری از حملات تروریستی با اتومبیل

منبع: تابناک باتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.