چهره‌هایی که در سال 98 درگذشتند

هنرمندان زیادی در سال ۹۸ از دنیا رفتند و با رفتنشان اهالی سینما، تئاتر، تلویزیون، موسیقی و ادبیات را داغدارکردند.

به گزارش خبرنگار  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی بازیگران، دوبلورها و سازندگان فیلم و سریال در سال ۱۳۹۸ از میان ما رفتند و داغی همیشگی را بر دل هنرمندان گذاشتند که از جمله آنها می‌توان به جمشید مشایخی (بازیگر)، داریوش اسدزاده (بازیگر)، ملکه رنجبر (بازیگر)، ولی‌الله شیراندامی (بازیگر)، شهلا ریاحی(بازیگر)، نصرت کریمی (بازیگر)، رضا عبدی (دوبلور)، ابراهیم‌ آبادی (بازیگر) و علی ابوالحسنی (بازیگر و مجری) اشاره کرد.

شهلا ریاحی متولد سال ۱۳۰۵ بود که علاوه بر سال‌ها حضور در عرصه بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینما، با ساخت فیلم «مرجان» به عنوان اولین کارگردان زن سینمای ایران نیز شناخته می‌شود. او در شامگاه دهم دی ماه درگذشت.

جمشید مشایخی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون شامگاه ۱۳ فروردین از دنیا رفت. او ایفاگر نقش‌های متفاوت و ماندگاری در ژانر‌ها و سبک‌های مختلفی در سینما و تلویزیون بوده و با کارگردانان برجسته‌ای در طول تاریخ سینما همکاری کرده است. از جمله آثاری که او در آن‌ها ایفای نقش کرده ، می‌توان به بازی در فیلم‌های «گاو»، «قیصر»، «شازده احتجاب»، «سوته‌دلان»، «خانه عنکبوت»، «کمال‌الملک»، «گل‌های داودی»، «آوار»، «پدربزرگ»، «طلسم»، «سرب»، «روز واقعه»، «خانه روی آب»، «یک بوس کوچولو»، «جرم» و «سیزده ۵۹» و مجموعه‌های «هزاردستان»، «داستان‌های مولوی»، «سلطان صاحبقران»، «امام علی (ع)»، «پهلوانان نمی‌میرند» و «ستایش» اشاره کرد.

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در سن ۹۶ سالگی درگذشت. او در دو سریال «سمندون» و «خانه سبز» و فیلم‌های سینمایی زیادی مثل دو نیمه سیب، همسر، قلاده‌های طلا، یتیم‌خانه ایران، زمان از دست‌رفته، بوی کافور و عطر یاس بازی کرده است. آخرین فیلم او هم «حکایت دریا» به کارگردانی بهمن فرمان‌آرا بوده است.

درگذشتگان سال ۱۳۹۸/از جمشید مشایخی تا فضل‌الله رضا

پرویز بهرام، صدای ماندگار دوبله ایران صبح روز دوشنبه ششم خرداد ماه در سن ۸۶ سالگی درگذشت. صدای ماندگار بهرام در مستند «جاده ابریشم» برای همه ایرانیان آشناست. «ژان والژان» در سریال بینوایان، شخصیت «لورنس اولیویه» در هنری هشتم و «اتللو» برخی از نقش‌های ماندگار این صداپیشه در هنر دوبله ایران است. دیگر نقش‌های ماندگار این دوبلور برجسته کشورمان صداپیشگی در مجموعه‌های «کارآگاه کاستر» و «راز بقا» بوده است.

از دست‌اندرکاران دیگر رسانه تصویری که در سال گذشته جان به جان‌آفرین تسلیم کردند می‌توان از بیژن پیرنیا (نخستین گوینده برنامه کودک و خردسال رادیو)، همایون خسروی دهکردی (منتقد سینما)، سیدکمال طباطبایی (تهیه‌کننده سینما و تلویزیون)، ناصر احمدی (دوبلور)، مجید اوجی (تهیه‌کننده تلویزیون)، حامد جلالی کاشانی (فعال فرهنگی و مستندساز) و بیژن علیمحمدی (دوبلور)  یاد کرد.

حوزه ادبیات و نشر نیز از سایر عرصه‌های فرهنگی مستثنی نبود. این عرصه فرهنگی نیز در سال ۱۳۹۸ داغدار افرادی مانند حجت‌الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی (محقق)، نادره بدیعی (شاعر)، خلیل مستوفی (پیشکسوت نشر)، ناصر غلامی (مدیر مسئول انتشارات سحر)،  تقی محمد فکورزاده (شاعر)، احد گودرزیانی (پژوهشگر انقلاب و دفاع مقدس)، ملیحه محمدی (مترجم)، ابوالقاسم اشرف‌الکتابی (پیشکسوت نشر)، بهمن صالحی (شاعر)، ولی صمد (محقق ادبیات و دانشمند سرشناس تاجیک)، مهدخت مخبر (شاعر و ترانه‌سرا) و ابوالقاسم سبطی (مترجم داستان‌های کودک و نوجوان) شد.

مظاهر مصفا ۸ آبان در سن ۸۷ سالگی درگذشت. مظاهر مصفا یکی از قصیده‌سرایان شاخص ایرانی بود. تاکنون چند مجموعه شعر از او به‌چاپ رسیده که از آن جمله می توان به «ده فریاد»، «سی سخن»، «پاسداران سخن»، «توفان خشم»، «سپیدنامه»، «سی‌پاره» و… همچنین تصحیحات او بر دیوان ابوتراب فرقتی کاشانی، «مجمع الفصحا» رضا قلی‌خان هدایت، مزاری قهستانی، سنایی، سعدی، جوامع الحکایات عوفی اشاره کرد.

حسین آهی، شاعر و گوینده رادیو، ۸ مرداد در سن ۶۶ سالگی درگذشت. حسین آهی متولد ۳ آذر ۱۳۳۲ بود. «تماشاگه راز» از رادیو فرهنگ شامل خوانش جدیدی از غزلیات حافظ، از جمله برنامه‌های پرطرفدار او بود. همچنین اولین برنامه حسین آهی در تلویزیون «با کاروان شعر و موسیقی» در دهه ۸۰ از شبکه دو سیما پخش شد. او در بخش شبانگاهی رادیو پیام در روز‌های چهارشنبه نیز به اشاعه مباحثی در زمینه تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران پرداخت.

از جمله آثار حسین آهی به «ب‍ررس‍ی ج‍ام‍ع‍ی در بحور شعر فارسی»، «حاشیه بر ارث شرح لمعهِ شهیدین»، «مقدمه و حواشی بر دیوان عمادالدین نسیمی» و ... می‌توان اشاره کرد.

سید قاسم موسوی قهار (مناجات‌خوان، مداح و قاری)، فرهاد مؤذنی (قاری و حافظ قرآن کریم) و  فضل‌الله رضا (استاد دانشگاه، چهره ماندگار و سفیر ایرانی) نیز در سال ۹۸ جان به جان‌آفرین تسلیم کردند.

آیت الله رسولی محلاتی عضو بیت امام راحل (ره) و بیت مقام معظم رهبری و مولف، مورخ و پژوهشگر برجسته شیعه و مولف با بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب در حوزه قرآنی و تاریخ تشیع در ۲۰ دی دار فانی را وداع گفت.

آیت‌الله حاج شیخ علی‌اصغر قاضی‌زاده، از شاگردان آیت‌الله‌العظمی بروجردی (ره)، امام خمینی (ره)، و آیت‌الله اراکی (ره) امسال درگذشت. وی متولد سال ۱۳۱۰ در قم بود که در سال ۱۳۵۴ به اراک رفت و با سکونت در این شهر، فعالیت‌های انقلابی در جهت اهداف امام خمینی (ره) را دنبال می‌کرد. وی همچنین مدیریت حوزه علمیه حاج محمد ابراهیم خوانساری اراک را به عهده داشت.

سید جعفر مرتضی عاملی عالم دینی، متخصص تاریخ اسلام و تشیع، سیره‌نگار شیعی و از عالمان حوزه علمیه قم و لبنان بود که در سال ۹۸ از دنیا رفت. وی کتاب‌هایی در زمینه سیره اهل بیت تالیف کرده که الصحیح من سیرة النبی الاعظم و مأساة الزهراء از جمله این آثار است.

آیت‌الله حسین حقانی پس از تحمل یک دوره بیماری ۲۶ تیر دار فانی را وداع گفت. آثار علمی و پژوهشی آیت‌الله حقانی در عرض ۵۴ سال متجاوز از ۷۰۰ دفترچه ۲۰۰ برگی علمی، تاریخی، فقهی، اصولی و فلسفی است.

آیت‌الله سیدمحمد حسینی شاهرودی از مراجع تقلید شیعیان و فرزند آیت‌الله سید محمود حسینی شاهرودی ۱۶ تیر درگذشت. ایشان صاحب تالیفاتی مانند توضیح مناسک حج، رساله توضیح المسائل، دروس فی احکام النساء و ذخیرة المؤمنین لیوم الدین داشته است.

حوزه هنر‌های تجسمی نیز شاهد درگذشت افرادی چون اسماعیل شیشه‌گران (نقاش و طراح گرافیک)، منیر شاهرودی فرمانفرمائیان (هنرمند نقاش)، رامین مهدی‌نژاد (نقاش)، کاوه یاری (نقاش)، ابراهیم معمارزاده (مجسمه‌ساز و نقاش)، منوچهر یکتایی (نقاش)، اسماعیل نظری (مینیاتوریست و نقاش) و یوسف نظری (پیکره‌ساز و مجسمه‌ساز) بود.

مسعود عربشاهی، نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی که ۲۷ شهریور در سن ۸۴ سالگی بر اثر عارضه قلبی - ریوی درگذشت، یکی از نقاشان پیشرو و از شاخص‌ترین هنرمندان مفهومی ایران بود.

درگذشت حشمت‌الله جودکی (نوازنده پیشکسوت ویولن)، علی‌اصغر بیانی (نوازنده و معاون فرهنگستان هنر)، کی‌قباد میردار (نوازنده نی و راوی موسیقی چاربیداری مازندران)، رمضان سلمانی بردری (نوازنده دوتار شمال خراسان) و تورج شعبانخانی (هنرمند پیشکسوت موسیقی پاپ ایرانی) نیز عرصه موسیقی کشورمان را داغدار کرد.

حسین دهلوی که صبح روز سه‌شنبه (۲۳ مهر ماه) دار فانی را در سن ۹۲ سالگی وداع گفت، از هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی بود که سال‌های اخیر را با بیماری فراموشی سپری کرد.

بهنام صفوی، خواننده موسیقی پاپ پس از سال‌ها تحمل بیماری روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت در سن ۳۶ سالگی درگذشت. بهنام صفوی در سال ۱۳۸۵ قطعه «تمنا» را منتشر کرد که مورد استقبال قرار گرفت و همین انگیزه‌ای برای تولید آلبوم اولش «عشق من باش» در سال ۱۳۸۸ شد. «آرامش»، «فوق‌العاده» و «معجزه» دیگر آلبوم‌هایی است که از این خواننده پاپ به بازار عرضه شده است.

روز‌های پایانی سال ۱۳۹۸ نیز همچون روز‌های دیگر این سال، خبر‌های نه‌چندان خوبی برای ما داشتند. در همین روز‌ها بود که خبر درگذشت هوشنگ ظریف موسیقی‌دان و نوازنده تار به گوش رسید. گلزار محمدی دبیر  هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران (مبارک) یکی دیگر از درگذشتگان روز‌های پایانی سال ۹۸ بود. این هنرمند تئاتر عروسکی که سمت ریاست انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر را نیز برعهده داشت، پس از گذراندن یک دوره بیماری بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.

در این روز‌ها منوچهر شمسایی نورپرداز و کارگردان تلویزیونی نیز در روز‌های پایانی سال گذشته درگذشت. یاور همدانی شاعر و جعفر کاظمی نویسنده حوزه دفاع مقدس نیز در همین روز‌ها جان به جان‌آفرین تسلیم کردند.

حجت (نورالدین) صیحانی استاد ادبیات نیز در روز‌های پایانی سال ۱۳۹۸ درگذشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
خداوند روح مطهرشان بعثت پیامبر محشور گرداند همه ما به آن بزرگوان مدیونیم .
روحشان شاد یادشان گرامی
ناشناس
۰۱:۴۶ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
خدا رحمتشون کنه
ناشناس
۰۱:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
مهم تر از همه حاج قاسم بود....
حسین
۰۱:۲۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
استاد ابوالحسن خوشرو استاد موسیقی مقامی مازندران رو یادتون رفت که به رحمت خدا رفت
مصطفی
۰۰:۴۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
خداوند همه اسیران خاک و مخصوصا این عزیزانی که تو این بیماری اخیر که واقعا مظلومانه فوت کردن و به خاک سپرده شدن رو رحمت کنه....مداح آذری آقای محمد باقر منصوری هم از قلم افتاده
Ali
۰۰:۲۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
یاد بهنام صفوی گرامی و روحش شاد
م.م
۲۳:۵۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سال خیلی عجیب و غریب و ترس و حادثه بود
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سردار سلیمانی فراموش شد؟
ناشناس
۲۳:۲۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سال 98 که سال خوکه سال گند سال خیلی بدبدبود
ناشناس
۲۳:۰۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
یکم زود گزارش ندادین؟ هنوز تقریبا یه هفته دیگه تا پایان سال مونده ها. اونم با این وضعیت.
سیروس
۲۳:۰۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سلام
ادمین جان شهادت حاج قاسم سلیمانی رو از قلم انداختی .
ناشناس
۲۲:۱۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سردار سلیمانی رو فراموش کردید یا جرو در گذشتگان قرارشون نمیدید؟
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدارحمت شون کنه شادی روح شان صلوات
محمد جواد
۲۰:۴۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سیامند رحمان رو فراموش کردید. هم موقعی که زنده بود فراموش شده بود و حالا که از بینمون رفته.!!
البته شاید جزو چهره ها نبوده !!
ساناز
۲۰:۱۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
بهنام صفوی عزیز روحش شاد دلم واسه جوونیش خیلی میسوزه
امیربلالی
۲۰:۰۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سلام. نام سردار رو هم اضافه کنید!!!!
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
روح پر برکت قاسم سلیمانی پر نور باد
حسن
۱۹:۵۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خبری بسیار غمبار بود ولی باید تلنگری برای بقیه باشد که بدانند دنیا فانی است وزودگذرروحشان شادیادشان گرامی باسپاس ازشما عزیزان
عنایت الله بصیر
۱۸:۳۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
هوالباقی انالله وانا الیه راجعون درگذشتگان رابخانواده مرحومین وجامعه هنرمندان اسلامی تسلیت عرض می کنم ازخداوند منان برایشان بهشت وبرای بازماندگان صبر وشکیبایی تمنا دارم
ناشناس
۱۸:۳۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدا رحمت کند ایشان را و همه درگذشتگان را
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدا رحمتشون کنه
علی
۱۷:۵۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
هنرمندان عجب عمر طولانی دارند
محمود
۱۷:۲۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
ملکه رنجبر فراموش نشود خدا رحمتش کند.
ناشناس
۱۷:۱۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
رنجبر کو
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
مرحوم سیامند رحمان فراموش شد
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
بره دیگه برنگرده این سال
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدا رحمتشان کند، چه سال بدی است این ۹۸
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سرعت اینترنت مزخرفه
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
سال خوک. بود و چقدر نحس حاج قاسم رو از ما گرفت
ناشناس
۱۶:۰۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
مگه چهره در چند نفر بازیگر خلاصه میشه !؟
Slman
۱۸:۳۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدار حمت کند رفتگان را ولی...
چهره ی واقعی سال قاسم سلیمانی بود و ابو مهدی
ناشناس
۲۲:۰۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
میشه بگی توی چه کسان دیگه ای هم خلاصه میشه؟
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
نام ناصر ملکموتی یادتون رفت
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
بیسوادی تا کحا من ناصر ملک مطیعی هستنم غلط ننویسی بابا
وطنم
۱۵:۵۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدا در رحمتش رو بر همه باز کنه انشاا...
عبدالله
۱۵:۳۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خداوند جملگی را رحمت کند و بیامرزد.شب جمعه و فاتحه
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدا تمام رفتگان رو بیامرزه و مورد لطف خودت قرار بده.
حسین
۱۵:۲۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
به مردم امید بدین کاری نکنین بیشتر از این غمگین بشوند.
ناشناس
۱۵:۰۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
خدا رحمتشون کنه