سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تا سال ۱۴۰۱؛

کشت چغندر قند در خوزستان به ۶۵ هزار هکتار افزایش می‌یابد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: براساس برنامه ریزی‌های انجام شده، تا سال ۱۴۰۱ کشت چغندر قند در استان به ۶۵ هزار هکتار افزایش می‌یابد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان روز یکشنبه در نشست هماهنگی برداشت چغندر قند پاییزه استان در محل سازمان جهاد کشاورزی به هدف‌گذاری کشت ۶۵ هزار هکتار چغندرقند پاییزه تا سال ۱۴۱۰ در خوزستان گفت: تلاش می‌کنیم در کنار افزایش سطح زیرکشت، صنایع پایین‌دستی را نیز در این حوزه توسعه دهیم.

او استمرار و پایداری تولید مساله ای مهم تر از خود تولید محصولات کشاورزی و شکستن رکورد میزان تولیدات است؛ در این میان یک راه موثر برای پایداری تولید محصولات کشاورزی رعایت تناوب زراعی است.

چنگلوائی اظهار داشت: چغندرقند پاییزه یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی برای رعایت تناوب زراعی در برخی استان ها از جمله خوزستان است. صرفه اقتصادی، بهبود وضعیت فیزیکی و شیمیایی خاک، تامین علوفه و تاثیر بر میزان کشت محصولات بعدی از مزایای کشت چغندر قند است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در محصول نیشکر به ازای مصرف هر مترمکعب آب، ۲۷۲ گرم شکر، در چغندر قند بهاره به ازای مصرف هر مترمکعب آب، ۳۱۲ گرم شکر و در چغندر قند خوزستان به ازای مصرف هر مترمکعب آب یکهزار و ۱۳۸ گرم شکر تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان داشت: از نظر تولید شکر در هر هکتار، چغندر قند پاییزه نسبت به چغندر قند بهاره بیش از یکهزار و ۳۰۰ کیلوگرم و نسبت به نیشکر بیش از یکهزار و ۲۰۰ کیلوگرم بیشتر است.

او تصریح کرد: از نظر توسعه سطح زیرکشت، عملکرد در واحد سطح و بهبود عیار در تولید چغندر قند پاییزه استان خوزستان شاهد رشد بوده ایم.

چنگلوائی در ادامه گفت: نکته مهم دیگر اینکه در کشت چغندرقند پاییزه از انحصار چند شهرستان معدود در خوزستان خارج شده و امکان کشت در شهرستان های متقاضی دیگر ایجاد شده است.

او تصریح کرد: بیش از ۹۷ درصد چغندر قند پاییزه کشور در استان خوزستان تولید می شود.

رئیس جهاد کشاورزی خوزستان افزود: شرکت های توسعه نیشکر همیشه در مقابل توسعه چغندر قند مقاومت می کردند اما اکنون برخی شرکت های نیشکری از جمله شرکت کارون به دنبال ۲منظوره کردن آسیاب های خود برای تولید شکر از نیشکر و چغندر قند هستند.

او اذعان داشت برداشت چغندر قند پاییزه با استان های دیگر بسیار متفاوت است، زیرا در این استان باید همزمان یک میلیون تن چغندر قند پاییزه، و یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن گندم برداشت شود، ضمن اینکه زمان برداشت این محصولات با کلزا، سیب زمینی و علوفه به هم نزدیک است.

کیخسرو چنگلوایی اظهار کرد: در استان خوزستان سه و نیم میلیون تن محصول کشاورزی در بازه زمانی ۴۰ روزه باید برداشت شود که کار را برای ما سخت می کند و باید برای تامین کامیون از هم اکنون مدیریت خوبی صورت گیرد.

او بیان داشت: در تلاش هستیم تا با همکاری معاونت اقتصادی استانداری خوزستان محصول چغندر قند پاییزه از عوارض خروج شهرداریها معاف شود. در بحث نظارت بر کارخانه های چغندرقند نیز باید افراد با انگیزه و با دانش مامور شوند. کارخانه داران نیز باید حضور این ناظران را برای همکاری و ایجاد اطمینان در کشاورزان بدانند.

چنگلوایی در ادامه گفت: مقدار زیادی نهاده های دامی در انبار بندر امام خمینی (ره) موجود است که از یکسو باعث ایجاد اطمینان خاطر در مرغداران و دامداران است اما از سویی دیگر یک زنگ خطر برای حوزه حمل و نقل است؛ در این شرایط مدیریت تخلیه و ترخیص نهاده ها از بندر را دنبال می کنیم تا در زمان حمل محصول چغندر قند و کلزا دچار مشکل نشویم.

او درخصوص پرداخت یارانه بذر و ماشین آلات کشاورزی نیز بیان کرد: یارانه بذر و ماشین آلات برای خوزستان پرداخت نشده اگر این یارانه به استان‌های دیگر تعلق گرفته باشد توهین به ما است و حتما این مساله را پیگیری می کنیم.

کشت چغندر قند درخوزستان از مهر ماه آغاز و تا ۴۰روز ادامه دارد.برداشت این محصول نیز از اردیبهشت سال آینده شروع و تا یک ماه ادامه دارد.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.