سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهشتی پور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

پالرمو و CFT درصورت مطابقت با قوانین ایران قابل پذیرش است

کارشناس مسائل بین الملل گفت:پالرمو و CFT زمانی برای ما قابل پذیرش هستند که با قوانین ایران مطابقت داشته باشند.

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نپیوستن ایران به FATF گفت: گروه ویژه اقدام مالی (در پولشویی) یا FATF  چهل و یک مورد را در نظر گرفته اند و اعضای این گروه در داد و ستدها یا تعاملات بانکی خود باید این موارد را راستای مبارزه با پولشویی و تروریسم سازمان یافته درنظر بگیرند.

او افزود: مهمترین گام برای مبارزه با گروههای تروریستی که ضربه سنگینی به آنها وارد خواهد کرد، کنترل منابع مالی آنها است. برای مثال قطع شدن منابع مالی داعش آنها را برای ادامه حیات با مشکلات جدی روبرو کرد.

بهشتی پور با اشاره به ۴۱ موردی که FATF  برای کشورهای جهان در راستای مبارزه با پولشویی در نظر گرفته است، گفت: ایران در سال ۱۳۹۵ با FATF   توافق کرد و پذیرفت که این موارد  را اجرایی کند، هرچند محقق کردن آنها تا امروز طول کشید ولی به اکثر آنها جامه عمل پوشاندیم.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه دو معاهده پالرمو و CFT هنوز اجرایی نشده اند، تصریح کرد: مخالفان این دو معاهده اظهار می کنند که پالرمو و CFT  امنیت ملی ما را به خطر انداخته و نوعی خود تحریمی بوجود می آورد؛ از طرفی دیگر تعریف کشورها از تروریسم هم با یکدیگر متفاوت است.

او ادامه داد: تا اختلاف نظرهای داخلی در مورد گروه ویژه اقدام مالی حل نشود، نباید این معاهدات را بپذیریم چراکه زمینه سو استفاده از ایران را فراهم می کند؛ مجلس شورای اسلامی که FATF  را پذیرفته به صراحت اعلام کرده است که مطابق بند یک ماده واحده، کنوانسیون پالرمو را نمی پذرد مگر اینکه این موارد را مطابق با قوانین داخلی ایران تفسیر کنند.

بهشتی پور اضافه کرد: اما مخالفان پالرمو اظهار می کنند که  موادی که ایران قصد دارد تحفظ از آنها را اعلام کند، در تضاد کلی با روح پالرمو بوده و طرف های مقابل آن را نخواهند پذیرفت.


بیشتر بخوانید: باید در قبال FATF آینده نگر باشیم


این کارشناس مسائل بین الملل عنوان کرد: اگر بخواهیم راه حل میانه ای برای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی پیدا کنیم، باید پالرمو و CFT  را مطابق با قوانین خود بپذیریم و اگر مخالفتی از سوی طرف های مقابل متوجه ما شود، باید سعی کنیم از منافع خود دفاع کنیم؛ اگر مجدد نپذیرفتند، در آن صورت ایران این معاهده را اجرا نکند.

او با بیان اینکه نمی دانم چرا مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر مجلس را نپذیرفته است، گفت: همچنان این موضوع به عنوان یک مشکل اساسی بر سر راه توافق ایران با FATF  قرار دارد؛ بحث این توافق به این واقعیت که با قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF   حتی با کشورهای نزدیک و همکار مانند روسیه، چین و ... هم نمی تواند کار کند زیرا عضو FATF   هستند.

بهشتی پور ادامه داد: اینکه در لیست سیاه قرار گرفتیم، در نهایت منجر می شود یا ارتباط ما با کشورهای عضو گروه ویژه اقدام مالی کاملا قطع شود، یا صادرات ایران ارزان تر و واردات از این کشورها گران تر باشد و در نهایت ما میلیون ها دلار برای نپوستن به این گروه  هزینه می کنیم همچنین ریسک سرمایه گذاری هم در کشورمان بالا می رود که به معنای افزایش بیمه های کشتیرانی، کالاهای صادراتی و وارداتی  و ... است.

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: ایران با FATF  مسئله ای ندارد بلکه با دو معاهده بین المللی که FATF  اصرار به پذیرش آن دارد مخالف است، البته این مسئله هم تنها برای ایران نیست  و از ۱۹۰ کشور دنیا، ۱۸۰ کشور این توصیه ها را اجرایی کرده اند.

او با بیان اینکه برخی کشورها در حال بررسی کردن و چانه زنی بر سر نحوه اجرایی کردن FATF   هستند، اضافه کرد: مشکل ما  با پالرمو و CFT   است نه گروه اقدام عملیات مالی، چراکه توصیه های این گروه را از زمان تصویب لایحه پولشویی در دولت نهم اجرایی کرده ایم.

انتهای پیام/

برچسب ها: fatf ، پالرمو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۳:۲۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
مرگ بردولت تروریست آمریکا
سید 29-29
۱۵:۱۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
این قوانین را خود امریکا وکشورهای همسو با امریکا ترتیب داده اند . وخود همین کشورها هستند که به داعش ودیگر تروریستها توپ وتانک وموشک ضدهوایی داده اند . چرا ملت اغوا می کنید . قوانین بین الملل وشورای امنیت . بجز همکاری با تروریست وکشورهای تروریستی هیچ کاری نکرده اند . برای یمن وفلسطین وسوریه وفعراق وافغانستان ولیبی .بجز و و یرانی آیا کار دیگری کرده اند . دیگر در کشور ایران باید . از قوانین استکباری نام نبرد ونام بردن آنها در خبرها ممنوع گردد .