او افزود: سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان پس از رایزنی هایی که در وین داشت، اظهار کرد که اگر خواسته های ایران جامعه عمل نپوشد، تهران از پیمان NPT خارج خواهد شد.
ساجدی با اشاره به اظهارات طرف های دیگر برجامی مبنی بر اینکه ایران از منافع توافق هسته ای بهره مند نشده است، تصریح کرد: ایران از منافع برجامی بهره مند نشده و به همین دلیل بر سر مواضع خود پایدار مانده است؛ از طرف دیگر اروپایی ها هم به واسطه فشارهای واشنگتن برای انجام اقدامات مورد تعهد خود در توافق هسته ای سردرگم شده اند.
این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات اروپایی ها مبنی بر اینکه ایران از منافع توافق هسته ای بهره مند نشده است به انجام اقدام عملی از سوی آنها منتهی خواهد شد، تصریح کرد: بعید می دانم که اقدام عملی در این زمینه انجام شود؛ زیرا اروپایی ها به دلیل تهدیدهای ایالات متحده جرات نمی کنند توافق برجام را اجرایی کنند؛ آنها سعی می کنند هم ایران به خواسته های خود برسد و هم اقدامی انجام ندهند که آمریکا تهدیدهای خود را عملی کند.
او در پایان تاکید کرد: تنها نگرانی اروپایی ها این است که ایران خروج از NPT را رقم نزند ولی از طرفی دیگر به دلیل تهدیدهای واشنگتن قادر نخواهند بود اقدام عملی در این راستا انجام دهند؛ چراکه اگر قصد انجام کاری را برای بهره مندی ایران از منافع برجامی داشته باشند، اجرای تعهداتشان نخستین گام خواهد بود.
در آخرین نشست طرف های برجامی که در سطح معاونین وزرا امور خارجه و در وین برگزار شد، طرف های اروپایی اعتراف کردند که ایران نتوانسته از منافعی که در توافق هسته ای پیشبینی شده است بهره مند شود.
بیشتر بخوانید: زمان دلجویی اروپاییها از آمریکا به سر آمده است
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم، خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و چهاردهم آبان همان سال دوره تازه تحریمهای ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل میشود به اجرا گذاشت.
انتهای پیام/