کارشناسان میگویند بخش اعظم قاره آفریقا با معضلاتی همچون خشونت، زیرساختهای بهداشتی ضعیف، شهرهای پرجمعیت با امکانات بهداشتی ناکافی، مدیریت ضعیف و مرزهای نفوذپذیر دست و پنجه نرم میکند که همگی آنها فرصتهای خوبی را برای شیوع بیماری فراهم میکند.
«تدروس آدهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت به تازگی از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا خواسته است برای مقابله با این ویروس با یکدیگر وارد همکاری شوند. وی افزود: بزرگترین نگرانی ما همچنان احتمال شیوع ویروس کرونا در کشورهایی است که نظام سلامت ضعیف و ناکارآمد دارند.
نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در جنوب منطقه صحرا روز جمعه در شهر لاگوس نیجریه گزارش شد و شناسایی دو مورد نیز پیشتر در مصر و الجزایر اعلام شد.
اندیشکده آمریکایی رند سال ۲۰۱۶ در گزارشی اعلام کرد از ۲۵ کشور جهان که در برابر شیوع بیماریهای عفونی آسیب پذیر هستند ۲۲ کشور در آفریقا و بقیه کشورها افغانستان، یمن و هائیتی هستند. کشورهای سومالی، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، سودان جنوبی، موریتانی و آنگولا در صدر این فهرست قرار دارند. به موجب این گزارش، شیوع این بیماریها کشورهایی در سراسر جنوب منطقه صحرا از منطقه ساحل تا شاخ آفریقا را دربر میگیرد که بسیاری از آنها با خشونت دست و پنجه نرم میکنند.
بیشتر بخوانید: آخرین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان
در این گزارش آمده است به رغم اینکه بیماریهای جدید به سرعت در سراسر جهان شیوع پیدا میکند، این کشورهای آسیب پذیر با مرزهای نفوذپذیر و کشورهای خشونت زده هستند که با بزرگترین خطرات و چالشهایی در زمینه بهداشت و درمان مواجهند.
شیوع بیماریهایی در آفریقا در گذشته از مالاریا گرفته تا ایدز و ابولا، هشدارهایی را درباره مشکلات موجود در بخش خدمات درمان این قاره به دنبال داشته است؛ مشکلاتی از قبیل کمبود پزشک، پرستار، دارو و تخت بیمارستان. شیوع بیماری مخاطراتی را برای افرادی با وضعیت جسمانی ضعیف ناشی از سوء تغذیه به دنبال خواهد داشت.
این در حالی است که برخی کشورها از تجهیزات کافی برای شناسایی سریع افراد آلوده به این ویروس و نیز قرنطینه افراد مبتلا برخوردار نیستند.
انتهای پیام/