مرجان پلویی، یک روانشناس در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روش های کنترل استرس ناشی از کرونا اظهار کرد: ترس و دلهره در مواجه با بیماریهای ناشناخته مانند کرونا تا حدی طبیعی است، اما ترس بیش از اندازه و یا بیخیالی و نادیده گرفتن موارد بهداشتی، آسیب زا هستند.
او بیان کرد: اگر نگران هستید بهتر است با دوستان صمیمی خود درمیان بگذارید اما اگر این استرس عملکرد روزانه شما را تحت تاثیر قرار داده با روان شناسان و مشاوران آن را در میان بگذارید. در منزل به فعالیتهای شاد مثل ورزش ، مطالعه، آشپزی، نقاشی و غیره بپردازید و کودک درونتان را فعال کنید؛ همچنین خبرها را از سایتهای معتبر دنبال کنید و از شایعات دوری کنید.
پلویی ادامه داد: از سیگار کشیدن دوری کنید همچنین دیده شده برخی از افراد بدون تجویز پزشک از آرام بخش استفاده میکنند که این عمل بسیار اشتباه است.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ تا چند ساعت روی سطوح زنده میماند؟
پلویی گفت: به توصیههای بهداشتی مانند شستن و ضدعفونی کردن دستها بهخصوص پس از استفاده از وسایل حملونقل عمومی، استفاده از ماسک، پوشاندن دهان با دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه، پرهیز از تماس نزدیک با افرادی که علائمی شبیه علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا دارند، عمل کنید.
او ادامه داد: سعی کنید از گمانهزنی نسبت به این بیماری خودداری کرده چراکه این خود یکی از عوامل افزایش استرس و اضطراب در جامعه است، دسترسی به اطلاعات صحیح و باکیفیت در مورد این ویروس میتواند در کنترل اضطراب کمک زیادی کند.
این رونشناس در پایان گفت: کارهای روزمره خود را انجام دهید، فعالیتهای بدنی مثل پیادهروی، دویدن و یا فعالیتهای کششی انجام دهید، وعدههای غذایی سالم مصرف کنید و بهاندازه کافی بخوابید و سرتان را با انجام فعالیتهای لذتبخش گرمکنید.در شرایط شیوع ویروس و بلاتکلیفی احساس ترس و اضطراب را از خود دور کنید. به آنچه در درونتان احساس میکنید توجه کرده و در یک دفتر یادداشت کنید.
انتهای پیام/