سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معنای ضرب المثل تفنگ حسن موسی هم نزد

آدمی برای تحقق آمال و آرزو‌های خویش به هر وسیله‌ای که متصورباشد توسل می‌جوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی که از همه طریق مایوس شد و آخرین مرجع امیدش هم نتوانست کاری انجام دهد به ضرب المثل بالا تمثل جسته می‌گوید: «این تفنگ حسن موسی هم نزد» یعنی آخرین تیر ترکش هم به هدف اجابت اصابت نکرده است.

بهترین تفنگسازان اخیر ایران سه نفر بودند به اسامی حاج مصطفی و حسن و موسی. حسن و موسی با یکدیگر شریک بودند و هر کدام در قسمتی از کار‌های تفنگسازی تخصص داشتند لذا تفنگ‌های ساخت آن‌ها بهتر و دقیقتر از تفنگ‌های حاج مصطفی و سایرین بوده است.

تفنگ ساخت حسن و موسی که اختصاراً تفنگ حسن موسی گفته می‌شد در هدف گیری مشهور بود که کمتر به خطا می‌رفت.

باین جهت شکارچیان و تیراندازان غالباً تفنگ حسن موسی می‌خریدند و اطمینان داشتند که در موقع تیراندازی بالا و پایین نمی‌زند و دقیقاً به هدف اصابت می‌کند.

از آنجایی که تفنگ حسن موسی مورد کمال اطمینان بود و شکارچیان با در دست داشتن این نوع تفنگ به موفقیتشان کاملا امیدوار بودند لذا چنانچه احیانا تفنگ حسن موسی هم در نشانه زنی به خطا می‌رفت موجب یاس و نومیدی تیرانداز و شکارچی می‌شد و دیگر دست و دلش به شکار نمی‌رفت و در پاسخ سئوال کنندگان می‌گفت:

تفنگ حسن موسی هم نزد و معنی استعاره‌ای آن کنایه از این است که همه چیز تمام شد و در انجام مقصود راه چاره و علاج دیگری متصور نیست.

منبع: تالاب

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۱ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
حسن وموسی زمان علی پناهیان ابهر