سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاپیتان سابق تیم ملی اسکی:

اسکی باز ایتالیایی در فاصله ۲ کیلومتری از شمشک جان خود را از دست داد

حسین ساوه شمشکی گفت: اسکی بازایتالیایی در فاصله ۲ کیلومتری از پیست شمشک در دره هفت چشمه به علت بهمن جان خود را از دست داده است.

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، اسکی تورینگ یا کوهستان حدود یک سال است که از زیر مجموعه کوهستان خارج شده و به زیر مجموعه فدراسیون اسکی پیوسته است. این رشته بسیار نو پا و علاقمندان آن نسبت به قبل بیشتر شده است. صرفا فقط علاقه مندی به این رشته کافی نیست بلکه باید نکات ایمنی هم رعایت شود. اسکی بازان کوهستان پیش از اسکی کردن باید یک نوع پوستی را به کف اسکی خود بچسبانند. مسیر اسکی لزوما لازم نیست که در کوه‌های نزدیک به پیست‌های اسکی باشد بلکه مهم بکر بودن برف کوه است. متاسفانه به دلیل نداشتن اطلاعات کافی حوادث این رشته بیشتر است.

همچنین عده‌ای به صورت خود جوش لوازم و تجهیزات این رشته را خریدار کرده اند و در کوه‌هایی که برف آن کوبیده نشده است اسکی کوهستان می‌کنند. اسکی بازان باید پیش از انجام اسکی کوهستان در کلاس‌های آموزشی همچون بهمن شناسی شرکت کنند تا سطح اطلاعاتی خود را در شرایط بحرانی بالا ببرند.

حسین ساوه شمشکی کاپیتان سابق تیم ملی اسکی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: دیروز ۳  اسکی باز کوهنورد در ۲ کیلومتری شمشک از ارتفاعات بالا می‌روند که پس از بهمن و ریزش برف یکی از آن‌ها جان خود را از دست می‌دهد. یک نفر ایرانی و ۲ نفر دیگر  پدر و پسر ایتالیایی بوده که پدر جان خود را به خاطر بهمن از دست می‌دهد. عده‌ای با هجمه به پیست شمشک معتقدند که اسکی باز ایتالیایی جان خود را در پیست شمشک از دست داده است در صورتی که پیست توسط اداره استاندار یک روز قبل از حادثه تعطیل شده بود.

او گفت: مسافتی که اسکی باز ایتالیایی جان خود را از دست داده است ۲ کیلومتر با پیست شمشک فاصله داشته است. این اتفاق حدود ساعت ۴ بعدازظهر اتفاق افتاده است که تمام پیست‌ها در این زمان تعطیل است. این گروه ۳ نفره با اسکی کوهستان از کوه بالا می‌رفتند. رشته اسکی کوهستان تا پارسال زیر مجموعه فدراسیون کوهستان بوده است و البته اسکی باز با بستن پوست به زیر پای خود می‌تواند بدون سر خوردن از روی برف به سمن بالای کوه حرکت کند.   اسکی کوهستان نیاز به بالابر ندارند و در جا‌هایی رواج دارد که برف نکوبیده و بکر باشد. این رشته یکی از رشته‌های تازه است که باید در کلاس‌های آموزشی مختلفی همچون بهمن شناسی شرکت کرد.

اسکی بازان کوهستان از موقعیت خود پس از بهمن اطلاعی نداشتند

ساوه شمشکی در ادامه عنوان کرد: اگر لیدر کوهنوردان اسکی باز نسبت به موقعیت خودشان اطلاعات دقیقی داشت شاید امداد رسانی سریع‌تر اتفاق می‌افتاد.   آن‌ها از قله آبک شروع به اسکی کردند و از قله لجنی به سمت دره هفت چشمه حرکت کردند. پس از وقوع بهمن اطلاعی که به گروه امداد و نجات داده شده بود گفتند حادثه در دره آبک رخ داده است. گروه امداد و نجات و سایرین ابتدا به دره آبک رفته اند و پس از اتلاف زمان متوجه شدند که حادثه در دره هفت چشمه رخ داده است.

اداره استاندارد پیست شمشک را یک روز قبل از حادثه بهمن تعطیل کرده بود

او افزود: این  ۳ نفر به صورت خود جوش اسکی کوهستان انجام داده اند. تعداد اسکی بازان کوهستان زیاد شده است و نظارت خوبی هم روی آن‌ها نیست. دیروز شهرداری شمشک به کمک منطقه ای که حادثه بهمن رخ داده بود و اگر شهرداری شمشک با لودر حضور نداشت ممکن بود شرایط امدادرسانی سخت تر می شد. 

کاپیتان سابق تیم ملی اسکی درباره تعطیلی پیست شمشک بیان کرد: اداره استانداردسازی در ۱۵ مورد به پیست شمشک ایراد گرفته بود که تمام این ایرادات توسط پیمانکار رفع شد، اما متاسفانه به خاطر عدم هماهنگی پیمانکار و اداره استاندارد پیست شمشک تعطیل شد. پیمانکار پیست شمشک گزارشی که پس از رفع ایرادات تهیه کرده بود را به اداره استاندارد ارسال نکرده بود. وقتی به پیمانکار اعلام کردیم گفت که حدود یک ماه پیش ایرادات بر طرف شده، اما در حال سپری کردن مراحل اداری است. مگر زمستان چند روز است که در این واپسین روز‌های زمستان پیست را تعطیل می‌کنند!


بیشتر بخوانید: صبا: فدراسیون اسکی بستر خوبی را برای ملی پوشان فراهم کرده است


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.