سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پارچه‌های وارداتی همچنان پیشتاز در بازار؛ تولید عیدانه پارچه رونق می‌گیرد؟

در آستانه عید نوروز تقاضای مردم برای خرید پارچه بیشتر می‌شود، این در حالی است که تولیدکنندگان این کالا در کشور همچنان با مشکل روبرو هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،در این روز‌ها که به پایان سال نزدیک می‌شویم بازار اقلام و کالا‌های موردنیاز شب عید با استقبال مردم روبرو می‌شود، پارچه نیز یکی از کالا‌هایی است که در سبد خرید بسیاری از مردم جای دارد؛ هرچند که در این سال‌ها با توجه به افزایش قیمت در همه کالاها، بازار پارچه نیز نوساناتی داشته و مانند گذشته مورد استقبال مردم واقع نمی‌شود، اما تلاش مسئولان در ساماندهی بازار پارچه بر آن است که با رونق تولید داخلی و حمایت از مصرف‌کننده، وضعیت این بازار را سامان ببخشند.

احمد تقی‌زاده رئیس اتحادیه پارچه‌فروشان اصفهان با شاره به وضعیت بازار پارچه در این روز‌ها اظهار داشت: در بازار پارچه مشکلی وجود ندارد و آنچه مورد نیاز مردم در شب عید است از نظر تعداد، تنوع، کمیت و کیفیت تأمین است و در بحث قیمت هم با توجه به نوسانات ارز که در سال‌های اخیر وجود داشته است، پارچه هم مانند سایر کالا‌ها تأثیر گرفته و تغییراتی داشته، اما هم‌اکنون ثابت است.

احمد تقی‌زاده افزود: استقبال مردم نسبت به سال‌های گذشته ضعیف شده است، اما در صورت افزایش خریدکنندگان ما مشکلی در عرضه پارچه نداریم.

او از تعامل سازنده‌ای در راستای تولید بیشتر پارچه ایرانی خبر داد و عنوان کرد: برای جلوگیری از خروج ارز، اتحادیه ما ارتباطات نزدیکی با انجمن نساجی برقرار کرده است و از آنجایی که اتحادیه با خواسته‌ها و تقاضای مردم در بازار سر و کار دارد، ما نیازسنجی کرده و آنچه که مورد نیاز مردم و بازار است را به انجمن سفارش داده و آن‌ها در داخل برای ما تولید می‌کنند.

رئیس اتحادیه پارچه‌فروشان اصفهان ادامه داد: این اقدام برای نخستین بار در تاریخ اتحادیه پارچه‌فروشان اصفهان رخ داده است و این نوید را می‌دهد که ما بسیاری از پارچه‌های مورد نیازمان را در داخل کشور و به خصوص در اصفهان تولید می‌کنیم؛ البته هنوز در بسیاری از موارد جای کار و تعامل وجود دارد، اما بخش زیادی از نیاز جامعه توسط همین تعامل انجمن و اتحادیه نساجی به عنوان تولیدکننده و اتحادیه پارچه‌فروشان به عنوان توزیع کننده برطرف شده است.

او با بیان اینکه پارچه‌های وارداتی هنوز به تعداد زیاد در بازار هست، گفت: زمان می‌برد تا دو طرف این تراز برابر و یا حتی تعداد پارچه‌های داخلی بیشتر شود، اما الان پارچه‌های داخلی رقابت می‌کنند و در تولید بسیاری از پوشاک نیز این پارچه‌ها به چشم می‌خورند.

تقی‌زاده در ارتباط با حمایت نهاد‌های مختلف از فرآیند نیازسنجی و تولید پارچه ایرانی تصریح کرد: همه سازمان‌ها از شنیدن تولید بسیاری از انواع پارچه‌ها در داخل خوشحال شده و ما را برای ادامه این فرآیند تشویق می‌کنند، اما حمایت صددرصدی وجود ندارد و صنایع نساجی نیاز به حمایت بیشتری دارد.

او ادامه داد: صنعت نساجی و تولید پارچه و ما به عنوان عرضه‌کننده در بازار در یک زنجیره تأمین هستیم که از ابتدا با مواد اولیه شروع شده و در پایان به دست مصرف کننده می‌رسد، نیاز است که ایرادات و ضعف‌های موجود در این زنجیره برطرف شود چراکه صنعت نساجی یکی از اشتغال‌زاترین صنایع و درآمدزا برای کشور است و از خروج ارز جلوگیری می‌کند.

رئیس اتحادیه پارچه‌فروشان اصفهان با بیان اینکه اگر مردم از پارچه‌های ایرانی حمایت کنند قطعاً سبب رونق این صنعت می‌شوند، گفت: نکته این است که پارچه‌ها باید از نظر کیفیت، کمیت و تنوع در سطح بالایی قرار داشته باشد چراکه سطح توقع مردم به دلیل استفاده از پارچه‌های خارجی در سالیان گذشته که مدام متناسب با مد‌های جدید تغییر کرده‌اند بالا رفته است.

اوافزود: ابتدا باید سطح توقع مصرف کننده برآورد شود و متناسب با آن، نیاز برطرف شود و سپس از مردم برای خرید پارچه ایرانی درخواست کرد.

تقی‌زاده عنوان کرد: با توجه به اینکه واردات سخت شده و قیمت بالای ارز صرفه اقتصادی برای واردات پارچه ندارد توجیهی برای وارد کردن این کالا وجود ندارد و قطعا تولید پارچه ایرانی بیش از پیش رونق پیدا می‌کند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.