سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به سوالات شما؛

ویروس کرونا؛ این ویروس چگونه گسترش می یابد؟

در این بسته به بعضی از پرسش‌های خوانندگان درباره‌‌ٔ ویروس کرونای جدید پاسخ داده ایم.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا ویروس جدید یک ویروس تنفسی است که در درجه اول از طریق تماس با شخص آلوده از طریق قطرات تنفسی فرد مثل عطسه منتقل می شود و یا از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی پخش می شود. برای مثال، در هنگام عطسه یا سرفه از قسمت داخلی آستین لباسشان یا دستمال کاغذی استفاده کنند و بلافاصله آن را درون سطل زباله دردار قرار دهند. همچنین  افراد باید دستان خود را مرتب با آب و صابون یا پاک کننده های دست حاوی الکل بشویند.

ویروس‌ کرونا بیشتر از شخص به شخص از طریق تماس نزدیک منتقل می‌شوند. در خانه، محل کار یا مراکز درمانی اگر فردی باشد که به ویروس کرونا مبتلاست و شما با او تماس داشته اید، احتمال ابتلای شما به ویروس بالاتر می‌رود.


 کرونا چه مدت روی سطوح زنده می ماند؟

هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا چه مدت در سطوح زنده می‌ماند، اگرچه مطالعات اولیه نشان می‌دهد که این ویروس ممکن است چند ساعتی زنده بماند. ضد عفونی کننده‌های معمولی می‌توانند ویروس را از بین ببرند و باعث می‌شوند که دیگر امکان ایجاد عفونت در افراد دیگر وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: بهبود بیش از ۲۵ هزار نفر از مبتلایان کرونا در جهان


تفاوت کرونا با آنفلوانزا

افراد مبتلا  به عفونت کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹، آنفلوانزا یا سرماخوردگی، معمولا علائم تنفسی مانند تب، سرفه و آبریزش بینی را نشان می‌دهند. اگرچه بسیاری از علائم یکسان هستند، اما در اثر ویروس‌های مختلف ایجاد می‌شوند.

به دلیل شباهت آن‌ها، تشخیص بیماری تنها بر اساس علائم بیماری دشوار است. به همین دلیل لازم است که آزمایشات تشخیصی برای تأیید شخص دارای کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ انجام شوند. مانند همیشه، سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند افرادی که سرفه، تب و مشکل تنفسی دارند باید زودتر به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشند. فرد بیمار اگر ۱۴ روز قبل از بروز علائم بیماری مسافرت کرده باشد و یا با کسی که مبتلا  به  بیماری‌های تنفسی بوده است، تماس نزدیک داشته باشد، باید به مراقبین بهداشتی اطلاع دهد.

دوره کمون کووید- ۱۹چه مدت است؟

دوره کمون فاصله زمانی بین ورود ویروس به بدن تا شروع اولین علائم بیماری است. برآورد‌های فعلی نشان می‌دهد که دوره کمون از ۲ تا ۱۱ روز متغیر است و با در دسترس قرار گرفتن داده‌های بیشتر، این تخمین‌ها اصلاح می‌شوند. براساس مطالعات سایر بیماری‌های کورونا ویروسی، مانند MERS و SARS، دوره کمون کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ می‌تواند تا ۱۴ روز باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
من الرژی دارم اذر ماه انفلوزا گرفتم خیلی حام بد بو بستری شدم الان هم داروی اسم میخورم ولی بعضی وقتا عطسه میکنم صدام عوض میشه دوباره درست میشه میترسم کرونا باشه لطفا راهنماییم کنید
ف.پیروز
۲۳:۵۱ ۲۲ فروردين ۱۳۹۹
آیا میتوانم کودک ۴ ساله ام را به پارک های جنگلی خلوت برای پیاده روی ببرم ؟
سلام
۱۹:۲۵ ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
با سلام
در این وضعیت رفتن به استخر، سونا بخار، سونا خشک و جکوزی چطور است؟
آیا احتمال انتقال ویروس افزایش می‌یابد؟
لطفاً به تفکیک پاسخ دهید.
ممنون
فرخ
۱۳:۰۴ ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
پزشک هستم ،کوتاه مینویسم
نکات کلیدی
۱ .این ویروس از همان خانواده ویروس سرما خوردگی است ۲ . ویروس زندگی انگلی دارد بدین معنی که نیاز به بافت زنده برای تکثیر و ایجاد بیماری دارد
محل تکثیر اولیه ویروس های تنفسی حلق است برای همین سرما خوردگی همیشه با علائم گلودرد شروع میشود
بنابراین بهداشت حلق با قرقره مایع انتی سپتیک چون محلول دهان شو یه که به آن آب لیمو اضافه کرده ایم که باعث تغییر ph محیط گلو و بهم زدن محیط تکثیر ویروس میشود.مهم است
یادمان باشد تکثیر عمدتا در شب هنگام خواب اتفاق می افتد و قرقره گلو طی روز و مخصوصا قبل خواب و حتی مکیدن قرص های گلو درد قبل از خواب بسیار اساسی است
سلام
۱۹:۲۹ ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
با سلام
در این وضعیت رفتن به استخر، سونا بخار، سونا خشک و جکوزی چطور است؟
آیا احتمال انتقال ویروس افزایش می‌یابد؟
لطفاً به تفکیک پاسخ دهید.
ممنون
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
من گلودرددارم وقبل خواب تنگی نفس ازخونه هم بیرون نرفتم ازکرونامیترسم به نظرتون لازمه برم دکتر
عمار
۰۰:۳۷ ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
ویروس کرونا؛ این ویروس چگونه گسترش می یابد؟ از طریق عمه جانش سرونا .