سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به سوالات شما؛

ویروس کرونا؛ این ویروس چیست و چند نوع است؟

در این بسته به بعضی از پرسش‌های خوانندگان درباره‌‌ٔ ویروس کرونای جدید پاسخ داده ایم.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کورونا ویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که هم در حیوانات و هم در انسان یافت می‌شوند. برخی از افراد آلوده به این بیماری، علائم بسیار متفاوتی از یک سرماخوردگی معمولی گرفته تا بیماری‌های شدیدتری مانند سندرم تنفسی خاورمیانه و سندرم حاد تنفسی شدید را دارا هستند. نسل تازه‌ای از ویروس کرونا یا کرونا ویروس در منطقه‌ای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان بسیاری را گرفته است.

تا کنون ابتلای ده‌ها هزار نفر به این ویروس گزارش شده است. به غیر از چین مواردی دیگری از ابتلا به این بیماری، که نام رسمی آن کُووید-۱۹ است، در چندین کشور، از جمله تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم مشاهده شده است.

کورونا ویروس نُوول (جدید) چیست؟

کورونا ویروس نوول نوعی از کرونا ویروس است که قبل از این در انسان شناسایی نشده بوده است؛ که اکنون به نام ۲۰۱۹ -nCoV ،کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ یا "نوول" نامیده می‌شود، پیش از این که شیوع آن در شهر ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ گزارش شود، قبلا شناسایی نشده و تشخیص داده نشده بود.

بیشتر بخوانید: خطر شیوع کرونا در ایران/ هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید


نام این کرونا ویروس جدید (CoV) که  CO مخفف کرونا، VI مخفف ویروس و D به معنی بیماری (در انگلیسی) است . قبلاً به این بیماری «کروناویروس جدید ۲۰۱۹» یا «nCoV-2019» می‌گفتند. ویروس COVID-19 ویروس جدیدی بوده و به خانواده ویروس‌هایی همچون سارس (سندروم تنفسی حاد) و سایر سرماخوردگی‌های معمولی مرتبط است.

آیا ویروس جدید، همان SARS است؟

خیر، کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ از خانواده‌ای مشابه ویروس‌های سندرم شدید تنفسی حاد  است، اما همان ویروس نیست.

بيماری سارس چيست؟

سارس یک بیماری بسیار شدید تنفسی است. این بیماری از اوایل فوریه ۲۰۰۳ (بهمن ماه ۱۳۸۱) از ایالت کوانگ دونگ چین شروع شده است. متعاقباً در مناطق دیگری از کشور چین از جمله پایتخت این کشور، پکن، هنگ کنگ، تایوان و مناطقی از آسیا، اروپا و شمال آمریکا، شامل کشورهای، ویتنام، اندونزی، فیلیپین، سنگاپور، کانادا، مالزی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، تایلند، استرالیا، برزیل، بلغارستان، هندوستان، ژاپن، کویت، مغولستان، جمهوری ایرلند، رومانی، اسپانیا، انگلستان، سوئد، سوئیس و افریقای جنوبی بیماری دیده شده است. طبق آخرین اطلاعات منتشر شده، در حال حاضر انتقال ویروس در کشور‌های چین، هنگ کنگ، تایوان و فیلیپین صورت می‌گیرد. مرگ و میر بیماری حدود ۶% است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
مسعود
۲۳:۴۲ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
در یکی از حیوانات دریایی مثلا عروس دریایی که باله های بسیار سمی دارد و هر ماهی یا جانداری به این باله ها برخورد کند همان لحظه میمیرند چون که هزاران سم در این باله ها وجود دارد که باعث مرگ فوری جانداران میشود که البته هیچ پاد زهری هم ندارد که میتوان گفت ویروس کورونا هم شاید از همچین حیواناتی به انسان ها سرایت کرده باشد.
اسماعیل ابوفاطمه
۱۹:۳۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
با سلام در صورتی که فردی کورونا بگیرد و بهبود یابد ایا احتمال ابتلای مجدد دارد یا نسبت به ویروس بیمه می شود ؟