سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه‌چیز درباره «مروارید صحرا» در سوریه/ از ردپای جنایات داعش تا گورهای لوکس

قصد داریم اطلاعاتی جالب و خواندنی درباره شهر تاریخی پالمیرا واقع در سوریه را با شما در میان بگذاریم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پالمیرا زمانی در جهان باستان یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی جهان بود، این شهر تبلور هنر و معماری قرن‌های نخست و دوم به‌شمار می‌رود که در آن تکنیک‌های یونانی و رومی با سنت‌های محلی و نفوذ ایران باستان در هم آمیخته است.

زمانی که در سراسر جهان قدم می زنید متوجه وجود مکان هایی تاریخی خواهید شد که هر کدام معرف تاریخ و فرهنگ زمان خود می باشد. حال در میان این گستره از مکان های تاریخی شهرهایی وجود دارند که در زمان خود جمعیت بسیاری را درونشان پوشش داده و محلی برای زندگی و تجارت بوده اند.

اینکه به چه دلیل این مهمترین شهرهای تاریخی کنار گذاشته شده و برای مدت های طولانی ترک شده اند تا مقادیر زیادی خاک و شن بر روی آن ها قرار بگیرد آن چیزی است که محققان باستان شناسی در پی اکتشاف آن می باشند. تعداد این شهرهای کهن بسیار بوده اما در این مطلب می خواهیم شهر پالمیرا، یکی از این شهرهای تاریخی را معرفی کنیم.


آمفی‌تئاتر پالمیرا

 

شهر پالمیرا | Palmyra

پالمیرا نام شهری باستانی در استان حُمص سوریه و در ۲۱۰ کیلومتری دمشق است. ساکنان پالمیرا را آرامی‌ها، عموریان، عرب‌ها و اقلیتی از یهودیان تشکیل می‌دادند. در هم‌جواری ویرانه‌های باستانی پالمیرا، شهر تدمر واقع شده که نام عربی معادل برای پالمیرا نیز هست.


این شهر باستانی که به «مروارید صحرا» معروف است یکی از مهم‌ترین ویرانه‌های تاریخی جهان و یکی از آثار ثبت شدهٔ سوریه است که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.قدمت بخش اعظم ویرانه‌های پالمیرا به سده‌های یکم و دوم میلادی بازمی‌گردد.

امپراتوری رم Diocletian دیوارهای شهر را ساخته و آن ها را گسترش داد تا بتواند آن را از تهدید ساسانیان دور نگه دارد. این شهر در سال ۶۳۴ میلادی توسط اعراب مسلمان فتح شده اما به صورت دست نخورده باقی ماند تا اینکه شهر پالمیرا تحت سلطه حکومت عثمانی تنزل پیدا کرده و به اندازه یک روستا ارزش آن کاهش پیدا کرد تا اینکه در نهایت در قرن هفدهم توسط مسافران غربی مکان آن کشف گردید.

برای قرن ها شهر پالمیرا که به شهر درختان نخل نیز شهرت داشت به عنوان مکانی مهم و ثروتمند و همچنین یکی از مهمترین شهرهای تاریخی در جهان به شمار می رفت که در امتداد مسیر کاروان هایی که از ایران به سمت بنادر رومی در سوریه می رفتند قرار داشت. در سال ۲۱۲ میلادی زمانی که ساسانیان دهانه رودهای دجله و فرات را فتح کردند از میزان تجارت پالمیرا کاسته شد.

پالمیرا، از مهم‌ترین مراکز فرهنگی جهان

پالمیرا زمانی در جهان باستان یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی جهان بود، این شهر تبلور هنر و معماری قرن‌های نخست و دوم به‌شمار می‌رود که در آن تکنیک‌های یونانی و رومی با سنت‌های محلی و نفوذ ایران باستان در هم آمیخته است. این محوطه حاوی بیش از هزار ستون و یک گورستان عظیم شامل بیش از ۵۰۰ مقبره است. تا پیش از جنگ داخلی سوریه هر سال بیش از ۱۵۰ هزار جهانگرد از پالمیرا بازدید می‌کردند.


عکس های شهر تاریخی پالمیرا

 

بخش‌های مختلف شهر پالمیرا


دژ
دژ پالمیرا، روی تپه‌های مرتفع اطراف شهر واقع شده و مشرف به شهر پالمیرا است.

معبد بَعَل
معبدی برای بزرگ‌ترین خدای بین‌النهرین. شهروندان پالمیرا در نخستین سده پس از میلاد دست به کار ساختن معبدی برای خدای «بعل» به سبک رومی‌ها شدند. مخارج ساخت این معبد را امپراتوری روم پرداخت کرد. این اقدام برای قدردانی از مردم این شهر به خاطر الحاق به امپراتوری روم بود.

ستون‌های این معبد در جریان جنگ داخلی سوریه به شدت آسیب دیده‌اند. جای گلوله‌ها بر ستون‌های معبد دیده می‌شوند.

دروازه هادریان
دروازه ورود به مسیری با ستون‌های عظیم با طول حدود یک کیلومتر است که در قرن دوم میلادی بهره‌برداری شد. دروازه هادریان که به افتخار هادریان امپراتور روم ساخته شده، آغاز این مسیر طولانی است. ساخت این مسیر با سبک معماری رومی - یونانی است که در آن ایام بسیار رواج داشت.

بنای چهار وجهی یا تتراپیلون
بنای چهار وجهی یا تتراپیلون در چهارراهی در پالمیرا قرار دارد. چهار بنای چهار ستونه بلند و باریک از جنس سنگ گرانیت قرمز که از معادن اسوان به این منطقه آورده شده‌اند. این چهار بنا سرپوشیده‌اند. در گذشته در میان هر یک از بناهای چهار ستونه مجسمه‌هایی قرار داشته‌اند. امروزه تنها یکی از ستون‌ها باستانی است و بقیه در دوران‌های بعد ساخته شده‌اند.


خدایان پالمیرا، مربوط به قرن اول پس از میلاد که در موزه لوور نگهداری می‌شوند

معبد بَعَل شَمین
معبد بعل شمین وقف خدای فنیقی توفان و باران‌های حاصل‌خیزکننده شده‌بود.
در تاریخ ۲۳ اوت ۲۰۱۵ میلادی، سازمان میراث باستانی سوریه گزارش داد که گروه دولت اسلامی عراق و شام، با استفاده از مواد منفجره، «درون‌خانه معبد را از داخل تخریب و ستون‌های اطراف معبد را فروپاشیده است». قدمت معبد بعل شمین به سده اول میلادی برمی‌گشت.

معبد شامین- بعل (خدای باد)
شامین- بعل نام خدای باد بود. جالب این که معبد خدای باد بیشتر از دره قبرها، در انتهای مسیر ستون‌ها، از آسیب باد و طوفان‌های صحرایی در امان مانده‌است. گفته می‌شود فنیقی‌های مهاجری که بعدها بر پالمیرا مستقر شدند، این معبد را ساخته‌اند. زمان دقیق ساخت معبد شامین- بعل مشخص نیست.

آمفی تئاتر
بر روی این صحنه نمایش (آمفی تئاتر) که جلوی کاخ قرار داشت نمایشنامه‌های شرقی اجرا می‌شدند. از این مکان همچنین برای جنگ حیوانات یا مبارزه گلادیاتورها نیز استفاده می‌شد. پالمیرا تحت تأثیر شدید شهرهای یونانی-رومی بود. میدان‌هایی با ستون‌های بلند، معادن آب‌های معدنی یا آمفی تئاتر مشخصه شهرهای یونانی- رومی بودند که در پالمیرا نیز یافت می‌شدند.


عکس های شهر باستانی پالمیرا

میدان آگورا

آگورا میدان تجمع قشرهای حاکم بود. در این میدان بزرگ با ستون‌های بلند افرادی از قشرهای حاکم در پالمیرا تجمع می‌کردند. مجسمه قهرمانان این سرزمین نیز در این میدان جمع‌آوری می‌شد. در جنوب غربی این میدان آثاری از یک عمارت وجود دارد که احتمالاً جلسه «شورای شهر» در آن برگزار می‌شد. در شورای شهر خانواده‌های پرنفوذ تاجران عضویت داشتند.

گورهای لوکس
در جلوی دروازه‌های شهر قبرستان قرار داشت. خانواده‌های پرنفوذ مقبره‌هایی با برج‌های بلند برای اعضای خود می‌ساختند و در آن قبرهایی بود برای نسل‌های مختلف. چند مقبره تزئین شده هنوز پابرجا هستند با تابوت‌دان‌هایی از جنس سنگ برای نگهداری از جسدها.

تاق پیروزی
قدمت تاق پیروزی پالمیرا حدود دو هزار سال بوده‌است. تروریست‌های داعش در ۵ اکتبر ۲۰۱۵ میلادی (۱۳ مهر ۱۳۹۴) این تاق را ویران کردند.

پالمیرا قبل و بعد از داعش

گروه تروریستی داعش کنترل شهر باستانی پالمیرا را در اردیبهشت 1394در دست گرفت. علاوه بر اینکه دهها یا شاید صدها تن از ساکنان این شهر قربانی جنایات گروه تروریستی داعش شدند، بسیاری از ابنیه تاریخی این شهر نیز تخریب شد.

تروریست‌های داعش در خلال اشغال پالمیرا از آمفی تئاتر این شهر باستانی برای اعدام‌های عمومی استفاده کرده و خالد الاسعد، باستان شناس و رئیس سابق آثار باستانی این شهر را کشتند.

تروریست‌های داعش همچنین معبد 2000 ساله «بعل شامین» و «معبد بل» را تخریب کرده و «طاق نصرت» این شهر را که قدمت آن به سال 200 بعد از میلاد می‌رسید، منفجر کردند.

دانستنی های جالب، مفید و عجیب از سراسر دنیا در سرویس وبگردی

«شهید مالکوم ایکس» مبارزی شیعه از دل آمریکا/ از ماجرای مسلمان کردن «محمدعلی کلی» تا دست رد زدن به سینه وهابی‌های سعودی

دست نوشته پوتین چقدر می‌ارزد؟

لطیفه‌های زمخت!

اعجوبه‌ای که پیشنهاد رئال مادرید را هم رد کرد!

پای ایرانیان چه شکلی است؟ + عکس

صفر تا صد عملیات «توازن بازدارندگی سوم» ارتش یمن/ ضربه‌ای که سر بزنگاه زده شد

علت و علائم سوختن واشر سر سیلندر خودرو

افزایش وزن سریع و ۱۱ نشانه بروز مساله‌ای جدی در بدن

کاهش وزن سریع و ۱۱ نشانه بروز مساله‌ای جدی در بدن

نوشابه‌های گازدار با بدن ما چه می‌کنند؟

۵ نوشیدنی که از ناسالم بودن آن‌ها خبر ندارید

اعترافات تازه داماد در صحنه جنایت

چگونه عملکرد ورزشی را ارتقا و خستگی عضلانی را کاهش دهیم؟

زوایایی پنهان از توان موشکی و پهپادی انصارالله/ عملیاتی که محاسبات عربستان را به‌هم ریخت + تصاویر

عجیب و غریب‌ترین هواداران فوتبال که تاکنون دیده‌اید + تصاویر

چگونه ریزش مو ایجاد می‌شود؟

آیا رنگ مو باعث ابتلا به سرطان می‌شود؟

بهترین فیلم‌ها درباره «سرقت از بانک» که باید تماشا کنید + تصاویر

ناخن فرو رونده چیست؟

مزایای جالب پوست چرب

ناکامی پسر شیشه‌ای در مخفی کردن جسد مادر در یخچال

با پوست تخم مرغ خود را درمان کنید!

نخستین فرد در دنیا  که بینی اش را جراحی کرد+ عکس

از فیوژن کروکت؛ کوفته سوخاری سبزیجات تا سوپ بادمجان کبابی برای عصرانه + طرز تهیه

با استفاده از رنگ افراد را بشناسید

اپیدمی خرید بازیکنان خارجی بی‌نظم در پرسپولیس

مرگ دختربچه ۸ ساله در اثر پیری

دختر جوان: عکس های سلفی زندگی ام را نابود کرد؛ فرزین آلبوم سیاه را برای خانواده خواستگارم فرستاد

بسته آشپزی/ از طرز تهیه غذای برزیلی خوش طعم تا یتیمچه؛ به سبک شهر‌های مختلف ایران

بیماری‌هایی که افراد را در برخی کار‌ها نابغه می‌کنند

کاربردهای جالب و عجیب پوست موز برای تمیز کردن خانه

باور های غلط درباره «ناباروری»

روش‌های ساده برای لاغر کردن صورت

علت لرزش ماشین لباسشویی و راه‌های رفع تکان خوردن آن

۱۰ روش برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف و فضای خانه

چرا کابوس دیدن برایمان مفید است؟

با کودک فضول و خبرچین چگونه رفتار کنیم؟

فروش تلفن همراه متوقف شده است؟

زنی به نام «رخ» سرکرده باند تبهکاران شطرنجی

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

برچسب ها: گردشگری ، پالمیرا ، سوریه ، داعش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
لعنت و مرگ بر بنیان گذاران داعش غربیها و آمریکا و عربستان و همدستانش .امیدوارم روزی بشود که ملت سوریه انتقام این خرابی‌ها را باعلم ودانش از این جنایتکاران بگیرن.و کشورشان را بسازند .خدایا درود و رحمتت را بر روح بزرگ وپاک سردار عزیزمان شهید سلیمانی بفرست.