او بیان کرد: کتاب همواره خریدار و خواهان دارد و این امر وظیفه ما را سنگین میکند.
مدیر موسسه نمایشگاههای فرهنگی هنری ایران با اشاره به اینکه در کنار نمایشگاههای کتاب فعالیتهای فرهنگی و هنری خوبی صورت میگیرد، افزود: نزدیک به ۴۰۰ عنوان فعالیت فرهنگی در کنار نمایشگاه برگزار میشود که اقدام بزرگی است.
او اظهار داشت: در سطح بینالملل نیز تلاش کردیم در همه کشورهایی که رصد و برنامهریزی شده نمایشگاه برگزار کنیم و هماینک در سیستان و بلوچستان شاهد برپایی چنین نمایشگاهی هستیم.
آشنا گفت: حضور ۳۰۰ ناشر در سیستان و بلوچستان قابل توجه و تقدیر است.
او افزود: این نمایشگاه فرصت خوبی برای دانشآموزان، دانشجویان، طلاب و اهل فن فراهم میآورد و یک میلیارد تومان یارانه برای کتاب رقم خوبی است که امیدواریم با توجه به تغییر مکان نمایشگاه و پایان سال استقبال خوبی صورت گیرد.
مدیر موسسه نمایشگاههای فرهنگی و هنری ایران اظهار داشت: هر سال نزدیک به ۱۰۰ هزار عنوان کتاب چاپ میکنیم که حدود ۷۰ درصد آنها تالیف و تازههای چاپ هستند، اما زمانی که محتوای آنها را نگاه میکنیم میبینیم چیزی که باید بخوانیم و چنگی به دل بزند نیست.
قائم مقام نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز گفت: برپایی نمایشگاه کتاب در این استان نشاندهنده فرهنگ غنی و سابقه تمدنی مردم این دیار است.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا بینیاز اظهار داشت: کتاب در اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است تا جاییکه معجزه پیامبر (ص) کتاب است و اولین خطاب خدا به ایشان نیز "اقراء" یعنی "بخوان" است.
او با اشاره به اینکه اولین سوره نازل شده بر پیامبر تجلیل و تعظیم از قلم است، گفت: در قرآن بیش از ۲۵۲ بار لفظ کتاب، بیش از ۵۸۰ بار علم، سه بار کلمه اقراء و ۲ بار قلم ذکر شده که همه دلیل بر اهمیت علم، کتاب و کتابخوانی است.
قائم مقام نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان افزود: اهتمام به علم، کتاب و کتابخوانی از کارهای ارزشمندی است که باید نگاه ویژهای به آن داشت.
او بیان کرد: یک جامعه متمدن جامعهای است که توجه به کتاب و کتابخوانی داشته باشد، اما متاسفانه با وجود فرهنگ غنی کشور و این استان سرانه مطالعه کتاب در مقایسه با جهان پایین است.
حجت الاسلام بینیاز به نمایشگاه کتاب اشاره کرد و ادامه داد: این نمایشگاه یکی از پررونقترین نمایشگاهها در سطح استان است که خود نشان از توجه مسوولان و مردم به کتاب و کتابخوانی است.
او گفت: انس با کتاب و فرهنگ کتابخوانی و توجه به آن بسیار مهم است که امیدواریم شاهد ارتقای بیشتر این فرهنگ در سیستان و بلوچستان باشیم.
استاد حوزه علمیه دارالعلوم اهل سنت زاهدان نیز در این مراسم اظهار داشت: عدهای ندانسته و عدهای به قصد میخواهند چهرهای بد و خشن از سیستان و بلوچستان را نشان دهند که اقداماتی مانند برپایی نمایشگاه کتاب میتواند چهره استان را به بهترین شکل نشان دهد.
مفتی محمد قاسم قاسمی با اشاره به اینکه فرهنگ علم و دانش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در این استان رونق یافته است، افزود: باید در کنار این نمایشگاهها تلاش شود تا فرهنگ کتابخوانی رونق پیدا کند و کتابها را توسعه دهیم.
او گفت: امروز فضای مجازی فرهنگ کتابخوانی را کمرنگ کرده که باید اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود.
در پایان این مراسم از کتاب تبارشناسی شکافهای قومی و اجتماعی سیستان و بلوچستان نوشته قاسم سیاسر رونمایی شد.
بیست و یکمین نمایشگاه کتاب سیستان و بلوچستان از امروز به مدت یک هفته از ساعت ۱۵ تا ۲۱ برای بازدید عموم دایر است.
انتهای پیام/ع