سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رهبر انقلاب:

سبک زندگی فاطمی، الگویی برای همبستگی اجتماعی

صفحه اینستاگرامی ریحانه منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، پستی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار با مداحان اهل بیت (ع) درباره سبک زندگی حضرت فاطمه (س) منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، صفحه اینستاگرامی ریحانه منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای، بخشی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار با مداحان اهل بیت (س) در روز ولادت حضرت فاطمه (س) را منتشر و دیدگاه ایشان درباره سبک زندگی این بانو در کمک کردن به دیگران و همبستگی اجتماعی را بازنشر داد.

بر اساس این پست رهبر انقلاب با بیان ضرورت افزایش همبستگی اجتماعی در جامعه کنونی، آثار و پیامد‌های مثبت این ویژگی در بین مردم را بیان کردند.

در این پست همچنین مصادیقی از همبستگی اجتماعی به صورت عکس نوشته منتشر شده است.

در ادامه متن و پست منتشر شده توسط صفحه ریحانه را مشاهده می‌کنید:

" سبک زندگی فاطمی، الگویی برای همبستگی اجتماعی
تحریریه‌ی ریحانه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در بیانات‌شان در دیدار مداحان، به همبستگی اجتماعی به عنوان یک ویژگی بارز حضرت زهرا سلام‌الله اشاره کردند و فرمودند:

«یک بخشی از رفتار این بزرگوار و از معارف فاطمی، مسئله‌ی کمک به دیگران است که من میخواهم امروز روی این همبستگی اجتماعی و کمک به دیگران یک چند جمله‌ای عرض بکنم... انسان‌ها در جامعه موظّفند که به معنای واقعی کلمه به یکدیگر کمک بکنند؛ هم کمک مالی، هم کمک فکری، هم کمک آبرویی، انواع و اقسام کمک‌ها باید در جامعه شکل بگیرد؛ این درس فاطمی است.»

تغییر دیدگاه افراد جامعه لازمه همبستگی اجتماعی

سوالی که در اینجا به وجود می‌آید این است که ما چرا به این نوع از همبستگی نیاز داریم و چگونه باید در راستای رسیدن به آن فعالیت کنیم؟ به نظر می‌رسد همبستگی اجتماعی، از آن مفاهیم فراموش‌شده‌ای است که جامعه ما در حال حاضر به آن نیاز دارد.
این احساس وظیفه به دیگر اعضای جامعه، باعث ایجاد حس همدلی در افراد می‌شود و به مرور دوستی‌ها و صمیمیت میان تک‌تک مردم افزایش می‌یابد. کمک به یکدیگر، از آن رفتار‌های مسری است که به سرعت در جامعه تکثیر می‌شود و روحیه جمعی به سمت یاری رساندن به یکدیگر سوق داده می‌شود.

اگر بستر جامعه به واسطه احساس مسئولیت از طرف خود مردم، تبدیل به بستری برای همبستگی اجتماعی و یاری رساندن به هم باشد، قطعا مردم احساس امنیت بیشتری می‌کنند. درنتیجه وقتی جو غالب در جامعه، جو دوستی و کمک به یکدیگر باشد، این جامعه زودتر و بهتر به اهداف متعالی خود می‌رسد.

کمک کردن به دیگران، همچنین، منیت و بخل را در فرد از بین می‌برد و بدین ترتیب سبب رشد شخصی افراد نیز می‌شود.
اما برای رسیدن به چنین نتیجه‌ای به تغییر دیدگاه و نگاه کلان در رفتار اجتماعی افراد داریم. یعنی همه افراد جامعه با این دید و نگاه که باید به یکدیگر کمک کنند و در چهارچوب و راستای همبستگی اجتماعی باشند، با یکدیگر تعامل داشته باشند.

مصادیق همبستگی اجتماعی در سیره فاطمی

معنی همبستگی و مسئولیت اجتماعی، از فردی به فرد دیگر می‌تواند متغیر باشد. یاری رساندن یک پزشک با یک دانشجو، یک خانم خانه‌دار و. شبیه به یکدیگر نیست و هریک به روش‌های مختلفی می‌توانند به هم‌میهنان‌شان یاری برسانند. با همه این تفاوت‌ها، ما در این مطلب با توجه به زندگی حضرت فاطمه و بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به چند نمونه از همبستگی‌های اجتماعی اشاره می‌کنیم. "

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.