این مقام قطری گفت: ایران بنادر و فرودگاههای خود را پس از محاصره بر روی ما باز کرد و قدردان نقش هر کسی که در کنار ما ایستاد، هستیم. بیشتر کالاها از حریم هوایی ایران، وارد قطر میشود.
وزیر امور خارجه قطر افزود: دوحه حدود سه سال است قربانی محاصره است و از تلاشهای امیر کویت برای دستیابی به راه حل قدردانی میکنیم. ما مذاکراتی را با عربستان آغاز کرده بودیم، اما در ماه ژانویه گذشته بدون هیچ توضیحی متوقف شد. از هر تلاشی برای حل بحران خلیج فارس استقبال میکنیم.
محمد بن عبدالرحمن همچنین گفت: بندر حمد میزبان حدود ۷۰ درصدی کالاهایی است که به قطر میرسد. منافع ما آن است که منطقه به دور از هر نوع کشمکشی باشد و مناقشهای بین آمریکا و ایران صورت نگیرد.
وی در ادامه از کشورهای خاورمیانه برای توافقنامه مشترک امنیتی مبتنی بر احترام به حق حاکمیت کشورها و خودداری از دخالت در امور آنها، دعوت کرد.
او در بخش دیگری از سخنانش به مسئله فلسطین پرداخت و گفت: از هر پیشرفتی در گفتوگوهای صلح بین فلسطینیها و اسرائیلیها که مطابق قطعنامههای بین المللی باشد، استقبال میکنیم. قطر از جمله بزرگترین حامیان فلسطینی هاست.
محمد بن عبدالرحمن درباره افغانستان و لیبی هم گفت: پیشرفتی که در مذاکرات بین طالبان و واشنگتن در قطر به دست آمد، گامی در مسیر صلح در افغانستان است. موضع ثابتی در حمایت از دولت قانونی در لیبی یعنی دولت وفاق ملی این کشور داریم. باید برای تثبیت آتش بس در لیبی و دستیابی به راه حل سیاسی در این کشور تلاش کرد. یکی از طرفها به قطعنامههای بین المللی مربوط به آتش بس در لیبی احترام نمیگذارد. باید به قطعنامههای بین المللی درباره ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی و نیز از گفتوگو بین لیبیاییها حمایت کرد.
گروهی از کشورها به سرکردگی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در ژوئن ۲۰۱۷ با تشکیل یک ائتلاف، قطر را تحت محاصره دیپلماتیک و اقتصادی قرار دادند. با این حال این بحران در عوض به زانو درآوردن قطر باعث شده دوحه به اشکال مختلفی از نتایج آن بهرهمند شود. محاصره باعث شده قطر به دنبال تنوع بخشی به روابط منطقهای و جهانی خود و کسب استقلال عمل از ریاض و ابوظبی برود.
انتهای پیام/