سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل هنرهای تجسمی معاونت هنری ارشاد در جمع خبرنگاران:

باید از جشنواره هنرهای تجسمی فجر دستاورد علمی به یادگار بگذاریم

هادی مظفری گفت: تأکید من‌ این است که علاوه بر بعد هنری و تجاری به بعد میراث علمی جشنواره هنر‌های تجسمی هم توجه شود.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هادی مظفری مدیر کل اداره هنر‌های تجسمی ارشاد، در مراسم افتتاح دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در خصوص کم فروغی نمایشگاه این دوره به خبرنگاران گفت: من این‌طور فکر نمی‌کنم؛ به نظرم باید بخش‌های مختلف نمایشگاه را در فرصتی خلوت مشاهده و بعد قضاوت کرد.

وی درباره تعداد روز‌های نمایشگاه آثار جشنواره تجسمی فجر اظهار کرد: سال گذشته جشنواره تجسمی فجر زودتر از سایر جشنواره‌ها افتتاح و دیرتر از آن‌ها تمام شد و طولانی بودن ایام نمایشگاه بخشی از کار را فرسوده کرد. به طور کلی مدت زمان استاندارد نمایشگاه هنری، در کشور یک هفته است و ما هم سعی کردیم به این استاندارد نزدیک شویم. برنامه‌ها و رویداد‌های پیش بینی شده در همین ایام برگزار می شوند و از روز اول هم گفت‌وگوی بین هنر‌ها با حضور اساتید دانشگاه آغاز می‌شود و بخش مفاخر هم در روز اختتامیه خواهد بود و به نظرم امسال شاهد اختتامیه متفاوت تری خواهیم بود.

مظفری درباره فاصله ۵ روزه بین اتمام نمایشگاه و مراسم اختتامیه بیان کرد: تاریخی که از قبل با تالار وحدت هماهنگ شده همان ۹ اسفند است. به نظرم این چند روز وقفه کمک می‌کند تا ما کتاب جشنواره را هم چاپ و در آیین اختتامیه آن را رونمایی کنیم.

وی درباره نحوه داوری آثار جشنواره و اعطای جوایز اظهار کرد: شورای هنری هر بخش متشکل از دبیر و داوران تشکیل شده است که آثار شایسته جایزه و همچنین خرید را تعیین می‌کنند. بهترین آثار برای خرید معرفی می شوند و به نظرم بین رشته‌های ده گانه یک تا سه نفر شایسته جایزه و خرید خواهیم داشت.

مدیر کل هنر‌های تجسمی ارشاد با اشاره به بخش‌های ویژه جشنواره تجسمی فجر بیان کرد: امسال یک نقاشی از آقای محسن حیدری به یاد جانباختگان پرواز اوکراین به نمایش در آمده و در بخش بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم، آقای گنجی روی پرتره و آقای لوایی روی سردیس سردار در حال کار هستند که در اختتامیه رونمایی خواهد شد. همچنین از اثر آقای روح الامین که برای سردار سلیمانی کار شده و در فضای مجازی مورد استقبال قرار گرفت، رونمایی می‌شود.

رئیس جشنواره تجسمی فجر در پاسخ به اینکه آیا با تغییر فضای نمایشگاه آن چیزی که مدنظرتان بود اتفاق افتاد یا خیر، گفت: به نظر من با شرایطی که نمایشگاه بین المللی داشت، بهترین مکان برای برگزاری جشنواره امسال موسسه صبا بود؛ زیرا زمان جشنواره تجسمی بین نمایشگاه گردشگری و صنعت نفت و گاز قرار می‌گرفت و برگزاری آن در نمایشگاه بین المللی اتفاق خوبی نبود.

وی ادامه داد: البته برگزاری نمایشگاه تجسمی در زمان مناسب می‌توانست به ارتباط این حوزه با موسیقی، صنعت گردشگری و ... کمک کند، اما به هرحال زمانبندی به هم خورد و ما هم به صبا آمدیم. برای اولین بار تمام طبقات این مجموعه در اختیار جشنواره قرار گرفت و بخش‌های مختلف زیر یک سقف قرار گرفتند.

مظفری در خصوص سیاست‌های ثابت جشنواره تجسمی فجر اظهار کرد: اول اینکه  "هنر‌های تجسمی زیر یک سقف" از زمان اعلام فراخوان تاکنون مدنظر ما بوده؛ سال گذشته که مکان برپایی بخش‌ها از یکدیگر فاصله داشت هم از نظر مدیریتی مشکل داشتیم و هم وقتی می‌گوییم امروزه مرز بین هنر‌های برداشته و یا کمرنگ شده است، باید آن‌ها را نزدیک به هم قرار دهیم.

وی افزود: سال گذشته موفق به انجام این کار نشدیم؛ اما خوشبختانه امسال با برپایی تمام جشنواره در صبا، امکان بازدید راحت‌تر و سریعتر برای مخاطب ایجاد شد. نکته بعدی برای جشنواره ایجاد رابطه بین هنر‌های تجسمی با بازار است؛ تا زمانی که فقط برای نمایش هنر‌های تجسمی برنامه ریزی شود، با یک خلأ جدی ۵۰ درصدی روبرو خواهیم بود، زیرا ۵۰ درصد کار شناسایی استعداد و ۵۰ درصد هم وارد کردن آن‌ها به جریان آزاد و بازار هنر است.

وی افزود: نکته سوم پژوهش محور بودن جشنواره است که هم سال گذشته اجرا شد و هم امسال به مسئولیت دکتر فوادیان در حال اجراست؛ به نظر من باید از بزنگاه جشنواره دستاورد علمی هم به یادگار بگذاریم.

مظفری در پاسخ به اینکه چرا از ۴۰۰ گالری کشور تنها ۳۸ گالری در این نمایشگاه حضور دارند، بیان کرد: ما در کشور ۴۰۰ گالری مجوز دار داریم، اما مجموع گالری‌های فعال در تهران و کلاً ایران شاید به ۲۰۰ گالری نرسد. از این رو بین گالری‌های فعال و گالری‌هایی که در سال یک یا دو نمایشگاه برگزار می‌کنند، تفاوت وجود دارد.

وی افزود: تعداد آثاری که یک گالری در این نمایشگاه ارائه می‌کند هم به تصمیم خودش بستگی دارد. ممکن است یک گالری تنها یک اثر در جشنواره به نمایش بگذارد، اما گالری هم داریم که تمام آثار و لوازم مرحوم رضا مافی را به صورت موزه‌ای ارائه کرده است.

گفتنی است دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر تا ۵ اسفندماه در فرهنگستان هنر موسسه صبا برپا است.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.