به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ میتواند یک تجربه نگرانکننده برای کاربران باشد. در این مواقع افراد باطری لپ تاپ یا اتصال سیم کیس کامپیوتر را بررسی میکنند تا اشکال کار را بیابند.
واقعیت این است که لپ تاپ دارای مکانیسمهای محافظت شدهای است که در صورت گرم شدن یکی از اجزاء اقدام به خاموش کردن میکند. البته برای جلوگیری از خراب شدن قطعات سختافزاری بهترین ایده است.
در آموزش زیر قصد داریم پنج مورد از رایجترین دلایل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را در اختیار کاربران بگذاریم:
کثیف بودن فن یا درجه حرارت بالاتر از میزان معقول سیستم
یکی از بارزترین دلایل خاموش شدن ناگهانی سیستم به ویژه هنگام انجام فعالیتهای گرافیکی مانند بازی، گرم شدن بیش از میزان معقول سیستم است، مخصوصا اگر هیچ فضایی برای خارج شدن گرما وجود نداشته باشد.
یک مسئله رایج و مهم که در اکثر مکانیسم داخلی کامپیوترها اجرا میشود این است که در صورت گرم شدن یکی از اجزای داخلی منجر به خاموش شدن کامپیوتر شما میشود تا از آسیب دیدن قطعات سختافزاری جلوگیری به عمل آید.
برای مقابله با این موضوع، بایستی دلیل اصلی آن را بیابید. اکنون قسمت فن پردازنده، فن کیس و فن کارت گرافیک را بررسی کنید در صورتی که هر کدام از آنها صدا بدهد به این معنی است که یکی از آنها شکسته شده است.
هنگامی که فن را بررسی میکنید، با دقت آن را تمیز کنید و غبار پوشانده شده روی سطح آن را پاک نمایید زیرا ممکن است منافذ دستگاه برای ورود و خروج هوا با انواع و اقسام اجرام گرفته شده و علت خاموش شدن کامپیوتر باشد.
فن یکی از اجزای اصلی کامپیوتر به شمار میآید و در طول عمر کامپیوتر نقش مهمی را ایفا میکند.
نقص فنی یکی از قطعات سختافزاری
یکی دیگر از علتهای رایج خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر ، میتواند نقص فنی و شکسته شدن یک قطعه سختافزاری باشد، این احتمال در مورد کامپیوترهایی که قبلا تعمیر شدهاند، بیشتر است. اگر اخیرا قطعه جدیدی به کامپیوترتان اضافه کردهاید، آن را حذف کنید و بررسی کنید آیا مشکل خاموش شدن از بین میرود یا خیر!
قطعات سختافزاری RAM، CPU، مادربرد، منبع تغذیه و کارت گرافیک نیاز به بررسی دارند.
ولتاژ نامناسب شارژر
در صورتی که با خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر مواجه هستید، ممکن است در اثر ولتاژ نامناسب شارژر لپ تاپ باشد. برخی از بازیهای رایانهای به ولتاژ بالاتر از حد معمول نیاز دارند، (ولتاژی از ۱۰۰ تا ۲۴۰ وات). با این حال اکثر کاربران کامپیوتر این موضوع را درک نمیکنند و به جای آن از شارژرهایی با ولتاژ ۹۰ وات یا حتی کمتر استفاده میکنند.
از آنجا که بازیهای رایانهای سختافزارهای اصلی سیستم را به شدت به کار میگیرند، برق بیشتری نیاز دارند. این بازیها سرعت گردش فن را به بالاترین میزان میرساند. اگر در مواردی غیر از بازی با خاموش شدن ناگهانی روبهرو میشوید، باز هم خرابی شارژر یا ولتاژ نامناسب میتواند یکی از دلایل اصلی باشد. فراموش نکنید که لوله جاروبرقی میتواند برای تمیز کردن منافذ کامپیوتر به شما کمک کند.
مشکل خرابی یا متوقف شدن درایورهای سیستم
اگر با سیستم عامل خود مشکلی دارید یا درایورهای روی کامپیوتر خود را تغییر دادهاید، این تغییر میتواند یکی از دلایل خاموش شدن کامپیوتر باشد، به خصوص زمانی که در حال بازی کردن هستید و استفاده از BIOS را به بیشترین حد رساندهاید. خرابی درایور میتواند منجر به خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر شود.
ویروسهای کامپیوتری و بدافزارها
یکی از علتهای اصلی اما نادر که موجب خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر میشود، ویروسهای کامپیوتری هستند، که ابتدا کامپیوتر را خاموش و مجددا آن را روشن میکند.
این ویروسها معمولا توسط یک نرمافزار خاصی که بر روی کامپیوتر در حال اجراست، فعال میشوند. این شرایط زمانی به وجود میآید که یک کلید خاص را فشار دهید یا در حال اجرا کردن یک بدافزار باشید. برای از بین بردن آن از آنتیویروس بزرگ مانند Malwarebytes استفاده کنید و مدام اسکنرها را آپدیت نماید.
جمع بندی
در هر شرایطی از لپ تاپ خود به درستی استفاده کنید، از گذاشتن آن بر روی لوازمی مانند پتو که موجب میشود فنها به درستی کار نکنند اجتناب کرده و در صورت لزوم از میز خنک کننده استفاده کنید تا از شدت گرم شدن آن جلوگیری کند.
منبع: کاویاب
انتهای پیام/
ممنون بابت این نوع اخبار
این نوع اطلاعات کاربردی و به درد بخور را بیشتر کنید