به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ارتشهای کشورهای مختلف در طول هر سال تجهیزات فراوانی را میسازkد که هر کدام از آنها در مولفههای قدرت نظامی یک کشور موثر هستند و با همین تسلیحات در بین سایر ارتشها رتبهبندی میشوند.
رتبهبندی ارتشهای جهان هر سال توسط سایتهای معتبر نظامی، چون گلوبال فایرپاور ارائه و به روز میشود که ارتش جمهوری اسلامی ایران هم شامل آن میشود، این سایتها براساس مولفههایی، چون میزان هزینههای صرف شده برای تجهیز قوای نظامی، تعداد تجهیزات و ادوات در اختیار یگان، معیشت، تولید ناخالص داخلی، تعداد نظامیان، تعداد کشتیهای جنگی و زیردریاییها، تعداد هواپیماها و هلی کوپترها، تعداد تانکها و نفربرها و شرایط جغرافیایی حاکم بر کشور مورد نظر و مواردی از این دست اقدام به رتبهبندی میکنند.
نکته جالب این است که در این رتبهبندی کشورهایی، چون ایالات متحده آمریکا با صرف هزینه هنگفت نیروهای خود را مجهز کردهاند در صدر هستند و برخی کشورها از جمله همسایگان ایران در حاشیه خلیج فارس نیز با خریدار سنگین تسلیحات غربی در بین ۳۰ کشور اول جهان قرار دارند، اما حتی نمیتوانند یک پیچ از این قطعات را تعویض کنند و این در حالی است که برخی کشورها، چون جمهوری اسلامی ایران که بدون هیچ وابستگی به غرب و شرق در بین ۱۵ کشور برتر است.
ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز رتبه چهاردهم دنیا را در اختیار دارد، اما روزگاری بود در رژیم پهلوی که این نیرو وابستگی شدیدی به تجهیزات غربی داشت، اما پس از پیروزی انقلاب و با تحریم سقوط چندین پلهای را تجربه کرد که با همت جوانان مومن و انقلابی مسیر بازگشت با جایگاه واقعی در حال طی شدن است.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر بخاطر ساخت تجهیزات بومی و سرعت بالا در تولید انبوه آنها از رتبه بیست و سوم در سال ۲۰۱۶، در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۲۱ جهان دست پیدا کرد و با روند رو به رشد خود در سال ۲۰۲۰ توانسته جایگاه خود را به عنوان چهاردهمین ارتش دنیا تثبیت کند.
متخصصان ایرانی توانستند با طراحی و تولید تجهیزات پیشرفته و مدرن، چون تانک کرار، جنگنده کوثر و سامانه پدافندی باور ۳۷۳ آن هم زمانی که دشمنان تصور نمیکردند تهران توفیقی داشته باشد به این جایگاه برسند.
جمهوری اسلامی ایران سالها با بودجه ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری برنامه نظامی خود را مدیریت میکرد، اما در چند سال اخیر این میزان را به ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش داده که آن هم بخاطر افزایش جایگاه ارتش ایران است، در نیروهای مسلح کشور ۴۷ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۱۰۵ نفر آموزشدیده نظامی حضور دارند که حدود ۱ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۴۷۶ نفر آنها هر ساله به سن حضور در نیروهای نظامی میرسند که از این میزان ۸۷۳ هزار نفر نیروی رسمی نظامی هستند که ۵۲۳ هزار نفر نیروی فعال میدان نبرد و ۳۵۰ هزار نفر نیروهای ذخیره هستند.
در ارتش جمهوری اسلامی ایران چهار بازوی قدرتمند زمینی، هوایی، دریایی و پدافند حضور دارند که در حوزه زمینی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ۲ هزار و ۵۶ دستگاه تانک، ۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو ترابری، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ قبضه سلاح خودکششی و ۱ هزار و ۹۳۵ فروند سامانه موشکی را در اختیار دارند.
در نیروی هوایی ایران تا سال ۲۰۲۰ تعداد ۵۰۹ فروند جنگنده حضور دارند که از این بین ۱۵۵ فروند جنگنده - رهگیر، ۲۳ فروند مخصوص حمله هوا به زمین، ۶۲ فروند هواپیمای ترابری و ۹۴ فروند جنگنده آموزشی هستند، البته این اعداد تقریبی هستند چرا که متخصصان نیروی هوایی ارتش در چند سال قبل توان تولید جنگنده را بدست آوردهاند؛ در کنار جنگنده کشورمان ۱۰۰ فروند از انواع بالگردها را در اختیار دارد که تعداد ۱۲ فروند از آنها بالگردهای ما تهاجمی هستند.
در حوزه دریایی هم ارتش جمهوری اسلامی ایران که قدرت خود را با ساخت ناوشکنهایی چون جماران و دماوند ثابت کرده بود؛ در سال ۲۰۲۰ توانست با ساخت ۳۹۸ فروند از انواع ناوها، شناورهای تندرو و تجهیزات جدید دریایی که ۷ فروند از آنها ناوچه، ۳ فروند ناوچه سبک، ۳۴ فروند زیردریایی، ۳۴۲ فروند شناور گشتی و ۸ قبضه مین دریایی هستند، قدرت خود را به رخ جهان بکشاند، البته در این حوزه جوانان ایرانی توانستند ناوشکن سهند را با تکنولوژی روز جهان بسازند و سامانه دفاع نقطهای کمند را روی ناوشکنها نصب کنند که حریف سامانه فالانکس آمریکا است.
البته در این راه دانش ساخت ناوشکنهای سه بدنهای یا تریماران هم بدست آمده و فرمانده نیروی دریایی ارتش اعلام کرده که نسل جدید ناوشکنها نداجا از نوع تریماران خواهد بود که خود کاری بزرگ است.
در حوزه پدافندی نیز بسیاری از کشورها صاحب تکنولوژی هستند، اما در سایتهای نظامی حساب نمیشوند و جمهوری اسلامی ایران هم با ساخت سامانههایی، چون باور ۳۷۳، ۱۵ خرداد، تلاش، سوم خرداد و طبس که هر کدام به نحوی آسمان کشورمان را به امنترین آسمان منطقه تبدیل کردهاند پا به میدان نبرد گذاشتهاند.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در حالی چهاردهمین نیروی نظامی دنیا است که برخی کشورهای به اصطلاح پیشرفته غرب مانند آلمان فقط یک رتبه بالاتر از ایران هستند و برخی کشورهای منطقه، چون گاو شیرده آمریکا یعنی عربستان سعودی پایینتر از کشورمان قرار دارند که این نشان از توانمندی بالای جوانان جمهوری اسلامی ایران دارد.
در همین راستا سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقیزاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان درباره این که در آینده تا چه میزان باید منتظر تجهیزات جدید باشیم، گفت: بنا به صلاحدید و برای غافلگیری دشمنان بسیاری از تجهیزات را رسانهای نمیکنیم، اما هر آنچه که برای ارتقای بازدارندگی کشور لازم باشد را خواهیم ساخت تا اگر کشوری فکر تجاوز به ذهنش رسید بداند که در صورت اقدام بازنده خواهد بود.
نکته جالب این است که جمهوری اسلامی ایران فقط با توانمندی ارتش که بسیاری از آن مخفی است در سایت گلوبال فایر پاور رتبه چهاردهم دنیا را دارد و این جدای از توانمندیهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که اگر آن هم حساب شوند حتما جمهوری اسلامی ایران در بین ۵ نیروی نظامی برتر جهان قرار خواهد گرفت.
آمار موسسه گلوبال فایرپاور که مربوط ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی است نشان میدهد که ارتش ایران روند روبه رشدی را در پیش گرفته و با تولید تجهیزات پیشرفته و تجهیز یگانهای خود به این سلاحها میتواند چنان قدرتی پیدا کند که تمام دنیا به خصوص دشمنان را متعجب کند.
انتهای پیام/
اگر البته سپاه و بسیج ( فقط نیروی انسانی تجهیزاتش رو خبر ندارم ) و موشک های بالستیک و پهباد و انرژی اتمی و غیره حساب بشه
ایران فکر کنم ۵۰ میلیون سرباز داشته باشه در زمان جنگ
خب ۲ و نیم داریم سال ۲۰۰۵،،، ۱۱ و نیم میلیون بسیجی داشتیم الان حدود ۳۲ میلیون داریم شد حدود ۳۵ میلیون خب مردم ایران هم جزو جوان ترین کشور هاست پس بیشتر میتونن سلاح دست بگیرن
سپاه
بسیج ( فقط نیروی انسانی ان )
موشک های بالستیک
پهباد
انرژی اتمی ( فرقی ندارد چه برق و بمب )
با سپاه میشیم ۸ با سلاح های نامتعارف یعنی همین موارد میشیم ۶ بعضی ها هم میگن ۵ ولی فکر نکنم ۵ باشیم
ایران از لحاظ داشتن تجهیزات و بکمی سازی حرف اول وآخر تو جهان میزنه
از نظر اقتصاد همونای که جنس چینی وارد کردن مجوب شد کارانه ها تعطیل شن وسایل خانه وارد کردن شرکت شهاب تعطیل شد
لباس دارن وارد میکنن و خواهند کرد موجب نابودی خانواده های مختلف شدن
به قولی پا بر دوش مردم گذاشتن به جایگاهی به نام صلبریتی دست یافتن
به چند دلیل که مهمترینش اعتقادات واقعی به پروردگاره که زیاد وارد این مقوله نمیشم
ولی یک شوخی بکنم هرچند همه از واقعیات مطلع هستیم
هیچ کشوری مثل ایران نمیتونه چیزی بسازه که قدرت تخریبش از هزاران بمب هسته ای هم قدرتمندتر باشه ما در تخریب حرف اول رو میزنیم میتونیم پراید بسازیم بعنوان بمب متحرک عمل کنه
از حق نگذریم دم همه نظامیها گرم هرچند خیلی ها مملکت رو داغون کردن ولی اونا حرف اول رو میزنن و دشمنان هم میدانن در خوابشون هم پیروزی بر ایران را نخواهند دید و همواره سربلند باد این نام ایران
نفت روزانه میلیارد ها دلار فروش میرع ولی این میلیارد ها کجا میرن الحمدرالله کشورمون در امنیت و حفاظت خیلی خوبه واقعا میشه اینو دید ولی کاشکی اقتصاد رونق میگرفت و از جوانان پاک مومن استفاده شود ایران از نظر منابع و ذخایر استفادع نشده رتبه اول جهانه امید وارم مابتوانیم از این منابع بسود کشور و مردم استفادع کنیم.
دست الوده باید شوست ولی فساد با شستن ازبین نمیرع باید اونرو قطع کرد
باتشکر و لبیک یا خامنه اای
امیدوارم که در تمام قوا اعم از سیاسی اعم اقتصادی پ فرهنگی اجتماعی شاهد سر افزاری میهنمان باشیم
ایران متشکل از اقوام زیادی هست
لطفا در کلماتتون دقت کنید من هم بعنوان ترک به اندازه شما روی وطنم تعصب دارم
یعنی با که این که چهارمین ارتش پر خرج رو داره اما بازم از ما پایین تره
اما قبل از انقلاب ایران نمی تونست
خشاب اصلحه درست کنه و ربته صدم هم نمیشد
اما این شهید های عزیز بائث شدند که ایران اینقدر قدرتمند بشه که امریکا جرئت نکنه به ایران حمله کنه
تا حالا کشوری جز روسیه و چین دیده اید
که بتواند در برابر امریکا ایستادگی کند
آره واقعا سامانه ی باور 373 به تنهایی خودش یه مشکل برای کشور های دیگس والسلام
دوم آنکه میتوان گفت یکی از تنها ترین ضعف های ایران را بسیاری در جنگنده و هوا میدانند که چون تازه هنوز در حال پیشرفت آن هستیم تا حدود 10 سال دیگر ان شاء الله در آن هم عالی خواهیم بود... سپاس مقاله ی خوب و بروزی بود
خدا قوت میگم بهشون بابت آرامش و امنیتی که داریم.
به دل کُفرهمی می تآزیم
تابدانندکه کافرکیشان
جان به پای سیدعلی(مدظله العالی) می بازیم
❤️❤️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ❤️❤️
برگ سبزیست تحفۀ«درویش»
چه کندبینوآ !؟ نداردبیش
یاعلی مدد
❤️❤️❤️❤️❤️
دلیل اینکه اقصاد کشور ما مثل حوزه نظامی ما مقندر نیست. آنست که در حوزه دفاعی به توان متخصصان جوان دانشگاهی اعتماد شد ولی در حوزه اقتصاد چشم امید به خارج کشور و به توان نخبگان جوان اعماد نشد و سیاسی کاری جناح بندی بر اقتصاد حاکم هست. به زبان ساده تر، متولی اقتدار کشور با رویکرد جهادی و تکیه به توان داخلی و رویکرد تخصص محوری کار رو پیش بردند که در راس این حرم و متولی اصلی آن رهبر فرزانه انقلاب هستند. ولی متولیان حوزه اقصاد منتخبان خود ما هستند. باید بپذیریم ما چوب انتخابهای غلط خودمان رو می خوریم. یقینا تکنولوژی بکار رفته در اتومبیل بسیار ضعیفتر از موشک هست ولی چون در حوزه موشکی به متخصصان جوان اعتماد شد نتیجه اش این میشود که جزء چند کشور اول جهان در بومی سازی توان موشکی هستیم ولی بر صنعت خودرو رویکرد سیاسی و جناحی و غیر شایسته سالاری حاکم هست و نتیجه ای جز عدم توفیق و پیشرفت قطره چکانی ننی بینیم!
انتقامی که حداقلش ترور رئیس جمهور آمریکا بود.
ولی قدرت که قدرت نیست. نظامیان ما ضربهای زدند که همهی دنیا از ایران ترسیدند.
برادر عزیز
سلاح آموزشی با ضربات زیاد حین آموزش معمولا دقت ندارد به همین علت تیر قلق میدهند
ضمنا ژ٣ مدتهاست که تقریبا از سلاح سازمانی خارج شده است و بیشتر از کلاش استفاده میشود
سلاحهای ساخت ایران با کیفیت عالی طراحی و کاربردی شده که اگر تولید انبوه آن هم نهایی شود سلاح سازمانی خواهد بود
الله اکبر
اللهم عجل الولیک الفرج
کرونا خوردش؟